nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

19 december 2018

2018 wordt 2019!

2018 wordt 2019!

Nog even en dit jaar is ten einde. Donderdag eerst nog een kerstviering.  Vrijdagochtend ruimen we de school op en kunnen we alweer terugkijken op de eerste 15 weken van het schooljaar.

Het waren van begin tot eind bruisende weken. Er zijn veel stappen gezet in de units op weg naar gepersonaliseerd leren. We realiseren ons dat we zeker nog niet klaar zijn. In de hele school zijn al die veranderingen voelbaar en kinderen zijn in de meeste gevallen al goed gewend aan de nieuwe werkwijze. Daarnaast hebben we ook naar ouders nog veel duidelijker te maken, welke veranderingen er zijn doorgevoerd en welke achterliggende visie daaraan ten grondslag ligt. Hier hebben we in het volgende halfjaar nog veel te doen.

Vanaf maandag 7 januari gaan we met al deze projecten met veel enthousiasme verder. Komende vrijdag begint de vakantie om 12.00 uur!

We wensen u goede feestdagen en een goede start van  2019!

 

Kunst en Cultuur “daar zit muziek in”

Kunst en Cultuur “daar zit muziek in”

Vanaf januari zullen 'we' het meer hebben over muziek.  Om ons hierop voor te bereiden 'ontvangen' we nog deze maand muzikale kerstcadeautjes, die bedoeld  zijn om ons meer voor muziek te interesseren en ons voor te bereiden op meer muziek in de klas vanaf januari.

Vandaag gaf rapper Dani voor Unit 2 en 3 in de centrale hal een interactieve demonstratie hoe je een rap muziekstuk maakt. Hij was er met een technicus en producer en de kinderen vonden het fantastisch.

Morgen, donderdag 20 december heeft unit 1 een interactieve muzikale voorstelling van het boek 'Sssst....de tijger slaapt!'.

 

 

Meer lezen

Opbouwen en inrichten hal donderdag 20 december 2018 van 11.30-14.15

Opbouwen en inrichten hal donderdag 20 december 2018 van 11.30-14.15

Mocht u donderdag nog een uurtje “over” hebben in deze drukke week voor kerst dan kunnen we uw hulp goed gebruiken bij het inrichten van de halDe hal wordt zo leeg mogelijk gemaakt zodat de lange tafels en banken er een plek kunnen krijgen. En natuurlijk wordt de hal nog meer in kerstsfeer gebracht. U bent van harte welkom!

 

Kerstdiner donderdag 20 december 2018 van 17.30-19.00

Kerstdiner donderdag 20 december 2018 van 17.30-19.00

U heeft vast al iets ingevuld op de intekenlijsten. Ze hangen naast elke deur van een van de basisgroepen. Er staan heerlijke dingen op en we hebben van enkele kinderen al iets mogen voorproeven! Want “mijn vader kan hele lekkere gehaktballetjes maken, juf.” En dat klopte helemaal!
U hoeft niet voor de hele groep iets te maken. Voor een derde van de groep is meestal voldoende.
Wanneer uw zoon of dochter een voedselallergie heeft is het natuurlijk het prettigst wanneer u daar zelf iets voor kunt maken. U weet tenslotte het beste wat uw kind lekker vindt. Wilt u het afgeven aan de juf? En voor de zekerheid de naam erop?
Houdt u er rekening mee dat we geen gebruik zullen maken van warmhoudplaatjes en/of rechauds.
Denkt u eraan morgenochtend, donderdag 20 december, uw kind een bord, beker en bestek mee te geven in een plastic tasje. Graag met naam en groep erop.
Om 17.15 uur gaat de deur open en kunt u uw gerecht op het buffet van de basisgroep neer zetten.
Rond 18.45 uur kunt u komen genieten van heerlijke chocolademelk op het plein terwijl u wacht tot u uw kind om 19.00 uur weer op kan halen kan in de basisgroep.

 

Opruimen vrijdag 21 december 08.30 uur

Opruimen vrijdag 21 december 08.30 uur

U zult wel denken; we hebben maandagavond nog maar net alles opgehangen… Maar aan alle kerstgezelligheid komt ook weer een einde. Dat houdt in dat er flink opgeruimd zal gaan worden. En dat kan niet zonder uw hulp! We starten meteen om half 9.

Vele handen maken licht werk!!

Meer lezen

Maandag 7 januari 08.20-09.00 uur

Maandag 7 januari 08.20-09.00 uur

Alvast vrijhouden in uw agenda. We maken dan een gezellige start van het nieuwe jaar!

 

Home-Start en Home-Start+

Home-Start en Home-Start+

Vanuit Stimenz en Homestart hebben we het verzoek gekregen om bijgaand aanbod met ouders te delen;

"Als alleenstaande ouder heb ik soms de behoefte om met iemand over de alledaagse problemen te praten. Ik krijg veel ongevraagd advies van mensen uit mijn omgeving, maar daar kan ik mijn eigen weg niet in vinden. Ik wil serieus worden genomen. Nu komt er een vrijwilliger van Home-Start of Home-Start+ en ik voel me nu wel serieus genomen. Ik doe het op mijn manier en de vrijwilliger ondersteunt mij. En al doe ik het anders dan dat zij ooit deed, we beseffen allebei dat niemand gelijk is: ook twee ouders niet. Niet gelijk, maar wel gelijkwaardig."

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Overbelasting door ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden of familie, problemen op het werk, kinderen kunnen op school niet goed meekomen, gebrek aan geld of spanningen tussen partners of....
Meestal lossen deze dingen vanzelf weer op. Maar soms kost het iets meer tijd en inspanning, dan kan het een opluchting zijn, als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje helpt bij het oplossen van praktische zaken.
Voor wie is Home-Start en Home-Start+ bedoeld?
Home-Start en Home-Start+ zijn programma’s voor opvoedingsondersteuning waarbij getrainde, betrokken en ervaren vrijwilligers tijdelijk ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact bieden aan ouders met ten minste één kind in de leeftijd van nul tot en met veertien jaar.
Hoe werkt de ondersteuning van Home-Start en Home-Start+?
Home-Start en Home-Start+ is een vrijwilligersprogramma met professionele ondersteuning. Een coördinator bespreekt eerst hoe een vrijwilliger kan helpen. Dit gesprek voert de coördinator bij je thuis. Daarna wordt een vrijwilliger aan je voorgesteld, die vanaf dat moment regelmatig bij je thuis komt. Bij Home-Start is de ondersteuningsvraag van de ouders bepalend. Bij Home-Start+ is ook de ondersteuningsvraag van het kind belangrijk.
Informatie en aanmelden
Voor meer informatie over Home-Start en Home-Start+, kunt u contact opnemen met één van de coördinatoren:
Home-Start Home-Start+
Petra Tromp 06 25 00 97 30 Maria Olde Monnikhof 06 83 88 95 94
Marion Wolbers 06 54 98 58 92 Diana van de Pol 06 30 39 00 82

Wilt u graag vrijwilliger worden bij Home-Start of Home-Start+ dan kunt u met bovenstaande personen contact opnemen of met het CJG in Apeldoorn, telefoonnummer 055 357 88 75. We gaan graag met u in gesprek.

 

BSO

BSO

Hoi, ik ben Mack, ik ben 8 jaar, ik zit in unit 2, leerjaar vier.  Ik heb iets gemaakt van kerstmis. Eerst moest ik wc rollen knippen. En toen moest ik ze met lijm aan elkaar plakken. Het was best moeilijk! En toen moest ik op de bovenste lijnen lijm doen. En toen moest ik de ster op een bord doen waar glitters op lagen. Die bleven plakken. Ik denk dat we volgende week de kerstman gaan maken, want die heeft 7 knopen!

(De kinderen kiezen zelf de activiteit dmv knopen welke ze op één van de afbeeldingen leggen. Deze worden opgehangen zodat ze kunnen zien welke activiteit aangeboden wordt.)

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

's Morgens beginnen we de dag met gezellige kerstverlichting. Wat gezellig starten is. De kinderen benoemen dit ook zo. We hebben kerstliedjes aan op de radio en we zingen zelf ook kerstliedjes. O dennenboom, kling klokje etc. We hebben onze hand geverfd en deze op papier gestempeld. Hé dit lijkt wel een kerstboom?! We kunnen hem ook versieren. Mooie sterretjes en glitters, wat zijn ze mooi. Verder hebben we kerstballen gemaakt met snippertjes. Op onze deur hangt ook een grote kerstboom die we samen hebben versierd met ballen en ‘lampjes’.

Volgende week is het kerstvakantie. We zullen dan ook weer leuke activiteiten aanbieden.

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en daarna een fijn, gezellig 2019 waarin we weer veel met elkaar mogen spelen!

 

 

Unit 1: DVD's binnen!

Unit 1: DVD's binnen!

De DVD's van de podeshow van zowel de Roodborstjes als de Pimpelmeesjes zijn binnen. Als u de DVD besteld heeft, kunt u hem voor 4 euro ophalen bij de leerkracht.

 

Unit 1: Wereldreis

Unit 1: Wereldreis

Deze week nemen we (voor een tijdje) afscheid van Nyla in basisgroep de Roodborstjes. Zij gaat met haar ouders en broertje een prachtige lange reis maken. Onder andere naar Sri Lanka, Thailand, Japan en Australië. Wat een fantastische ervaring.

We gaan Nyla natuurlijk missen in onze groep maar gelukkig komen ze na een tijd gewoon weer terug naar Nederland. Goede reis samen, geniet van het avontuur!

 

Unit 2: Poëzie om je pols

Unit 2: Poëzie om je pols

Vrijdag 30 november en 14 december hebben de kinderen van Unit 2 meegedaan aan een les poëzie. Juf Kitty van Coda liet de kinderen kennismaken met verschillende soorten gedichten. Ze had voor elk kind mooie, lieve, spannende… gedichtjes gebundeld in een mooi boekje.  Uit deze gedichtjes kozen de kinderen een regel om die te gebruiken in een eigen gedichtje.  Daarvan maakten ze mooie polsbandjes. Die zult u ongetwijfeld gezien, gehoord en/of gelezen hebben.  Een leuke activiteit die goed paste in het Kunstcircuitthema “decoratie-ritme-herhaling.”  Een inspirerende les voor leerlingen en juffen!

 

 

 

Unit 2 en 3: iPad-protocol

Unit 2 en 3: iPad-protocol

Vandaag krijgt uw zoon of dochter een brief mee naar huis; het zogenoemde iPad-Protocol. Het is een aanvulling op het contract. Alle iPads zijn gecheckt op hoes en scherm. Dit is de beginsituatie. Er zijn veel krassen in de beschermlagen. Als dit niet stoort, dan laten we dit zitten, want het biedt toch bescherming. Wij verstrekken geen nieuwe beschermlagen meer, omdat dit kostbaar is en te weinig garantie geeft. Graag ontvangen wij het iPad Protocol ondertekend terug. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u deze mailen naar lpater@leerplein055.nl

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

 

DECEMBER

 

Groep

22

Kim   (2008)

Wielewaal

23

Ilda   (2007)

Bosuil

25

Miley   (2010)

Goudvink

26

Elize   (2010)

Goudvink

28

Tess   (2013)

Roodborstje

29

Nyla   (2012)

Roodborstje

31

Emma     (2010)

Wielewaal

JANUARI

 

 

3

Carlijn   (2008)

Goudvink

3

Samuël   (2011)

Goudvink

5

Roan   (2011)

Goudvink

7

Daan   (2013)

Pimpelmees

7

Jack   (2010)

Wielewaal

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

Lisa Post wordt 1 januari 4 jaar en start na de vakantie in de groep Pimpelmeesjes.

Talyah Sjukur wordt op 8 januari 4 jaar en start na de vakantie bij de Roodborstjes.

Alvast een fijne verjaardag en welkom op onze school.

In de groep Wielewaal komt Max Lemmers bij ons op school. Max komt uit Alpen aan de Rijn. We hopen dat je je snel thuis voelt Max!

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055