nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

21 november 2018

Donderdag studiedag

Donderdag studiedag

Morgen,  donderdag 22 november,  hebben we een studiedag. Er staan dan twee onderwerpen centraal: het pedagogisch klimaat en  gepersonaliseerd leren.

Met name het tweede onderwerp zien we op dit ogenblik vooral terug in het werken in units, de doelenboekjes, de knijperlijnen. We zullen ook de eerste maanden van dit jaar evalueren en kijken welke stappen er nodig zijn om nog kinderen nog beter te kunnen begeleiden en gepersonaliseerd leren meer vorm te geven.

De kinderen zijn uiteraard op donderdag 22 november vrij.

 

Ouderportaal

Ouderportaal

In het ouderportaal kunt u zien welke kinderen bij uw kind in de basisgroep zitten. In het kader van de nieuwe wetgeving rond privacy hebben we in het ouderportaal de toegang tot die adressen (helaas) moeten beƫindigen. Indien u nog geen toegang heeft tot het ouderportaal, stuur even een mailtje naar bongerd@leerplein055.nl

 

Plein- en Tuinochtend

Tuin- en pleinochtend

Op zaterdag 22 november is er weer een Plein- en Tuinochtend op De Bongerd. Heeft u tijd om te komen helpen ? De kinderen kunnen ook meekomen. We beginnen om 9 uur en gaan door tot 12 uur. U kunt ook een gedeelte komen uiteraard. We zorgen voor speculaas en banketstaven!!

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Vanaf deze week hebben we iemand extra bij ons in de kring. Namelijk Piet! Wie het wil, geeft hem een hand. Ook kunnen we Piet iets vragen of vertellen. Piet praat alleen zo zacht dat alleen de juf het kan horen. Verder zingen we sinterklaas liedjes en vertellen we over het weekend. Veel kinderen hebben hun schoen gezet thuis. Deze week mogen de kinderen ook bij ons hun schoentje zetten. We hebben de schoentjes zelf gekleurd. Nu staan ze in de vensterbank en wie weet zit er volgende week wel iets in?!

We hebben gisteren pepernoten gebakken. We maken balletjes en leggen deze neer en drukken met onze vinger het balletje deeg iets in. Dan gaan ze even in de oven en proeven maar.

 

 

Unit 2 en 3: iPads

Unit 2 en 3: iPads

De meeste kinderen nemen gelukkig elke morgen een opgeladen iPad mee naar school, dat is fijn, ze kunnen dan goed aan het werk. Ook het meenemen van de oortjes is hierbij handig. We merken dat nog te veel kinderen (zowel in unit 2 als 3) dit niet op orde hebben en dit belemmert hen bij het oefenen. Helpt u ze ook even hier aan te herinneren?

 

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

NOVEMBER

 

Groep

25

Lisa   (2010)

Wielewaal

25

Lusine   (2012)

Roodborstje

30

Lotte   (2010)

Goudvink

30

Luca   (2009)

Goudvink

30

Cheymene Jada   (2008)

Wielewaal

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055