nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

11 januari 2017

Fotografie project

Fotografie project

 

De komende periode werken we met Kunst en cultuur aan het onderdeel “fotografie en animatie”. We doen mee aan workshops bij ons op school (gr 1 t/m 4) en bij Markant (gr.5 t/m 8)

In de lessen zullen we ook een project wijden aan fotografie en animatie. We sluiten dit af met een tentoonstelling bij ons op school.

Data:

Groep 1 t/m 4 workshop filmmuziek 17 januari op school

Groep 1 t/m 4 workshop fotografie 19 januari op school (superhelden kleding van thuis meenemen graag, alles is goed, van cape tot masker)

Groep 5/6 en 6/7 workshop animatie 18 januari bij Markant

Groep 7/8 gamedesign 24 januari

Tentoonstelling voor ouders en andere belangstellenden zal plaats vinden op

woensdag 1 februari van 12.15 uur tot 12.45 uur

 

Kerstcommissie

Kerstcommissie

Het kerstfeest ligt alweer een tijdje achter ons. We willen nog wel alle mensen bedanken die ervoor gezorgd hebben dat het zo'n fijne avond was. Dus bij deze: alle ouders die geholpen hebben met versieren en opruimen, het maken van de heerlijke gerechten, de stagiaires die zich vrijwillig hebben verkleed als Kerstman en verder iedereen die meegeholpen heeft HEEL ERG BEDANKT. We kijken terug op een geslaagde avond en hebben er erg van genoten. De Kerstcommissie

 

 

 

Vraagje

Vraagje

Door omstandigheden hebben wij momenteel heel weinig theedoeken en handdoeken in de keuken. Soms zijn er mensen die stapels in hun keukenkastje hebben liggen :-) . Mogen wij een beroep op u doen ? Wie heeft er wat voor ons ? Kleur is onbelangrijk. Ze mogen afgegeven worden bij Ivonne.

 

Stagiairenieuws

Stagiairenieuws

De stagiaires zullen in de week van 23 januari voor het laatst in hun huidige groep stage lopen. Ze zullen in die week afscheid nemen van hun groep , In de week van 6 februari gaan ze in hun nieuwe groep verder. Ze blijven gewoon bij ons op de Bongerd en schuiven door naar andere groepen.

 

Nieuws van het kinderdagverblijf

Nieuws van het kinderdagverblijf

Afgelopen twee weken hebben wij met het kinderdagverblijf rustige dagen gehad en hebben we veel gespeeld. Ook hebben we samen met de BSO verschillende spellen gedaan in de gymzaal. Dat vonden de kinderen helemaal geweldig. Wij hebben ook nog pannenkoeken gebakken en een keer macaroni gemaakt. De BSO heeft een kwarktaart gemaakt en deze hebben wij mogen proeven en die was lekker. Nu is de vakantie weer voorbij en zijn wij begonnen met het thema Winter. Afgelopen dagen hebben de kinderen sjaals gemaakt.

Groetjes Heleen en Leentje

 

Groep 1/2

Groep 1/2

Omdat de kleuters een winterproject hebben , hebben we bedacht dat we graag de winkel als "winterwinkel" willen inrichten. We zijn nu op zoek naar wanten/handschoenen, mutsen, dikke sokken, shawls enz. Uiteraard gaat alles weer mee naar huis als het project afgelopen is.

 

Groep 1/2b: juf Yolande

Groep 1/2b: juf Yolande

Helaas is juf Yolande er de komende weken niet. Bij het skiën heeft ze een klein ongelukje gehad en zal nu eerst geopereerd gaan worden. Juf Linda Smit, die op maandag en dinsdag in groep 1/2a staat,  zal haar de komende weken vervangen.

 

Groep 7/8

Groep 7/8

Vandaag, woensdag 11 januari,  is groep 7/8 voor de derde keer naar het Edison college geweest voor een techniekles. Deze keer hebben ze een elektrisch autootje gemaakt. Het was weer erg leuk!

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

JANUARI

 

 

11

Swen  

1/2B

13

Mik  

6/7

15

Milou  

1/2B

17

Lux  

7/8

20

Anne  

1/2A

25

Colin  

4

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst.

Vanaf maandag komt Nynke in groep 4 erbij. Nynke, van harte welkom, we zullen er voor zorgen dat je je snel  op onze school thuis voelt.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055