Korte introductie van onze school

De Bongerd is een moderne school met uitstekend onderwijs. Een school waar leerkrachten alle leerlingen en ouders kennen, waar normen en waarden hoog in het vaandel staan, waar de sfeer goed is. Mocht u nog nooit binnen zijn geweest dan nodigen we u uit eens een kijkje te komen nemen. U zult versteld staan hoe mooi ruim en opgeruimd het binnen is. Leerkrachten en leerlingen ontvangen u hartelijk.

Ouders die een school voor hun kind zoeken kiezen zeer bewust, ze vergelijken een aantal scholen, ze vragen een aantal oriëntatiegesprekken aan en ze informeren bij vrienden en kennissen. Dit juichen we toe. Ouders willen het beste voor hun kind en nemen ruim de tijd om een keuze te maken. We nodigen nieuwe ouders (met hun kinderen) van harte uit voor een vrijblijvende persoonlijke rondleiding.

School met een prettig klimaat
Direct bij binnenkomst valt het op dat De Bongerd een moderne school is met een prettig klimaat. In de moderne lichte hal zitten groepjes kinderen te werken aan tafels en op hun iPads. Aan de wand hangen prachtige kunstwerken, die door de leerlingen gemaakt zijn. De sfeer is er aangenaam.

Het team van De Bongerd is trots op die sfeer. Het zorgt ervoor dat nieuwe leerlingen en hun ouders snel worden opgenomen en dat leerlingen optimaal kunnen leren. Op De Bongerd wordt pesten niet getolereerd. Wij  hebben samenwerken en samen spelen hoog in ‘t vaandel staan.

De school heeft voldoende lokalen om alle groepen te huisvesten. Het gebouw is van binnen licht en ruim. In de multifunctionele hal zijn veel werkplekken. Door het wegschuiven van een flexibele wand kan de achterliggende speelzaal veranderd worden in een podium. Er is een aparte ruimte voor kinderopvang.

Sterrenschoolontwikkeling

Sinds zomer 2015 ontwikkelt de school zich naar een volwaardige Sterrenschool. Daar zijn nog veel stappen voor te zetten en er is al een groot aantal stappen gezet. Zie verder het artikel ‘Sterrenschoolontwikkeling’.

Er kan nog niet gewerkt worden met flexibele vakanties, omdat daar nog toestemming vanuit het parlement voor nodig is. Wel beschikken alle kinderen over vier compensatiedagen, die ze flexibel kunnen inzetten.

De naam ‘De Bongerd’
Op de plaats waar de school nu staat, stond vroeger een boerderijtje met een kleine boomgaard, vandaar de oude naam ‘De Bongerd’. De wijk de Maten is gebouwd op grond die vroeger een agrarische bestemming had.