nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

5 september 2018

Back-to-school-party

Back-to-school-party

Het was afgelopen vrijdag heel druk op de party aan het begin van het schooljaar. Heel veel ouders en heel veel kinderen en teamleden lieten hun gezicht zien. Er was genoeg te eten en drinken en voor de kinderen diverse spellen en twee grote springkussens. De Stichting Ouders van De Bongerd (SOB) had het georganiseerd en dat hebben ze uitstekend gedaan, hartelijk dank namens alle aanwezigen!

 

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen

Donderdag liggen er op een bank op het grote plein de gevonden voorwerpen. Er zijn dit keer veel tassen van voor de zomervakantie bij.

Kijkt u ook even of er iets van uw kind bij is?

 

Schoolfotograaf

Schoolfotograaf

Op donderdag 13 september komt de schoolfotograaf. Kinderen van de kinderopvang en broertjes en zusjes gaan 's morgens meteen op de foto. Daarna worden de andere kinderen op de foto gezet. Wilt u een foto met broertjes of zusjes die nog niet of niet meer op school zitten, dan kunt u dat aangeven bij Ivonne. Dat kan op school of via de mail ivanburik@leerplein055

 

Nieuwe kunstcircuit

Nieuwe kunstcircuit

Het eerste kunstcircuit staat weer gepland. Het thema is “vriendschap, kom er bij” dit is ook het thema van de Kinderboekenweek. In elke Unit wordt op een creatieve manier invulling gegeven aan het onderwerp. Voor Unit 1 staan de data inmiddels vast: Vrijdag 28-9, vrijdag 5-10 en vrijdag 19- 10  (op vrijdag 12-10 is er boekenmarkt). Het is erg fijn om bij het kunstcircuit hulp te krijgen van vaders, moeders of opa’s en oma’s. Graag opgeven bij de Roodborstjes en de Pimpelmeesjes.

 

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Deze week hebben we fruit gemaakt. We bekijken de ‘echte’ stukken fruit en zien welke kleuren we nodig hebben. We (3+) knippen crêpe papier in stukjes en maken er propjes van. We plakken allemaal de stukjes op het stuk fruit. We stimuleren de motoriek. Ook het oefenen met knippen is goed om weer te doen. Net even de schaar anders vasthouden en dan lukt het wel! Er hangen nu mooie werkjes van aardbei, appel, banaan en peer op de groep. Het ziet er mooi uit al die werkjes. Verder lekker naar buiten geweest. Fietsen, rennen en in de zandbak spelen. Vorige week donderdag heeft Fay haar feestje bij ons gevierd. We hebben gesmuld van de poffertjes. Lekker hoor Fay!

Vanaf volgende week zullen we op de dinsdag ook weer starten met de peuter/kleuter groep. We hebben er zin in!

 

 

BSO

BSO

Het schooljaar is weer een weekje geleden begonnen. Er is een verandering aan het begin van de middag. Het drinken en de rijstwafels/crackers staan voortaan klaar op de kast. De kinderen bedienen zichzelf aan het “buffet”. Dit geeft meer rust aan de tafel en het bevordert de zelfstandigheid van de kinderen.

Afgelopen maandag was het een schoolvrije opvangdag. De kinderen hebben heerlijk buiten gespeeld en mooie potjes versierd met wol. Dinsdag zijn ze met scheerschuim en verf in de weer geweest. Wat heerlijk om er met je handen doorheen te gaan!

Verder hebben we de “iPad-tijd” aangepast. Veel kinderen worden al om 17:00 uur opgehaald dus voortaan mogen ze tussen 16:30 uur en 17:00uur op de iPad.

 

Unit 2b: Goudvink

Unit 2b: Goudvink

Volgende week woensdag werkt juf Anne-Mai in plaats van juf Mirjam.

 

Unit 2: Goudvink en Wielewaal

Unit 2: Goudvink en Wielewaal

Wauw, wat een flitsende eerste week van het schooljaar in Unit 2! Veel actie voor kinderen, leraarondersteuner en juffen. En waarschijnlijk ook voor jullie, de ouders.

Veel hebben we van te voren goed kunnen overdenken, en een heleboel ook niet;

• nemen de kinderen de goede spullen mee naar hun werkplek,

• hoe zetten we de banken neer tijdens het zelfstandig werken

• gaan de kinderen naar het goede lokaal

• waar moeten de bekers en bakjes

• hebben we goede uitleg gegeven

• verdelen we onze aandacht over de kinderen op een goede manier

• afspraken maken in het startgesprek, komt de verhouding in de “gouden driehoek”(minder-ouder-leerkracht) goed uit de verf

• waar zijn de stiften opgeruimd!

Zoals jullie kunnen lezen gebeurt er veel in onze hoofden en ook vast in de hoofden van jullie zoon/dochter. Sommige kinderen zullen niets vertellen thuis en anderen kletsen je weer de oren van het hoofd.

Mochten jullie dingen horen die je niet begrijpt; kom vooral langs om te vragen!!

De organisatorische verandering vraagt flexibiliteit van iedereen en we kunnen na deze eerste week zeggen dat we op de goede weg zijn en nog steeds blij zijn met de route die we gestart zijn!

 

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig 

SEPTEMBER

 

Groep

5

Indy (2008)

Bosuil

7

Mitchel (2010)

Goudvink

8

Tijn (2011)

Goudvink

9

Luuk (2012)

Pimpelmees

9

Tamina (2007)

IJsvogel

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055