nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

17 oktober 2018

en dan nu vakantie.......

En dan nu vakantie.......

De eerste 8 weken zitten er op. Er zijn grote stappen gezet in het werken met units. Kinderen raken gewend aan de nieuwe werkwijze, u heeft dit ook kunnen zien in de 'film' die gemaakt is over het werken in de units op de ouderavond en woensdagmorgen bij de extra-vertoning. Nu eerst even een weekje rust en dan weer hard verder werken aan de sterrenschool (in ontwikkeling).

Volgende week is het herfstvakantie.  Op maandag 29 oktober zijn we er weer allemaal. We wensen iedereen een mooie zonnige week.

 

Stagiaires 2018-2019

Stagiaires 2018-2019

Op dit moment hebben we alle stagiaires die verbonden zijn aan Sterrenschool de Bongerd, een plekje kunnen geven. Het zijn:

Maandag en dinsdag

Unit 1:  Jamie van Dijk 3de jrs

Unit 2:  Michael van Spanje 3de jrs en    Marloes Deijk 3de jrs

Unit 3:  Jeffry Stouten 2de jrs

Donderdag

Unit 1:   Ineke Pera 1e jrs, Brenda van der Mast 1e jrs

Unit 2:   Manon Timmer 1e jrs

Unit 3:   Kathy Bruning 1e jrs

Met een foto en een persoonlijk verhaaltje in een fotolijst in de hal stellen de stagiaires zich nader aan jullie voor. Leuk om even te lezen, we wensen alle stagiaires veel succes en plezier op onze school.

 

Robots bij Coda(De Maten)

Robots bij Coda(De Maten)

Op donderdag 25 oktober  van 14.00 – 16.00 uur is er een robot-spelmiddag bij Coda De Maten.  Leeftijd is vanaf 7 jaar en deze middag is gratis (CODA De Maten Violierenplein 102). Dit is wel een andere robot dan waarmee kinderen van leerjaar 5 en 6 hebben gewerkt.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Afgelopen donderdag hebben we de 2e verjaardag van Noah gevierd. We zongen allemaal liedjes en hij kreeg ook een cadeautje. Hij heeft getrakteerd en wat zag de traktatie er mooi uit! En hij was ook nog lekker.

We zijn ook verder gegaan met de klei egels en paddenstoelen. Verder is er met het mooie weer veel buiten gespeeld. Er liggen heel veel bladeren op het plein en deze vegen we net als vorige week allemaal weer aan de kant. In de leeshoek hebben we een nieuwe lees/ chill stoel. Hier kunnen boekjes gelezen worden of gewoon lekker luieren. Er is gelijk goed gebruik van gemaakt. Volgende week is het vakantie, maar wij hebben weer leuke activiteiten bedacht bij de kinderopvang.

 

 

Unit 1: juf Mirjam afwezig

Unit 1: juf Mirjam afwezig

Donderdag (en mogelijk vrijdag) is juf Mirjam afwezig. Zij wordt vervangen door juf Rachel. Om de organisatie zo goed mogelijk te laten lopen, zal juf Jolanda in basisgroep Roodborstje staan en juf Rachel in basisgroep Pimpelmees.

 

Roodborstje: Podeshow geslaagd!

Roodborstje: Podeshow geslaagd!

Afgelopen maandag was de Podeshow van de Roodborstjes, de eerste van dit schooljaar. Hij ging over Kikker en zijn vriendjes, want het thema van de Kinderboekenweek is ook 'vriendschap kom erbij'. Wat hebben de kinderen het geweldig gedaan. Bij de klas ligt een lijst waarop de ouders van de groep de dvd kunnen bestellen. En op de website zijn natuurlijk de foto's te bewonderen.

 

 

Unit 1: Bladeren

Unit 1: Bladeren

Na de herfstvakantie willen we graag met mooie grote gekleurde herfstbladeren werken in unit 1.   Als jullie mooie bladeren zoeken en die drogen en plat maken tussen keukenpapier in een boek dan kunnen we er na de herfstvakantie iets moois mee maken.

 

Unit 2 en 3: toegangscodes iPad

Unit 2 en 3: toegangscodes iPad

I.v.m. privacy hebben we besloten alle iPads van de unit 2 en 3 alsnog te voorzien van een toegangscode.  De kinderen kunnen een eigen toegangscode instellen op hun iPad. Deze code moeten de kinderen zelf goed onthouden. Onze ict-er kan de code eventueel wel resetten als dat nodig is.  Daarnaast mag een leerkracht altijd vragen om de code of een leerling vragen om even in te loggen.

 

 

Unit 3: Z@pp Live

Unit 3: Z@pp Live

Zaterdag 27 oktober zal unit 3 te gast zijn bij het kinderprogramma Z@pp Live.  De kinderen mogen op de tribune zitten en komen waarschijnlijk ook een aantal keer in beeld.  Kijk dus allemaal op 27 oktober om 8.45 uur naar dit  programma!

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

OKTOBER

 

Groep

19

Alieke   (2010)

Goudvink

20

Thygo   (2011)

Wielewaal

25

Danny   (2006)

Bosuil

29

Amy   (2006)

IJsvogel

In de herfstvakantie worden Lorenzo Zonneveld en Liv van Zon allebei 4 jaar. Van harte gefeliciteerd en welkom bij de Roodborstjes na de vakantie!

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055