nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

7 november 2018

Nationaal schoolontbijttt

Nationaal schoolontbijt

Vandaag deden we weer mee aan het nationaal schoolontbijt. Hiermee willen we stimuleren dat alle kinderen elke dag met een gezond ontbijt starten.  In de week van het Nationaal Schoolontbijt gaan  elk jaar ruim een half miljoen kinderen samen  gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen. We hebben vandaag ook ervaren hoe gezellig het is met elkaar te ontbijten. 

Ook is het vandaag de landelijke kraanwaterdag. En de meeste kinderen hadden daarom ook heerlijk kraanwater mee vandaag.

 

Plein- en Tuinochtend

Plein- en Tuinochtend

Op zaterdag 24 november is er weer een Plein- en Tuinochtend op De Bongerd. Heeft u tijd om te komen helpen ? De kinderen kunnen ook meekomen. We beginnen om 9 uur en gaan door tot 12 uur. U kunt ook een gedeelte komen uiteraard.

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Afgelopen week hebben we samen een paddenstoel op de grond geplakt. We zijn er omheen gaan zitten en zingen het liedje van ‘op een grote paddenstoel’. Om de beurt zijn we de kabouter op de paddenstoel. En als hij krakt vallen we achterover met onze benen in de lucht.  verder zijn er Sint Maarten lampions gemaakt. Druk aan hetwerk dus!

 

Peuter-Kleutergroep

Peuter-Kleutergroep

Bij de peuter kleutergroep konden we weer kiezen wat we wilden doen. Een peuter koos voor het speelplein op de gang. En er werd ook gekozen voor kleien. Fijn dat de kleuters dan weer helpen met de spullen pakken. Ook is juf Karin met de peuters op het bord gaan kijken naar een praatplaat over de herfst. Wat is er veel te zien! De kinderen konden al echt veel benoemen. Leuk om dit samen zo te doen!

 

 

BSO

BSO

Hallo, ik ben Thomas, ik ben 10 jaar, ik zit op de Schakel, maar wel bij jullie op de Bongerd BSO.

Gisteren heb ik appelmoes gegeten die bij de BSO is gemaakt. Ik vond het een beetje warm maar het was tegelijkertijd heel lekker! Het was zo lekker dat ik het helemaal had opgegeten voordat ik naar huis ging!

Vandaag hebben wij spaghetti gemaakt. Eerst gingen we salami in stukjes snijden. Daarna gingen we knakworstjes in stukjes snijden. Iedereen die ging net als een echte kok heel snel stukjes snijden! Daarna deden we het allemaal op 1 grote stapel en brachten we het naar de keuken. En daarna deden we de spaghetti in de pan en werden het echte spaghetti slierten. Heleen liet ons een stukje van de spaghetti proeven. Daarna ging alles in een pan. Toen ik had verteld buiten dat het klaar was kwam iedereen heel snel naar binnen. Het was heel lekker en smaakte een beetje naar pizza. Ik heb twee bakjes gegeten!

 

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

NOVEMBER

 

Groep

8

Ryan   (2009)

Wielewaal

10

Feline   (2011)

Roodborstje

15

Lisa   (2010)

Wielewaal

15

Lars   (2009)

Goudvink

17

Lisa   (2007)

Bosuil

17

Ilana   (2011)

Wielewaal

17

Bryan   (2009)

Goudvink

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055