nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

13 september 2017

Kick-off Serious Request

Kick-off Serious Request

Afgelopen vrijdag zijn we, door weer en wind, met de groepen 6,7,8 en veel begeleiders naar de kick-off van Serious Request gegaan. Daar waren Niek en Britt (van Z@pp) en Saskia van 3 FM. Daar werd o.a. verteld over het goede doel van het Rode Kruis, dit jaar: Stille rampen. Vanaf het dak van het stadhuis is een foto gemaakt; veel witte shirts (en doorzichtige poncho’s) en een rood kruis in het midden. Er was ook aandacht voor kinderen die al in actie zijn gekomen: Melle (uit groep 8) heeft al potjes bramenjam verkocht en daarover werd hij geïnterviewd. Ook juf Marinde kreeg de microfoon onder haar neus gedrukt en zij had ook al plannen voor acties met  de klas. Vrijdag hebben alle leerlingen van groep 1 t/m 8 een ‘glazen’ huis- spaarpot meegekregen. Wie gaat er nog meer actie voeren/sparen voor deze Serious Request?? Ouders: Heel erg bedankt voor het meefietsen en begeleiden van onze leerlingen!

 

Algemene ouderavond

Algemene ouderavond

De algemene ouderavond van 4 oktober wordt verschoven naar donderdag 2 november en gekoppeld aan de ouderavond over de Sterrenschool.

 

Ouderportaal

Ouderportaal

Onze school maakt gebruik van het leerlingvolgsysteem van Parnassys. Daaraan is ook een ouderportaal gekoppeld. In deze beveiligde omgeving staan persoonlijke gegevens  van de kinderen en de Citoresultaten. De bedoeling is ook op korte termijn verslagen te zetten van gesprekken die ouders met leerkrachten hebben gehad. Hierover volgt later meer. In het ouderportaal kunt u ook de adresgegevens van klasgenoten zien.

Mocht u geen inloggegevens hebben, mail dan even naar bongerd@leerplein055.nl. Dan zullen die per omgaande aan u gemaild worden.

 

Veilig leren lezen: te koop

Veilig leren lezen: te koop

In groep 3 werken we sinds dit jaar met de nieuwe methode van Veilig Leren Lezen. Een deel van de oude methodematerialen van Veilig Leren Lezen hebben we te koop. Vanaf morgen liggen die materialen uitgestald naast de voordeur. Van de opbrengst zullen we weer nieuwe leesboeken kopen voor groep 3.

 

Kunstcircuit

Kunstcircuit

Het nieuwe kunstcircuit heeft als thema “griezelen” aansluitend bij de kinderboekenweek.  De bovenbouw zal dit op de vrijdag middag inplannen tussen 6 okt en 3 nov. Hulp is van harte welkom.  De onderbouw heeft het kunstcircuit op woensdag ochtend gepland en wel op 27 sept, 11 okt., 25 okt. en 1 nov. Elke keer van 11.15 tot 12.20 uur.  Veel hulp is bij de onderbouw een grote wens van de juffen.;-)

Voor het kunstcircuit willen we graag 2 of 3 witte lakens om spookjes van te maken, wie heeft nog iets liggen?  En voor een opdracht willen we onder een donkere doek met zaklantaarns gaan schijnen. Graag lenen we enkele zaklantaarns van u. We bewaren ze zorgvuldig en als er een naam op staat komen ze bij de eigenaar terug na het kunstcircuit.

 

 

Schoolplein anders ?

Schoolplein anders ?

Onze school heeft een groot schoolplein en de kinderen hebben veel ruimte om te spelen. Ook gebruiken we regelmatig het grote sportveld. SOB en team zouden wel met een kleine projectgroep willen nadenken wat we nog verder aan het schoolplein kunnen verbeteren om het allemaal nog leuker te maken. Heeft u ideeën of wilt u meedenken over het schoolplein, geeft u zich dan op via bongerd@leerplein055.nl

De verwachting is dat we een aantal keren ’s avonds bij elkaar komen om een plan te bedenken. De SOB heeft hiervoor wat geld gereserveerd en we willen kijken welke subsidies er mogelijk zijn.

 

 

Schoolfoto's bestellen

Schoolfoto's bestellen

De klassenfoto's kunnen nog even besteld worden door een envelop bij de leerkracht in te leveren met naam en groep met daarin 5 euro. Klassenfoto's worden later geleverd via de leerkracht. Klassenfoto's kunnen besteld worden tot vrijdagmorgen 15 september.
 

 

Nieuwe stagiaires

Nieuwe stagiaires

De nieuwe stagiaires van PABO Saxion zijn gestart, ik zal ze even aan jullie voorstellen.

Groep 1/2b op maandag juf Nathalie (start a.s. maandag)

Groep 3 op maandag en dinsdag juf Sabrina en op donderdag meester Yoeri

Groep 4 de hele week juf Anne

Groep 6/7 op maandag en dinsdag juf Marijn

Groep 7/8 op maandag en dinsdag juf Marloes en op donderdag en vrijdag juf Derya

Er komt binnenkort een poster in de hal waarop de studenten zich persoonlijk voorstellen

 OIDS (Opleider In De School) Elja Warries

Nieuws van het kinderdagverblijf

Nieuws van het kinderdagverblijf

Deze week zijn wij, net als de kleuters, begonnen met het thema boeken. We hebben het boekje van 'Bobbi doet boodschappen' de hele week gelezen. Bobbi gaat boodschappen halen voor de pannenkoeken, want die gaat papa bakken. Hij helpt met alles en mag ze daarna lekker opeten. Wij zijn maandag begonnen met het maken van kookboekjes. We plakken er stickers op en kleuren de boekjes. Gisteren hebben we ook samen macaroni gemaakt. De kinderen snijden alles zelf. De ham, salami, ei, rucola en basilicum uit eigen tuin en cherrytomaatjes. En natuurlijk mogen we proeven. Mmm.....smullen maar! Elke keer als we iets zelf hebben gemaakt schrijven we dit in ons kookboekje.

 Groetjes Heleen en Karin

 

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

SEPTEMBER

 

 

14

Robin (2006)

8

22

Fien (2011)

3

22

Laura (2007)

7a

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055