nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

14 november 2018

Vanaf nu: Schoolfruit

Vanaf nu: Schoolfruit

Vanaf vandaag, woensdag 14 november doen we mee met de actie EU-schoolfruit. Dit betekent dat wekelijks voor drie dagen een gezond tussendoortje op school wordt afgeleverd. Dit zal op dinsdag, woensdag en donderdag zijn. De actie duurt twintig schoolweken. Wij vinden het een mooie stimulans om kinderen weer kennis te laten maken met gezonde tussendoortjes.

 

 

Kunstcircuit

Kunstcircuit

Het tweede kunstcircuit start binnenkort, het thema is ‘decoratie/feest’.   In elke unit wordt op een creatieve manier invulling gegeven aan het thema. Voor unit 1 staan de data al vast: vrijdag 30 nov, 7 dec en 14 dec van 13.00 tot 14.00 uur.  Data voor unit 2 en 3 volgen binnenkort.
Het is erg fijn om bij het kunstcircuit hulp te krijgen van vaders, moeders, opa’s of oma’s. Graag opgeven bij de leerkrachten van de unit. Alvast hartelijk dank!

 

21 november: Schoen zetten

21 november: Schoen zetten

Sinterklaas komt zaterdag 17 november aan in Nederland en we kregen al het volgende berichtje:

Op WOENSDAG 21 NOVEMBER mogen alle kinderen van De Bongerd hun schoen zetten op school. Daarom moeten alle kinderen uiterlijk woensdag 21 november een schoen voorzien van naam meenemen naar school. Sinterklaas vindt het altijd heel erg leuk als de kinderen daarin een leuke tekening/briefje stoppen.  Iets lekkers voor het paard mag natuurlijk ook altijd.

 

 

Mediawijsheid

Mediawijsheid

Op vrijdag 16 november start de week van de Mediawijsheid. Unit 3 doet, zoals elk jaar, mee aan de Mediamasters. MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, privacy en nepnieuws?

Ook de andere units besteden deze week aandacht aan mediawijsheid, aangepast aan de leeftijd.

 

Studiedag sterrenschool

Studiedag sterrenschool

Volgende week donderdag (22 november) hebben we een studiedag. Er staan dan twee onderwerpen centraal: het pedagogisch klimaat en  gepersonaliseerd leren.

Met name het twee onderwerp zien we op dit ogenblik vooral terug in het werken in units, de doelenboekjes, de knijperlijnen. We zullen ook de eerste maanden van dit jaar evalueren en kijken welke stappen er nodig zijn om nog kinderen nog beter te kunnen begeleiden en gepersonaliseerd leren meer vorm te geven.

De kinderen zijn uiteraard op donderdag 22 november vrij.

Plein- en Tuinochtend

Plein- en Tuinochtend

Op zaterdag 24 november is er weer een Plein- en Tuinochtend op De Bongerd. Heeft u tijd om te komen helpen? De kinderen kunnen ook meekomen. We beginnen om 9 uur en gaan door tot 12 uur. U kunt ook een gedeelte komen uiteraard. Uiteraard is er weer banketstaaf en speculaas bij de koffie/thee.

BSO

BSO

Hallo, ik ben Adam, ik ben 6 jaar en ik zit in leerjaar drie.  Ik zit op maandag, dinsdag en donderdag op de BSO.

We hebben op donderdag lekker buiten gespeeld, buiten hebben we ook een experiment gedaan. Er stonden vijf plastic bakjes op tafel. Daar hebben we meel, tand gebit (reinigingstablet) en water in gedaan. Dopje erop en schudden maar. De bakjes hebben we op de kop gezet en wachten maar.....

We moesten heel lang wachten en toen ging het bakje ontploffen en toen kwam er allemaal wit spul uit. Het was leuk maar ook wel een beetje spannend.

Ik vind het ook erg leuk om met de Kapla te spelen of een spelletje te doen met juf. Maar met Lego spelen is ook erg leuk.

 

Pimpelmees: Podeshow

Pimpelmees: Podeshow

Donderdag 15 november is het dan zover, de podeshow van de Pimpelmeesjes. Alle kinderen hebben goed geoefend en ze hebben er zin in om voor u op te treden!  Ouders, opa’s en oma’s zijn van harte welkom om te komen kijken, de deur is open vanaf 13.15 uur, de podeshow start om 13.30 uur.
Er wordt gefilmd en er worden foto ‘s gemaakt tijdens de podeshow. Tot donderdag!

 

Goudvink: juf Mirjam verlof

Goudvink: juf Mirjam verlof

Donderdag heeft  juf Mirjam verlof.  Zij wordt vervangen door juf Nellemiek.

 

Unit 3: Kinderpostzegels

Unit 3: Kinderpostzegels

Gisteren kregen we een bijzonder telefoontje van iemand van de Kinderpostzegels. Ze gingen alle scholen opbellen die een groot bedrag hadden ingezameld. Daar hoorden wij dus ook bij! Met een bedrag van €4788,- mogen wij heel erg trots zijn op onze kinderen! 

 

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

NOVEMBER

 

Groep

15

Lisa   (2010)

Wielewaal

15

Lars   (2009)

Goudvink

17

Lisa   (2007)

Bosuil

17

Ilana   (2011)

Wielewaal

17

Bryan   (2009)

Goudvink

18

Sevval   (2013)

Pimpelmees

18

Lana   (2009)

Goudvink

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055