nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

28 november 2018

Sinterklaas komt!!!

Sinterklaas komt!!!

Volgende week woensdag 5 december is het weer zover, Sinterklaas en Piet brengen een bezoek aan De Bongerd en toevallig is hij ook nog jarig die dag.

Sinterklaas heeft laten weten dat hij om ongeveer 9.00 uur aankomt op het veld naast de school. We verzamelen dit jaar dan ook op het veld. Er zal een vak worden uitgezet op het veld waarachter de kinderen zich kunnen opstellen zodat iedereen de aankomst goed kan zien. We verzoeken de ouders om zich achter de kinderen te gaan staan zodat het uitzicht voor de kinderen optimaal is. Zoals ieder jaar is er op het kleuterplein weer koffie en thee voor de ouders die ook op de aankomst wachten.

Als Sinterklaas is aangekomen gaan de leerlingen met de pieten mee naar binnen waar het feest gaat beginnen.

's Morgens is het feest en de leerkrachten hebben ook voor de middag een leuk programma bedacht.

De kinderen krijgen iets te eten en drinken om 10.00 uur maar moeten zelf natuurlijk wel voor hun lunchpakketje zorgen. Het wordt een lange dag zeker voor de allerkleinste en daarom mogen alle kinderen donderdag 6 december een uurtje later komen dus om 9.30 uur. De leerkrachten zijn wel om 8.30 uur aanwezig dus mocht u uw kind om de gewone tijd willen brengen dan kan dat gewoon.

 

BSO

BSO

Hoi, mijn naam is Luca.S. Ik zit in unit 2, leerjaar 5. Ik ben 8 jaar.
Als ik uit school kom, staat er op de BSO eten en drinken klaar. Ik mag het zelf klaarmaken, cracker met kipfilet of kaas. Soms snijworst. Er staat water en thee klaar, ik kies water, soms thee. Na het drinken blijven we even wachten tot iedereen alles op heeft. Dan gaan we naar buiten. Ik wil wat over vorige week vertellen. We gingen vorige week pepernoten bakken. Ik wou eerst een mega-pepernoot maken, maar ik moest kleinere maken anders zijn ze niet zo heel erg lekker. Ik had er best wel wat gemaakt. Na die grote mega-pepernoot wilde ik héle kleine maken maar ik moest iets grotere maken. We moesten ze eerst nog in de oven doen. Toen moesten we een tijdje wachten, een paar minuten later waren ze klaar. Ze werden uit de oven gehaald en op tafel gezet. En toen konden we lekker snoepen!!!

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Maandag hebben we met de kinderen pepernoten gebakken, de een was groot en ander was weer klein. Maar wat waren ze lekker. Dinsdag ochtend kwam er een Piet gezellig op bezoek. De kinderen mochten de Piet een hand geven maar dit wilde ze niet. Er waren zelfs een paar kinderen die zich gingen verstoppen voor de Piet. Voor de rest zijn we nog naar buiten geweest en hebben we met klei gespeeld.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

NOVEMBER

 

Groep

30

Lotte   (2010)

Goudvink

30

Luca   (2009)

Goudvink

30

Cheymene Jada   (2008)

Wielewaal

DECEMBER

 

Groep

1

Maxx   (2013)

Roodborstje

5

Sinterklaas

Spaanse Tjiftjaf

6

Ezmée   (2012)

Pimpelmees

6

Demy   (2013)

Pimpelmees

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055