nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

26 september 2018

Werkbezoek

Werkbezoek

Komende dinsdag komt een team uit Termunterzijl op werkbezoek bij ons op school. Ook deze school zit in een verandertraject en is nieuwsgierig hoe het bij ons op school is georganiseerd.

 

Startgesprekken

Startgesprekken

In het kader van Ouderbetrokkenheid 3.0 hebben alle kinderen met hun ouders  en de leerkracht aan het begin van het jaar een startgesprek gevoerd. Het formulier dat daarbij is ingevuld, wilden we uploaden naar het ouderportaal. Helaas is dat niet mogelijk. Het betekent dat de kinderen komende vrijdag allemaal een kopie van dit formulier mee naar huis krijgen. Het origineel komt in hun eigen portfolio.

 

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen

We hebben nu ook de ruimte bij de kapstokken opgeruimd en samen met de gevonden voorwerpen in de 'mand' is dat al een hele berg. Donderdagmorgen stallen we deze uit op het plein bij de hoofdingang.  Kijk u ook even of er iets van uw kind bij is ?

 

 

Podeshows

Podeshows

Op de jaarkalender staan de meeste data van de podeshows al vermeld.  De podeshows zullen steeds om 13.30 uur beginnen.  Op maandag 15 oktober start basisgroep Roodborstje, donderdag 15 november is basisgroep Pimpelmees aan  de beurt en op dinsdag 19 maart groep 7 (groep 8 heeft aan het eind van het jaar de musical). Data voor unit 2 volgen binnenkort.

 

Unit 1: bouwblokken

Unit 1: bouwblokken

Aan het begin van het schooljaar heeft de medezeggenschapsraad aan alle units een extra budget beschikbaar gesteld.  In unit 1 zijn er nieuwe bouwblokken voor aangeschaft en deze zijn binnen en er wordt heerlijk mee gespeeld in het speellokaal. MR bedankt, want dankzij jullie gift konden we dit mooie materiaal aanschaffen.

 

Unit 3: nieuws

Unit 3: nieuws

Kinderpostzegels
Vanaf vanmiddag 12.30 uur zijn de kinderen weer op pad gegaan om de kinderpostzegels te verkopen. De kinderen hebben hier een week de tijd voor. We hopen dat de actie weer een succes wordt.  Naast het landelijke doel heeft unit 3 ook een lokaal doel uitgekozen, namelijk pleeggezinnen. Zij krijgen middelen om verbouwingen te realiseren, zodat ieder kind een eigen kamer kan hebben.

Gastlessen

• Stichting Voorkom: Roken (4 oktober) en alcohol (18 oktober)

• Gastles Rode Kruis: 17 oktober (3B) 21 november (3A).

• Robotica: Techniekles op het Zwitsalterrein op 19 november (beide groepen).
Nadere informatie volgt.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

SEPTEMBER

 

Groep

26

Ivar (2009)

Goudvink

29

Joey (2008)

IJsvogel

OKTOBER

 

Groep

1

Teun (2008)

Wielewaal

4

Esma (2007)

Bosuil

6

Steff (2013)

Pimpelmees

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055