nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

8 februari 2017

Studiedag sterrenschool

Studiedag sterrenschool

Tijdens de studiedag hebben we het afgelopen week o.a. gehad over de samenwerking met de kinderopvang en op welke manier dat vorm heeft gekregen op de andere sterrenscholen. Uiteindelijk is het de bedoeling uit te groeien tot één integraal kindcentrum. Dit is een plek waar iedereen samen werkt vanuit één visie, één team en één plan. Hiervoor zijn nog heel veel stappen nodig, afgelopen dinsdag hebben we een eerste stapje gezet. De medewerkers van het kinderdagverblijf en de BSO, Karin en Heleen, waren ook bij dit onderdeel aanwezig.

Een tweede onderdeel ging over het zelfstandig werken en de taak die we daarbij hanteren. Op wat voor manier gaan wij en de kinderen om met de afspraken rond het zelfstandig werken? Hoe gemotiveerd zijn kinderen en op wat voor manier kunnen we kinderen ook eigen persoonlijke ontwikkeldoelen laten toevoegen aan de taak?  Kinderen verschillen nogal in het houden aan afspraken. Ons gezamenlijk doel is dan ook voor kinderen duidelijk te zijn, in wat ze van de leerkrachten kunnen verwachten. Deze gedragsverwachtingen zullen in de komende weken ook in alle groepen worden besproken.

Tenslotte hebben we drie projectgroepen ingesteld die alle drie een verschillende opdracht hebben:

De eerste projectgroep gaat zich bezig houden met een verdere oriëntatie hoe we ons rekenonderwijs nog meer op maat kunnen organiseren en op welke manier we dit ook digitaal kunnen gaan doen.

De tweede projectgroep gaat zich oriënteren hoe we de organisatie van de groepen beter op elkaar kunnen afstemmen, hoe we units kunnen formeren, hoe we de lesroosters op elkaar kunnen afstemmen. Daarnaast willen we kijken hoe we de instructies in diverse combinatiegroepen kunnen bundelen.

De derde projectgroep gaat kijken hoe we een portfolio kunnen inrichten voor alle kinderen.

In de komende maanden hebben we dus nog de nodige uitdagingen. We zullen u via de nieuwsbrief op de hoogte houden.

 

Disco: 10 februari

Disco: vrijdag 10 februari

Vrijdag 10 februari is het eindelijk zover.  Hopelijk is het gelukt en kom je in je zwart/witte of sterrenkleding naar de disco en dans je de sterren van de hemel. Natuurlijk is er weer een fotohokje aanwezig waarin speciaal voor deze avond zwart/wit foto’s geschoten worden. Groep 1 t/m 4 heeft disco van 18.15 t/m 19.15 uur en Groep 5 t/m 8 mag een dansje wagen van 19.30 t/m 20.30 uur. U kunt uw kind(eren) 10 minuten voor aanvang naar het eigen klaslokaal brengen via de hoofdingang.  U kunt uw kind(eren) weer ophalen om 19.20 en 20.35 uur in het eigen lokaal.  We hopen er weer een feestje van te maken!

De Disco commissie

 

Rapport en KOL-gesprekken

Rapport en KOL-gesprekken

Vanaf maandagmorgen kunt u zich intekenen voor de kind-ouder-leerkracht-gesprekken. Bij elke klas hangen t/m woensdag intekenlijsten klaar. Voor de groepen 1/2 zijn de gesprekken alleen met ouders en leerkracht. Ouders die zich niet intekenen worden door de leerkracht ingedeeld.
Het rapport krijgen de kinderen op woensdag 15 februari mee.

De ouders van kinderen van groep 4 hebben al eerder kunnen intekenen. De kinderen van groep 8 hebben in december hun rapport ontvangen.

 

Groep 3 t/m 8: scholierencross

Groep 3 t/m 8: scholierencross

Op zaterdag 18 maart vindt de 29e scholierencross plaats. Kinderen vanaf groep 3 kunnen hieraan meedoen. Groep 3 en 4 rennen 800 m, groep 5 en 6 1000 m en groep 7 en 8 1200 m. Daarnaast is er op de atletiekbaan bij AV'34 van alles te doen. De middag begint om 12.45 uur met een warming up. Daarna gaan de jongens en meisjes om en om rennen per groep. Er doen altijd veel kinderen mee en het is een erg sfeervol evenement,  dus geef je snel op! De inschrijfformulieren hangen bij elke klas. Inschrijven kan tot vrijdag 17 februari.

 

Nieuws van het kinderdagverblijf

Nieuws van het kinderdagverblijf

Wij hebben het thema winter afgesloten en zijn nu ( net als de kleutergroepen ) begonnen met het thema beroepen. We gaan beroepen benoemen en bij het beroep bakker gaan we koekjes bakken en bij de kapper gaan we een pop plakken en mogen de kinderen zelf de haren knippen en zo gaan we bij verschillende beroepen een leuke activiteit doen. De activiteiten die we maken hangen we op in ons lokaal en op het prikbord in de hal. Hier hangt vanaf donderdag ook een papier met welke activiteiten we gaan doen.

Groetjes Leentje, Karin en Heleen

 

Karin terug!

Karin terug!

Vanaf morgen, donderdag 9 februari,  zal ik weer aan het werk gaan op het kinderdagverblijf. Ik heb erg genoten van mijn zwangerschapsverlof en van al mijn mannetjes thuis, maar vind het ook heerlijk om weer te beginnen! Heb alle kindjes ook erg gemist. Ook via deze weg, iedereen bedankt voor de felicitaties, cadeautjes en gelukwensen!

 Groetjes Karin

 

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

FEBRUARI

 

 

8

Jurgen   

7/8

9

Noud

1/2B

9

Cassandra

1/2B

14

Marcel   

1/2B

24

Nando     

7/8

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055