nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

31 oktober 2018

Woensdag 7 november: Nationaal schoolontbijt

Woensdag 7 november: Nationaal schoolontbijt

Volgende week woensdag doet onze school mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Kinderen hoeven dan niet thuis te ontbijten, maar doen dat op school.  Het Nationaal Schoolontbijt is meer dan een leuk ontbijtfeest. Samen met de leerkrachten ontdekken de kinderen ook waarom een gezond ontbijt als start van de dag zo belangrijk is. Dat doen ze met speciaal reclamevrij lesmateriaal dat Het Nationaal Schoolontbijt naast leuk ook leerzaam maakt. U kunt dit lesmateriaal zelf bekijken op www.schoolontbijt.nl/lesmateriaal.  Een folder over het ontbijt vindt u hier OudernieuwsbriefNSO2018WOENSDAG

 

Kraanwaterdag

Kraanwaterdag

Woensdag 7 oktober is het de nationale Kraanwaterdag en wij willen als school daar ook aan meedoen. In alle groepen zullen we deze dag aandacht besteden aan hoe gezond het drinken van kraanwater is. Het is goed voor je hart, brein, stofwisseling, alertheid en het voorkomt hoofdpijn. Kinderen kunnen zich bovendien beter concentreren door het drinken van voldoende kraanwater. Allemaal redenen om jaarlijks een Kraanwaterdag te houden op onze school en nog beter om van water drinken een vaste gewoonte te maken.

Daarom doen we een oproep aan alle ouders om deze dag gewoon kraanwater mee te geven voor de ochtendpauze en de middagpauze. U kunt natuurlijk ook gewoon niets meegeven. Wij zorgen ervoor dat er in alle groepen voldoende bekers staan en dat we de hele dag kannen met kraanwater klaarstaan.

Om kinderen van de bovenbouw op spetterende wijze kennis te laten maken met kraanwater, spelen alle deelnemende scholen op 7 november de Kraanwaterdag-quiz met YouTuber Dylan Haegens op het digibord. En Dylan heeft ook nog een hele coole video gemaakt die we in de klas kunnen bekijken. Kraanwaterdag is de leukste manier om over kraanwater te leren!

Mocht u hierover nog vragen hebben, dan horen we het graag!

 

Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad

Woensdag 7 november is de volgende vergadering van de medezeggenschapsraad. De vergadering begint om 20.00 uur. Tijden  deze vergadering staan onder andere de volgende punten op de agenda:

• Verkiezingen MR

• Ontwikkelagenda

• Evaluatie ouderavond

• Thema-avonden met ouders

Vragen over of aan de MR kunt u mailen aan mrbongerd@leerplein055.nl

 

Hoofdluis vrij!!!!

Hoofdluis vrij!!!!

Afgelopen maandag hebben 4 ouders alle 170 kinderen van de school gecontroleerd en ze waren allemaal hoofdluis vrij. Een mooi resultaat.

Het zou fijn zijn als deze groep wat wordt uitgebreid. Er wordt ook over gedacht de controle te verplaatsen naar de dinsdagmorgen. Met voldoende mensen is de controle om 9.15 uur afgerond. Controle vinden na elke vakantie plaats, dus slechts 5 x per jaar Geeft u zich op als luizenouder? Mail dan even naar bongerd@leerplein055.nl

Daarnaast zoekt de hoofdluisgroep een coördinator. Wij reken erop dat onder onze 340 ouders zeker één ouder is, die die taak op zich wil nemen.

 

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

In de herfstvakantie en de donderdag ervoor hebben we feestjes gevierd. Namelijk van Bryan, hij is nu 1 jaar. En het afscheidsfeestje van Liv en Lorenzo. Dit was een feestje met een traantje, want we gaan ze wel missen. Heel veel plezier in unit 1! Verder in de vakantie leuke dingen gedaan zoals meespelen bij de bso, herfstknutsels gemaakt, boekjes gelezen etc. Nu school er weer is zitten we weer in het gewone ritme. Thema herfst is officieel begonnen. We zijn weer met de peuters naar de kleuters geweest etc. Ook komen er nieuwe kindjes bij ons spelen. Welkom Jerome en Emma veel speelplezier!

 

 

Unit 2: Het robotonderzoek van de Universiteit van Amsterdam is voorbij!

Unit 2: Het robotonderzoek van de Universiteit van Amsterdam is voorbij!

In oktober hebben kinderen van groep 5/6 meegedaan aan een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. Tijdens dit onderzoek maakten zij kennis met een robot, waarmee zij een gesprekje voerden en een spelletje speelden. Het experiment is goed verlopen: bijna de hele klas heeft meegedaan, en de kinderen waren na afloop erg enthousiast! Tijdens een korte presentatie die de onderzoekers na afloop in de klas gaven, bleek daarnaast dat de kinderen die meededen een hoop hebben geleerd over wat robots nou precies zijn, en hoe robots eigenlijk werken.

De centrale vraag van het experiment was: “Beïnvloed de informatie die kinderen tijdens het praten met een robot krijgen hun beeldvorming van die robot?” Eén van de onderzoekers vertelde daarom, tijdens het praten met de robot, steeds iets aan het kind. Aan sommige kinderen vertelde zij over robots (bijvoorbeeld: hoe werken die precies, en wat kunnen ze allemaal wel en niet?), en aan andere kinderen over onderwerpen die niks met robots te maken hebben (bijvoorbeeld: sporten, spelletjes en muziek). De vraag is nu of kinderen die informatie over róbots kregen andere antwoorden op de vragenlijst gaven dan kinderen die die informatie níet kregen. Vonden zij Nao minder op een mens lijken? En vertrouwden zij Nao meer of minder dan andere kinderen? Wanneer hier meer over bekend is, komen de onderzoekers nog eens terug bij ons op school om hierover te vertellen. Wij zijn benieuwd! In ieder geval bedanken we hierbij nogmaals alle (ouders van) kinderen die hebben meegedaan aan het onderzoek. Dankzij jullie was het experiment een succes!

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

NOVEMBER

 

Groep

3

Dylan   (2013)

Roodborstje

6

Soroush   (2013)

Pimpelmees

6

Alinda   (2009)

Wielewaal

8

Ryan   (2009)

Wielewaal

10

Feline   (2011)

Roodborstje

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055