nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

28 juni 2017

Formatie...laatste stukje

Formatie...laatste stukje

Afgelopen maandag is het laatste stukje formatie eindelijk rondgekomen. We hebben er lang op moeten wachten...

In groep 1/2a komt juf Malou Kip op dinsdag(20x) , woensdag, donderdag en vrijdag en juf Yolande Boelens op maandag en dinsdag (20x).

In groep 1/2b is juf Jolien er op maandag, dinsdag en woensdag en juf Yolande Boelens is er op donderdag en vrijdag.

Juf Marinde zal voor een deel op maandag juf Linda vervangen, zodat zij haar ICT-taken kan uitvoeren

Juf Marinde heeft ook een aanstelling gekregen op de Sterrenschool Apeldoorn, waar ze op dinsdag en woensdag ook in groep 7/8 komt te staan.

Juf Linda Smit heeft een aanstelling gekregen op de Rietendakschool en de Vliegenier.

 

iPad regeling

iPad regeling

Inmiddels hebben al meer dan 75 kinderen (van groep 3 t/m 7) de intentieverklaring ingeleverd en hebben ouders nog tot vrijdag om die verklaring in te leveren. Sommige ouders hebben ook nog de Bruikleenovereenkomst ingevuld, maar dit was slechts een voorbeeld. De 'echte' overeenkomst komt na de zomer. Maakt een kind slechts één jaar gebruik van de iPad, dan betaalt u uiteraard 1x die € 40. In de bruikleenovereenkomst stond ook nog een keer het foute bedrag van € 50. Dit moet uiteraard € 40 zijn.

Mocht u verder nog vragen hierover hebben, mailt u die dan even naar bongerd@leerplein055.nl

 

Rapport

Rapport

Vandaag krijgen alle kinderen vanaf 5 jaar hun rapport mee. Mocht u daar over nog vragen hebben, neemt u dan nog contact op met de leerkracht ?

 

HVO en GVO

HVO en GVO

Ook volgend jaar is er weer HVO en GVO. De aanvraag die daarvoor nodig was is goedgekeurd en de groepen zijn ingedeeld op basis van de keuze die ouders in april kenbaar hebben gemaakt. Het is voor de betrokken leerkrachten lastig om steeds te schuiven met aantallen, dus houden we vast aan de opgave die in april is gemaakt.  De lessen worden volgend jaar op de donderdagmiddag gegeven. Voor kinderen uit groep 7 en 8 waren er te weinig opgaven voor HVO, dus deze kinderen blijven in hun eigen groep.  Overigens krijgen kinderen die niet voor één van beide vakken hebben gekozen levensbeschouwelijke vorming van hun eigen leerkracht.

Kinderen uit groep 3 en 4 hebben veel voor HVO gekozen, waardoor we de groep moesten splitsen. Kinderen uit groep 4 krijgen de eerste helft van het jaar HVO en de kinderen uit groep 3 krijgen de tweede helft van het jaar HVO.

Juf AnneMarie van HVO neemt afscheid en zal worden opgevolgd door juf Nicolette. Zij zal zich via de Bongerdflits volgende week voorstellen.

 

Studiedagen volgend jaar

Correctie studiedagen volgend jaar

Volgend jaar hebben we vier studiedagen gepland, te weten op dinsdag 3 oktober, maandag 20 november, donderdag 8 februari en maandag 7 mei.

 

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen

Donderdag liggen er in de grote hal de gevonden voorwerpen.

Kijk u ook even of er iets van uw kind bij is ?

 

 

Nieuws van het kinderdagverblijf

Nieuws van het kinderdagverblijf

Deze week is het bij het kdv, modderweek! Maandag hebben we samen met de kinderen modder gemaakt. Eerst hebben we het erover gehad, wat is modder en hoe kunnen we dit maken. De kinderen mochten met emmertjes en schepjes eerst de zandtafel vol scheppen met zand. Daarna hebben we er steeds iets water bij gedaan en toen werd het modder. Sommige kinderen vinden het maar vies en raar en anderen beginnen gelijk te kliederen. Gisteren hebben we een bak met modder neergezet en allemaal een stuk papier gegeven en hebben de kinderen hun eigen modderschilderij gemaakt! Ook hebben we gisteren de verjaardag van Heleen gevierd. Er waren heerlijke kwarktaartjes in bekertjes! MMM....hier hebben we lekker van gesmuld. Vandaag is juf Heleen echt jarig, gefeliciteerd!!

Groetjes Karin

 

Groep 1-8: foto's

Groep 1-8: foto's

Nog even een tip : van alle schoolreizen staan de foto's nu op de website. Ook van het Kikkerfeest van de kleuters. De foto's van de afscheidsmusical zullen er ook snel op gezet worden. Leuk om even te kijken !

 

Groep 1/2 : was

Groep 1/2 : was

Aan het eind van het schooljaar willen we graag de verkleedkleren laten wassen. Neemt u ook een tasje mee, als ze op de tafel bij de deur staan ? We doen de tasjes expres niet te vol, zodat meerdere mensen er wasplezier aan kunnen beleven ;-).

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

JUNI

 

 

29

Luba

5/6

JULI

 

 

2

Daniël   

4

3

Maud   

6/7

3

Ghislaine   

7/8

6

Luciano   

5/6

7

Nena   

1/2A

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055