nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

8 november 2017

Algemene (sterrenschool) Ouderavond

Algemene (sterrenschool) Ouderavond

Donderdag 2 november was de algemene ouderavond die door ca. 40 ouders/teamleden werd bezocht. De Stichting Ouders van de Bongerd en de Medezeggenschapsraad legden verantwoording af voor het gevoerde beleid en de penningmeester presenteerde het financieel jaarverslag en de begroting voor dit schooljaar. De ouderbijdrage blijft gelijk, maar we roepen wel alle ouders op deze vrijwillige bijdrage van 20 euro te betalen!

Er werd ook afscheid genomen van drie SOB-leden: Celeste Volpe, Desiree Harskamp en Oscar van Duuren en zij werden bedankt voor hun jarenlange  inzet voor de school. Ook Iris Joris nam afscheid van de medezeggenschapsraad. Haar positief kritische houding zullen we erg gaan missen.

In het tweede deel van de avond werd uitleg gegeven over de plannen rond nieuwbouw en de sterrenschoolontwikkeling. Er waren de nodige vragen over de gesprekken met leerkrachten en we zullen als team het hier nog uitgebreid over hebben. Tenslotte liet Linda Pater uitvoerig zien hoe dat dan werkt met Gynzy en op welke manier de leerkrachten de vorderingen van de kinderen kunnen volgen.

De PPT die gebruikt werd vindt u hier: PPT Bongerd ouderavond 2 november 2017 Mocht u hierover nog vragen hebben, dan horen we dat graag.

 

KOL-gesprekken

KOL-gesprekken

In de week van 13november staan de KOL-gesprekken gepland. Dit zijn de gesprekken tussen ouders, kind en leerkracht. Voor de groepen 1/2 zijn de gesprekken zonder kind. In het kader van de ontwikkeling naar Sterrenschool zullen we deze gesprekken uiteindelijk meer gespreid over het jaar plannen. Een paar collega's hebben hierop alvast een voorzetje genomen en nu al gesprekken gevoerd of u uitgenodigd om in te tekenen op de lijst die ze bij de klas hangen. Bij alle klassen hangt in ieder geval aanstaande donderdagmorgen een lijst.

 

Nationaal schoolontbijt

Nationaal schoolontbijt

Vandaag deden we weer mee aan het nationaal schoolontbijt. Hiermee willen we stimuleren dat alle kinderen elke dag met een gezond ontbijt starten.  In de week van het Nationaal Schoolontbijt gaan  elk jaar ruim een half miljoen kinderen samen  gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen. We hebben vandaag ook ervaren hoe gezellig het is met elkaar te ontbijten. RTV-Apeldoorn heeft opnames gemaakt en die zullen mogelijk vandaag al te zien zijn. Meer foto's vindt u hier

 

 

Plein- en Tuinochtend

Plein- en Tuinochtend, nog 18 dagen

Op zaterdag 26 november is er weer een Plein- en Tuinochtend op De Bongerd. Heeft u tijd om te komen helpen ? De kinderen mogen ook meekomen. We beginnen om 9 uur en gaan door tot 12 uur. U kunt uiteraard ook een gedeelte van de ochtend komen.

 

Actie schoolfruit

Actie schoolfruit

Vanaf volgende week doen we mee met de actie EU-schoolfruit. Dit betekent dat wekelijks voor drie dagen een gezond tussendoortje op school wordt afgeleverd. Dit zal op woensdag, donderdag en vrijdag zijn.

 

Kidsteam

Kidsteam

We hadden 2 november weer een PBS kidsteam vergadering. We hebben nieuwe afspraken gemaakt.  Over de bank in de leeshoek daar mag je nu alleen zitten als je gaat lezen. Over de kussens in de kastjes hebben we ook afspraken gemaakt: je mag er 1tje pakken als je gaat werken. We hebben ook afgesproken dat het soms handiger is om met z'n tweeën te werken, omdat je met meer vaak harder gaat praten. We gaan ook weer met de Goed gedaan kaartjes  beginnen als je iets goeds doet. Bijvoorbeeld: fluisteren, iemand helpen kan je een topkaartje krijgen. Als jullie met de hele klas bijvoorbeeld: 50 topkaartjes hebben kunnen jullie 15 minuten langer buitenspelen of iets anders leuks. Dat waren alle nieuwe afspraken.

In beide hallen staat ook een nieuwe ideeënbus. Mocht u of jij een leuk idee of een vraag aan het kids team dan kan je hier een briefje in doen. Bij de volgende vergadering zullen wij kijken welke briefjes erin gedaan zijn.

Gemaakt door: Devran (groep 3) en Eshwa (groep 8)

 

Serious Request

Serious Request

Van 18 t/m 24 december haalt Serious Request samen  met heel Nederland geld op om ouders en kinderen te herenigen die elkaar zijn kwijt geraakt in de chaos van een (natuur)ramp of conflict. Ook De Bongerd wil samen met haar leerlingen een klein steentje bij dragen en hierbij krijgen de kinderen het heft in handen. Of beter gezegd:  ‘de flessen in handen’.

Vanaf woensdag 8 november vindt u in de grote hal én kleine hal een inzamelpunt voor lege plastic statiegeldflessen. Helpt u onze en andere kinderen door uw lege statiegeld flessen mee te geven?

 

Kinderdagverblijf: Serious Request

Kinderdagverblijf: Serious Request

Afgelopen donderdag en deze week zijn we druk met de werkjes voor Serious Request. In de week van 13 november staat er de hele week een kraam in de hal van school. Hier bieden we de werkjes van de kinderen tegen een kleine vergoeding aan. De opbrengst gaat naar het goede doel en wordt in december naar het glazen huis gebracht.

Verder hebben we gisteren de verjaardag van Vajen gevierd. Ze is alweer 2 jaar geworden. Hiep hiep hoera! Ook zijn de 3+ kinderen in groep 1/2b geweest. We waren er tijdens het kies moment. Dus we konden lekker mee spelen. Er werd gekleurd, met de zandtafel gespeeld, met de Duplo en de kleuters hielpen ons waar nodig. De peuters hebben ook heel goed geholpen met het opvegen van het zand bij de zandtafel en kregen van juf Jolien nog een mooie sticker. Het was weer leuk!

 

 

Groep 1/2: Inloop

Groep 1/2: Inloop

In de kleutergroepen zijn wij vorige week gestart met een inloop op de dinsdag - en donderdagochtend. De deur gaat gewoon om 8.20 uur open en de ouders kunnen net zoals altijd even mee de klas in. Alleen nu zitten de kinderen niet in de kring maar hebben ze een plekje aan een tafel. Er liggen allemaal spelletjes klaar. De kinderen kunnen tot de bel gaat om 8.30 uur even samen met hun papa of mama een spelletje spelen en daarna gaat de deur dicht en gaan we nog een kwartiertje aan het werk. Juf kan dan mooi met een groepje kinderen aan het werk gaan. Na de inloop zitten we dan nog even samen in de kring. Het is nog wel even wennen voor iedereen maar het gaat al goed hoor!

 

Groep 1/2: Herfstwandeling

Groep 1/2: Herfstwandeling

Vandaag hebben de groepen 1/2 een herfstwandeling gemaakt. Aan het eind van de ochtend zijn we vertrokken richting het park. We hebben plastic tassen meegenomen om herfstspullen te verzamelen. Het lopen ging heel erg goed! In het park aangekomen hebben we een mooie plek gevonden waar we op zoek gingen naar paddenstoelen (alleen om te bekijken natuurlijk), blaadjes etc. Er zijn veel mooie blaadjes gevonden. Iedereen was super enthousiast. Wat was het gezellig samen! Klassenmoeders bedankt voor jullie hulp! Vanaf morgen zijn de foto's te zien op de website.

Groep 7/8: Serious Request

Groep 7/8: Serious Request

Wij als groep 7/8 zijn bezig met het inzamelen van geld voor sr17.  Wij moeten in groepjes een klein bedrijfje starten en daarmee geld verdienen.  We krijgen 20 euro startgeld om inkopen te doen en regelen zelf sponsoren.  Het thema van dit jaar is: breng ze weer samen! Daarmee geven we kinderen weer een thuis. Als we het ingezameld hebben brengen we het samen als groep naar het glazen huis in Apeldoorn.  We proberen dan zo veel mogelijk geld op te brengen. Op 18 december tot de 24ste.

 

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

NOVEMBER

 

Groep

8

Ryan   (2009)

4

10

Feline   (2011)

1/2B

15

Lisa   (2010)

4

15

Lars   (2009)

5

17

Lisa   (2007)

7a

17

Ilana   (2011)

3

17

Bryan   (2009)

5

18

Lana   (2009)

4

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

Dylan Kluft is vrijdag 4 jaar geworden. Gefeliciteerd nog en welkom in groep 1/2 B.

Sevval Gul Baser wordt op 11 november 4 jaar. Alvast gefeliciteerd en welkom in groep 1/2A.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055