nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

4 juli 2018

Intekenen startgesprekken

Intekenen startgesprekken

Na de zomer starten we met startgesprekken. Alle ouders en kinderen hebben dan met de mentor van de basisgroep een gesprek. Omdat we al die gesprekken in de eerste drie weken van het jaar willen voeren, kunt u daar vanaf komende maandag voor intekenen. Per unit hangen de inschrijflijsten daar voor u klaar. Let u er wel op dat u bij de mentor van uw eigen kind intekent?

 

Dinsdag 10 juli: Patatdag

Dinsdag 10 juli: Patatdag

Graag willen we vanuit de SOB de kinderen aanstaande dinsdag trakteren op patat met wat lekkers. Het is voor ons handig als ze allemaal een lege broodtrommel meenemen, dat wordt smullen!

Drinken moeten de kinderen wel zelf meenemen.

 

Woensdag 11 juli: slotfeest

Woensdag 11 juli: slotfeest

Op woensdag 11 juli organiseren we met alle kinderen  een SLOTFEEST.  We willen van half 9 tot 10.00 aan de slag met de namen van de basisgroepen. Voor elke basisgroep is er een naam bedacht, deze wordt bekend gemaakt en we gaan de deur met de naam van de groep opfleuren.  

Na de knutselactiviteit hebben we van 10.30 tot 11.30 een verfrissend WATERFESTIJN. Badkleding, handdoek, slippers/waterschoenen en zonnebrandcrème graag in een tas meenemen.  Badjes, emmers en waterpistolen zijn leuk om mee te nemen. Waterballonnen doen we niet!

 

Nieuwe Intern Begeleider

Nieuwe Intern Begeleider

Zoals al eerder aangekondigd zal Jolanda Mossing Holsteijn na de zomer niet terugkeren als intern begeleider. Na vele jaren heeft Jolanda besloten weer voor de klas te gaan staan. Ze heeft in al die jaren heel veel gesprekken gevoerd over en met kinderen en ouders die speciale zorg nodig hadden. Ook in haar coachende rol naar leerkrachten heeft ze veel betekend voor onze school. Jolanda heel hartelijk dank voor je inzet voor al onze kinderen en hele veel succes in unit 1.

Na de zomer komt Daniëlle Rorije als intern begeleider bij ons werken. Daniëlle zal zich volgende week in deze Bongerdflits voorstellen.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Wat hebben we een geluk met het weer deze week. We hebben samen de waterbaan gepakt uit de schuur en in elkaar gezet. Met dit lekkere weer is het natuurlijk heel fijn om met het water te spelen. Varen met de bootjes, het water omhoog pompen en met de hijskraan spelen. Er is van alles te doen met de baan. Ook wordt er een waterbaan in de zandbak gemaakt. Eerst graven en daarna een emmertje water erbij. Hoe leuk is dat!

 

 

Peuter-kleutergroep

Peuter-kleutergroep

Gisteren was de peuter-kleutergroep er weer. De peuters zijn al echt gewend en horen ook al helemaal bij het dagritme van de dinsdagochtend. Tijdens de kring luisteren we aandachtig naar de juf en kijken we om ons heen wat er allemaal gebeurd. Na de kring gaan we kiezen en ook dit kunnen we al zelf. Met ons eigen magneetje een plekje zoeken op het kiesbord. Hierdoor komen we tussen de kleuters te spelen. Samen bouwen, spelletjes doen, in de huishoek etc. Ook samen het fruitje/ koekje eten en wat drinken in de kring. Hier helpen we elkaar ook. Daarna naar buiten. Samen met een kleuter op de fiets, in de zandbak of klimmen. Nog 1 keer en daarna is het 6 weken zomervakantie. Daarna zullen we weer met de peuters aansluiten.

 

 

Groep 2: Door de poort

Groep 2: Door de poort

Volgende week woensdag ( 11 juli) gaan de oudste kleuters nog 1 keer door "de poort". Ze zullen rond 12.00 uur de kleuteringang uitkomen, dus het is leuk als dan de ouders van de oudsten daar klaarstaan. Ze zullen door een poort van Bongerd kinderen een rondje om de school lopen, om vervolgens door de 'nieuwe' unit ingang weer naar binnen te gaan. Aansluitend hebben ze een gezellige picknick met de juffen en de klassenmoeders. De kinderen kunnen om 13.45 uur weer opgehaald worden. Op de foto de 'poort' van vorig schooljaar, nog met juf Agnes.

 

 

 

Schoolreis groep 3 en 4

Schoolreis groep 3 en 4

Waarheen:         De Spelerij in Dieren

Wanneer:           Maandag 9 juli

Vertrek:              9.00 uur

Terug:                  15.30 uur

Eten:                     We gaan broodjes bakken en eten zoveel je wilt, een koekje voor tussendoor is prima.

Drinken:              Er is limonade bij de lunch, een extra pakje drinken voor tussendoor is wel handig.

Zakgeld:              Niet nodig, klein beetje snoep mag wel.

 

Groep 4: bibliotheekbezoek

Groep 4: bibliotheekbezoek

Op de valreep van dit schooljaar brengt, na groep 3, ook groep 4 nog een bezoek aan de bibliotheek. We doen dit op dinsdag 10 juli. We brengen dan meteen onze (van de klas ) bibliotheekboeken terug.

 

Groep 4 t/m 8: HVO

Groep 4 t/m 8: HVO

Onze HVO-leerkracht Nicolette geeft morgen haar laatste HVO-les bij ons op school. Na de zomer komt juf Francis Faken voor haar in de plaats. Ze zal zich na de vakantie in deze nieuwsbrief aan u voorstellen.

 

Groep 7/8: musical

Groep 7/8: musical

Komende donderdag speelt groep 8, bijgestaan door de kinderen van groep 7, de eindmusical 'tent op zijn kop'. Overdag voor alle kinderen en 's avonds voor ouders, opa's en oma's van groep 7/8. Ze hebben er heel hard op geoefend en het wordt vast een prachtige avond.

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

JULI

 

Groep

6

Luciano   (2007)

6

7

Nena   (2012)

1/2A

10

Kyan   (2009)

5

10

Niek   (2013)

1/2B

11

Devran   (2010)

3

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055