nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

5 december 2018

Sinterklaas op school

Sinterklaas op school

Vanmorgen bracht sinterklaas opnieuw een bezoek aan onze school. Hij had aangekondigd met een luchtballon te komen, maar helaas moest hij door een technisch probleem eerder landen. De politie bracht hem vervolgens met gillende sirene naar school waar alle kinderen en heel veel ouders al stonden te wachten op de landingsplaats.

Het werd daarna een heel gezellig feest op school dat dankzij een aantal hulpouders prima verliep. Ouders, hartelijk dank daarvoor. De foto's van dit mooie feest staan al weer snel op onze site.

 

De Bongerd in kerstsfeer 10 december 19.00 uur

De Bongerd in kerstsfeer

10 december 19.00 uur

De school in kerstsfeer brengen? Daar wilt u vast aan meewerken. Slingers, lampjes, bomen, etc…. overal komt iets te staan of hangen! Alle hulp is welkom.  Op deze gezellige avond verwelkomen we u met koffie, thee en een kransje!

 

Kerstdiner donderdag 20 december 2018 van 17.30-19.00

Kerstdiner donderdag

20 december van 17.30-19.00

We hebben Sint nog nog maar net uitgezwaaid en hebben al een bericht over kerst op de Bongerd.

Omdat bij de kinderen, juffen, meesters en ouders het kerstdiner onverminderd populair is, hebben we hier ook dit jaar voor gekozen. Elke (groot-)ouder heeft de kans zijn/haar kookkunsten te delen in de basisgroep van zijn/haar (klein-)kind!
Vanaf donderdag 13 december zullen er intekenlijsten hangen bij de basisgroepen. Hier kunt opschrijven wat u wilt maken. U ziet dan meteen of een ander u voor is geweest of dat er misschien wel heel veel cupcakejes gemaakt worden. Voor het toetje zorgt de kerstcommissie! Het is niet de bedoeling dat u voor de hele groep wat maakt. Voor een derde van de groep is meestal voldoende. Houdt u er rekening mee dat we geen gebruik zullen maken van warmhoudplaatjes en/of rechauds.

Wilt u uw kind op donderochtend 20 december bord, beker en bestek meegeven in een plastic tasje. Graag met naam en groep er op.
Om 17.15 uur gaat de deur open en kunt u uw gerecht op het buffet van de basisgroep neer zetten. Daar staan klassenouders, ouders uit de MR en SOB al klaar! De kinderen gaan dan naar hun eigen klas.

Rond 18.45 kunt u komen genieten van heerlijke chocolademelk op het plein terwijl u wacht tot uw kind weer opgehaald kan worden in basisgroep.

 

Opruimen vrijdag 21 december 08.30 uur

Opruimen

vrijdag 21 december 08.30 uur

Aan alle kerstgezelligheid komt ook weer een einde. Dat houdt in dat er flink opgeruimd zal worden. En dat kan niet zonder uw hulp! We starten meteen om half 9. Vele handen maken licht werk!!

 

Maandag 7 januari 08.20-09.00 uur

Maandag 7 januari 08.20-09.00 uur

Alvast vrijhouden in uw agenda!

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Wat een spannende tijd met sinterklaas. Het speelt helemaal bij de kinderen. De pieten pakken en de mantel met mijter van de Sint worden regelmatig aan gedaan. We hebben de schoen al mogen zetten en gisteren was het tijd voor het sinterklaasfeest op de groep. We hebben eerst samen in een grote kring een boek over Jop en sinterklaas gelezen. Vol aandacht werd er geluisterd. Daarna hebben we pietengym gedaan. We konden pakjes in de schoorsteen gooien, over daken lopen en pepernoten sjoelen. Iedereen heeft alles wel geprobeerd. Daarna hebben we pepernoten gegeten en wat gedronken. We zingen ook liedjes en tijdens het zingen wordt er ineens hard geklopt. Er staat op de gang een zak met cadeautjes!! Samen pakken we deze uit en het zijn cadeaus voor op de groep. Hier mogen we dus allemaal mee spelen. Dank u wel Sinterklaas!

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

DECEMBER

 

Groep

6

Ezmée   (2012)

Pimpelmees

6

Demy   (2013)

Pimpelmees

9

Mareau   (2008)

Wielewaal

9

Stijn   (2010)

Goudvink

9

Emma   (2009)

Wielewaal

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055