nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

21 maart 2018

Scholierencross

Scholierencross

Wat was het koud, zaterdag bij de scholierencross. Voor 16 kinderen van onze school was het toch niet koud genoeg en zij hebben ontzettend hun best gedaan en heel hard gelopen. Op onze site staan de foto's van onze deelnemers. Op de site van AV'34 staan foto's van bijna alle 1400 deelnemers.

 

Paasfeest

Paasfeest

Volgende week is het weer Pasen. Op donderdag 29 maart is het zover, alle kinderen mogen een hard gekookt ei meenemen voor onze traditionele eitje tik wedstrijd. We hopen dat het een mooie zonnige dag wordt zodat we buiten in het park kunnen gaan picknicken. Kan dit nog niet dan picknicken we gewoon op school. In beide gevallen nemen de kinderen hun eigen lunchpakketje mee en gaan daarmee gezellig op een kleed picknicken. We vragen dan ook picknickkleden te leen. Dit mogen natuurlijk ook oude dekens oid zijn.
Geeft u de kleden af aan de leerkrachten?
We hopen ook dat de Paashaas langs komt zodat we weer eieren kunnen gaan zoeken.

 

Dozen

Dozen

Voor De Grote Rekendag van volgende week woensdag zijn we nog op zoek naar verhuisdozen en schoenendozen. U mag ze inleveren bij Juf Jolien, zij zorgt er dan voor dat ze in de groepen terecht zullen komen waar ze nodig zijn. Als u de verhuisdozen terug wilt, dan kunt u uw naam erop schrijven.
Alvast bedankt!

 

Leerteam

Leerteam

De stagiaires, Marijn, Marloes en Sabrina , leerkrachten Elja, Albert en Mirjam L, Frans en stagebegeleidster Jolien van de Pabo vormen een leerteam.
Wij gaan als sterrenschool werken met een portfolio. Dit leerteam is aan het onderzoeken hoe we ons portfolio gaan vormgeven. Wij willen daarvoor input vragen aan ouders, leerlingen, oud leerlingen en leerkrachten. U krijgt binnenkort een mail met daarin een enquête met vragen over uw ideeën over dit portfolio. Wij zouden het fijn vinden als u deze enquête binnen een week in wilt vullen, zodat het leerteam hiermee weer aan de slag kan. Alvast bedankt!

 

Trek Doekoe binnen voor onze school !!!

Trek Doekoe binnen voor onze school !!!

Wij doen dit jaar weer mee met de Doekoe-campagne bij Coop! Vanaf maandag kunnen we bij de Coop meesparen voor gratis sport- en spelmaterialen voor onze school. Tot en met zondag 22 april ontvang je bij Coop, bij aankoop van geselecteerde actieproducten, Doekoe-munten. In de winkel doneer je de munten aan school.
Trommel alle vaders en moeders, opa’s en oma’s en vrienden van onze school op om mee te sparen. Hoe meer Doekoe voor onze school, hoe groter het bedrag dat de school kan besteden aan sport- en spelmaterialen. Bovendien wint de school die landelijk de meeste Doekoe binnentrekt, een Schoolplein14 van de Johan Cruyff Foundation. Daarmee wordt ons schoolplein een (nog) leukere plek om te bewegen!

 

Tostiweek

Tostiweek

We hebben overlegd in het PBS-Kidsteam en iedereen vond het een goed idee om een tostiweek in te plannen. Elke week komt een klas aan de beurt en die mag in de grote pauze een tosti klaar maken. Mmm dat is heerlijk! Deze week is groep 7/8 aan de beurt en er worden al lekkere tosti’s klaar gemaakt. Tosti groet,

Emma en Sylvie

 

BSO

BSO

Bij de BSO zijn we bezig met Pasen. De kinderen hebben zelf de activiteiten uitgekozen. Ze kunnen konijntjes of voorjaarsbloemen maken. Hier blijft soms weinig tijd voor over want ze willen veel en lang buiten spelen! Verstoppertje, hockeyen, voetballen en spelen met modder wanneer het geregend heeft. Maandag hebben ze met stoepkrijt elkaar omgetrokken. Nu maar hopen dat de zon blijft schijnen zodat het ook wat warmer wordt!

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Vorige week donderdag heeft Robin haar verjaardag gevierd. Ze is nu 2 jaar! We hebben een gezellig feestje gevierd samen in de kring. Maandag zijn we begonnen met paashaas mutsen maken. Dit doen we met waterverf. Ze zien er erg vrolijk uit met allemaal leuke kleurtjes. Volgende week gaan we ze verder afmaken. Ook is er weer fijn in alle hoeken gespeeld. In de huishoek zijn kinderen druk met de poppen en eten koken, in de bouwhoek is de Duplo, bij veel kinderen, favoriet en puzzels worden er gemaakt aan de kleine tafel. Ook zijn de paastakken versierd met eieren en lezen we het boekje van Bobbi in de lente.

 

Een ochtend peuter/ kleutergroep.....

Een ochtend peuter/ kleutergroep.....

Als de peuters binnenkomen om 9.00 uur zitten de kleuters al netjes in de kring en de peuters gaan ook op hun eigen krukje/stoeltje zitten. De kleuters hebben dan al hard gewerkt tijdens de inloop. Juf Jolien noemt alle kinderen op en de kinderen reageren allemaal door bijv. goedemorgen terug te zeggen. Ook de peuters doen mee. Dan komt het kiesmoment en iedereen kiest zelf wat ze willen gaan doen met behulp van het kiesbord. De peuters hebben ook hun eigen kaartje. De oudere kinderen helpen de peuters naar hun plek. Dit gaat al steeds meer vanzelf. Mooi om te zien hoe de kinderen dit oppakken. Tijdens het spelen, spelen alle kinderen door elkaar. Ook als een peuter iets doet wat eigenlijk niet de bedoeling is, stapt er vaak wel iemand op af. Na het opruimen gaan we eten en drinken. Vervolgens doen we allemaal de jassen aan en gaan we lekker naar buiten. Ook hier hebben de peuters en kleuters elkaar gevonden. Alles speelt door elkaar en met elkaar.
Een geslaagde ochtend was het weer!

 

Groep 1/2: inloopkring

Groep 1/2: Inloopkring

De kleuters in beide groepen zijn al een tijd bezig met de inloop op de dinsdag -en donderdagochtend. Dit houdt in dat de kinderen op een eigen plek lekker aan het werk gaan met de materialen die klaarliggen op de tafels. Deze materialen wisselen iedere keer.
Het is leuk voor de kinderen om samen met degene die ze brengt even een spelletje te doen. Van 8.20-8.30 uur is hier tijd voor. We gaan in de klas vervolgens verder met de activiteiten en de juffen doen regelmatig met een groepje kinderen ook een spelletje. Ook hebben we hulp van 4 kanjers uit groep 8, dat is erg fijn! Voor de juffen maar ook voor de kinderen!

 

Groep 8: Klasselunch

Groep 6/7 en 7/8: Klasselunch

Morgen, donderdag 22 maart, hebben de kinderen van groep 6/7 en 7/8  de Klasselunch. Zij hoeven dan GEEN lunch mee naar school te nemen!

 

 

Groep 6/7 en 7/8: skateboardclinic

Groep 6/7 en 7/8: skateboardclinic

Op dinsdag 27 maart hebben de groepen 6/7 en 7/8 een skateboardclinic. We hopen op een leerzame en veilige clinic.

 

Groep 7: Week van de techniek

Groep 7: Week van de techniek

In het kader van "De week van de techniek" gaan de groepen 7 vrijdag naar het ROC. Ze vertrekken rond 11.30 uur op de fiets en zullen rond 15.00 uur terug zijn op school. Op zaterdag houden zes bedrijven uit Apeldoorn Zuid open huis. De leerlingen kunnen langs deze bedrijven om een leuke set gereedschap te verzamelen!

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

MAART

 

Groep

22

Varvara   (2008)

6

22

Jayson   (2010)

4

22

Dariush   (2006)

8

25

Carel   (2007)

7a

26

Sven   (2007)

7b

27

Sem   (2013)

1/2B

APRIL

 

Groep

1

Ayham   (2012)

1/2A

 Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055