nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

18 januari 2017

PBS: Ouder gezocht

PBS: Ouder gezocht

In het afgelopen jaar heeft de PBS-werkgroep (4 leerkrachten) versterking gehad van één ouder, te weten Sandra van Middendorp. Hierdoor wordt ook nog een extra inbreng gegeven vanuit ouders. Wij waren met de inbreng van Sandra heel blij. Aangezien haar dochter Iris van school ging, zoeken wij nu naar een nieuwe en enthousiaste ouder die mee wil denken over PBS binnen onze school.
De werkgroep vergadert 5x per jaar op donderdagmiddag van 15.15-16.45uur.   Wie o wie zou onze werkgroep willen versterken?  Mocht u belangstelling hebben dan kunt u mailen naar: mvandegiessen@leerplein055.nl

 

 

 

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen

Donderdag liggen er in de grote hal de gevonden voorwerpen.

Kijk u ook even of er iets van uw kind bij is ?

 

 

Ongelukjes

Ongelukjes

De kleuters hebben regelmatig ongelukjes en daardoor is de voorraad ondergoed te klein geworden. Wie heeft er onderbroekjes voor ons ?

 

Koptelefoons/oortjes

Koptelefoons/oortjes

Volgende week maandag, krijgen alle kinderen van groep 5 t/m 8 nieuwe oortjes met een opbergdoosje. Ze zijn verantwoordelijk voor hun eigen oortjes. Dat betekent ook dat, als ze stuk zijn, ze zelf moeten zorgen voor nieuwe. Deze kunnen op school aangeschaft worden voor €1,00. Eigen oortjes/koptelefoons mogen natuurlijk ook gebruikt worden.

In de groepen 1 t/m 4 wordt gebruik gemaakt van nieuwe koptelefoons. Deze blijven in beheer van de leerkracht.

 

Nieuws van de BSO

Nieuws van de BSO

Afgelopen week zijn wij begonnen met het thema winter. De kinderen hebben sneeuwpoppen, pinguïns, sneeuwvlokken en een wintermobile gemaakt. De kinderen van de BSO mogen per dag kiezen wat ze willen doen. De een kiest om een sneeuwpop te knutselen en de ander wil liever een sneeuwvlok vouwen en knippen. Ook zijn er kinderen die het heerlijk vinden om even naar buiten te gaan, de kinderen mogen dan ook zelf kiezen wat ze doen of ze binnen blijven of toch even een frisse neus gaan halen.

Groetjes Esma

 

Nieuws van het kinderdagverblijf

Nieuws van het kinderdagverblijf

We zijn deze week begonnen met pinguïns plakken: de kinderen mochten zelf een wit hart op het zwarte rondje plakken en daarna mochten de kinderen nog de voetjes het snaveltje en de oogjes opplakken. In de kring lazen we het boekje “Gewonnen”, dit gaat over twee broers die in de sneeuw een sneeuwpop maken en een sneeuwballen gevecht houden. Het jongste broertje is de sneeuw aan het ontdekken, zoals een sneeuwbal bij de verwarming leggen en dat hij later terugkomt en dat er alleen nog maar een plasje water ligt en als je een sneeuwbal in de vriezer bewaard dat het dan een ijsbal wordt. Het is een leuk verhaal, de kinderen kennen het verhaal al een beetje en vertellen dit dan per bladzijde. Heel leuk om te zien en hoe snel ze een verhaal herkennen.

Groetjes Leentje en Heleen

 

Fotografie project

Fotografie project

 

De komende periode werken we met Kunst en cultuur aan het onderdeel “fotografie en animatie”. We doen mee aan workshops bij ons op school (gr 1 t/m 4) en bij Markant (gr.5 t/m 8)

In de lessen zullen we ook een project wijden aan fotografie en animatie. We sluiten dit af met een tentoonstelling bij ons op school.

Data:

Groep 1 t/m 4 hadden gisteren een workshop filmmuziek op school

Groep 1 t/m 4 workshop fotografie 19 januari op school (superhelden kleding van thuis meenemen graag, alles is goed, van cape tot masker)

Groep 5/6 en 6/7 kregen vandaag een workshop animatie bij Markant

Groep 7/8 gamedesign 24 januari

Tentoonstelling voor ouders en andere belangstellenden zal plaats vinden op

woensdag 1 februari van 12.15 uur tot 12.45 uur

 

Groep 5/6

Groep 5/6

Vanmorgen heeft groep 5/6 een bezoek gebracht aan Markant. We hebben daar een workshop Animatie gevolgd. Superleuk! De kinderen hebben de boeiendste verhalen verzonnen. Soms met herkenbare figuren, soms abstract. Binnenkort krijgen we het resultaat opgestuurd. Op 1 februari kunt u vanaf 12.15 uur het resultaat komen bekijken. Absoluut de moeite waard! Bovendien kregen we een compliment voor ons gedrag; rustig gewerkt, goed geluisterd, netjes opgeruimd, beleefde kinderen. Top!!

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

JANUARI

 

Groep

16

Denisha !!!!!  

5/6

17

Lux   

7/8

20

Anne   

1/2A

25

Colin   

4

29

Ilyas   

1/2B

29

Bas   

5/6

31

Sam   

5/6

31

Zoë   

6/7

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055