nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

12 december 2018

1000 tekeningen

1000 tekeningen

Wij doen als school mee aan de "1000 tekeningen actie". Om de vluchtelingen die binnenkort naar Apeldoorn komen een warm welkom te geven hebben Ilyas en Seren uit basisgroep de Roodborstjes een mooie actie bedacht. Hier willen we natuurlijk een bijdrage aan leveren en daarom worden er in alle basisgroepen en op de BSO vrolijke tekeningen gemaakt om persoonlijk aan de vluchtelingen te geven en om het gebouw wat op te fleuren. Uw kind mag natuurlijk ook thuis een tekening maken en bij de leerkracht weer inleveren.

 

Kunst en Cultuur “daar zit muziek in”

Kunst en Cultuur “daar zit muziek in”

Vanaf januari zullen 'we' het meer hebben over muziek.  Om ons hierop voor te bereiden 'ontvangen' we nog deze maand muzikale kerstcadeautjes, die bedoeld  zijn om ons meer voor muziek te interesseren en ons voor te bereiden op meer muziek in de klas vanaf januari.

Op 19 december zal rapper Dani voor Unit 2 en 3 in de centrale hal een interactieve demonstratie geven hoe je een rap muziekstuk maakt. Hij komt met een technicus en producer.

Op 20 december heeft unit 1 een interactieve muzikale voorstelling van het boek 'Sssst....de tijger slaapt!'.

 

 

 

Opbouwen en inrichten hal donderdag 20 december 2018 van 11.30-14.15

Opbouwen en inrichten hal Donderdag 20 december 2018 van 11.30-14.15

We hebben DRINGEND uw hulp nodig bij het inrichten van de halDe hal wordt zo leegmogelijk gemaakt zodat de lange tafels en banken een plek in de hal kunnen krijgen. Tot nu toe hebben 2 ouders zich aangemeld. Daar zijn we blij mee, maar we kunnen zeker meer handen gebruiken! Ook wanneer u een uurtje kunt, bent u van harte welkom!

 

Kerstdiner donderdag 20 december 2018 van 17.30-19.00

Kerstdiner

Donderdag 20 december 2018 van 17.30-19.00

Door een aantal ouders en teamleden is afgelopen maandag de school omgetoverd in een prachtige kerstsfeer. Iedereen die kwam helpen, hartelijk dank!
Vanaf morgen, donderdag 13 december, zullen er intekenlijsten hangen bij de basisgroepen. In de basisgroepen fantaseren de kinderen er al op los wat hun favorieten tijdens het diner zijn! Worstenbroodjes, tomaatjes, cupcakes, fruitprikkers… Alles komt voorbij!

U hoeft niet voor de hele groep iets te maken. Voor een derde van de groep is meestal voldoende.
Wanneer uw zoon of dochter een voedselallergie heeft is het natuurlijk het prettigst wanneer u daar zelf iets voor kunt maken. U weet tenslotte het beste wat uw kind lekker vindt.

Houdt u er rekening mee dat we geen gebruik zullen maken van warmhoudplaatjes en/of rechauds.

Op donderochtend 20 december kunt u uw kind een bord, beker en bestek meegeven in een plastic tasje. Graag met naam en groep erop.
Om 17.15 uur gaat de deur open en kunt u uw gerecht op het buffet van de basisgroep neer zetten.

Rond 18.45 kunt u komen genieten van heerlijke chocolademelk op het plein terwijl u wacht tot u uw kind om 19 uur weer op kan halen kan in de basisgroep.

 

Opruimen vrijdag 21 december 08.30 uur

Opruimen

Vrijdag 21 december 08.30 uur

U zult wel denken; we hebben maandagavond nog maar net alles opgehangen… Maar aan alle kerstgezelligheid komt ook weer een einde. Dat houdt in dat er flink opgeruimd zal gaan worden. En dat kan niet zonder uw hulp! We starten meteen om half 9.

Vele handen maken licht werk!!

 

Maandag 7 januari 08.20-09.00 uur

Maandag 7 januari 08.20-09.00 uur

Alvast vrijhouden in uw agenda. We maken dan een gezellige start van het nieuwe jaar!

 

Hoofdluiscontrole

Hoofdluiscontrole

De hoofdluiscommissie zoekt nog steeds ouders die willen helpen met het controleren van alle kinderen. De controles zijn inmiddels verplaatst naar de dinsdagen na elke vakantie.
Kunt u een uurtje op dinsdag missen? Geeft u zich dan op via bongerd@leerplein055.nl

De eerste controle is dan dinsdag 8 januari 2018!

Gevonden

Gevonden

Op het kleuterplein gevonden, een Rabobank-scanner. Deze ligt nu bij Ivonne.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Vorige week hebben we Sinterklaas uitgezwaaid. En donderdag hebben we samen de kerstboom neergezet. Samen hangen we de ballen erin met op de achtergrond de kerstmuziek aan. Deze week hebben we rendieren gemaakt van onze voeten. En ook een kerstboom van onze handen. Deze hebben we geverfd en een afdruk op papier gezet. We voelen en ontdekken hiermee samen. Verder lezen we boekjes en zingen we liedjes over de kerst.

 

BSO

BSO

Hoi, ik ben Irza, 5 jaar en ik zit in unit 1. Op dinsdag en donderdag ga ik naar de BSO.
Ik maak een huisje van ijsstokjes. We gaan samen delen met de lijm met Jasmijn. Dat rijmt! Ik heb ook een raam gemaakt. Mijn beste vrienden zijn Jasmijn en Norah. Buiten speelden we heksje ook met Luca.S. Ik ging iemand pakken en meenemen naar het heksenkasteel. Dat was een leuk spelletje.

 

Unit 1: nieuws

Unit 1: nieuws

We hebben de gezellige, drukke Sint periode afgesloten (heeft u de leuke foto's al bekeken op de site?) en zijn nu volop bezig met het kerstproject. Het speelplein en de klassen zien er heel gezellig uit. Op het speelplein willen we de Kerstmannen en -vrouwen kerstkaarten laten maken en schrijven dus als u nog oude kaarten voor ons heeft zouden we die graag ontvangen.
Volgende week donderdagochtend zullen we ook nog genieten van een leuke muziekvoorstelling "Ssst..de tijger slaapt".

 

Unit 3: Nieuws

Unit 3: Nieuws

Kerstbakjes maken

Op vrijdag 14 december gaan de leerlingen van Unit 3 een kerstbakje maken.  We worden om 13.00 verwacht in het Zone-college ( het voormalige AOC) te Twello.  De leerlingen zijn rond 15.00 uur weer terug op school.

Biebboeken ruilen

Welke ouders van de leerlingen uit Unit 3 zijn bereid om een keer in de acht weken de biebboeken naar de bieb te brengen?

Voor informatie: juf Linda, lpater@leerplein055.nl

Verlof

Komende vrijdag heeft juf Marinde studieverlof en wordt vervangen door meester Franck.

Meer lezen

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

DECEMBER

 

Groep

22

Kim   (2008)

Wielewaal

23

Ilda   (2007)

Bosuil

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055