nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

10 oktober 2018

Algemene ouderavond

Algemene ouderavond

Zo'n 44 ouders en leerkrachten waren dinsdagavond aanwezig op de algemene ouderavond en sterrenschoolavond. De SOB presenteerde het jaarverslag met veel foto's in een mooie presentatie en de MR presenteerde haar werk met behulp van Kahoot-quiz. Beide presentaties zorgden voor een hoge betrokkenheid van de ouders. Na de pauze werden ouders verder geïnformeerd over de sterrenschoolontwikkeling en dat gebeurde ook met een korte film vanuit de drie units. I.v.m. privacyregels wordt deze film niet verder verspreid. We bieden ouders die dinsdagavond niet konden komen aan, om deze film volgende week woensdagmorgen om 8.35 uur te komen bekijken in het stiltelokaal van de school (naast unit 2). De film duurt 17 minuten en is zeer de moeite waard.

 

Open dag goed bezocht

Open dag goed bezocht

De open dag van vandaag is door ouders van veertien kinderen bezocht. Zij werden rondgeleid door kinderen van unit 3 en zij hebben dat uitstekend gedaan. Heef u de open dag gemist? Over precies 10 maanden op woensag 10 april is de volgende open dag. U kunt uiteraard ook altijd bellen om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.

 

Vrijdag: Kinderboekenmarkt

Vrijdag: Kinderboekenmarkt

Komende vrijdag 12 oktober van 13.15 tot 14.00 uur is er een kinderboekenmarkt voor kinderen en ouders. Alle kinderen kunnen boeken kopen en verkopen van/aan schoolgenootjes. Kinderen kunnen gezamenlijk een stand inrichten. Ze nemen een doek/kleed mee van huis en leggen daar hun boeken op. Ouders kunnen, wanneer ze dit willen, hun kind begeleiden met het kopen en verkopen van hun boeken. Kinderen die niet meer kopen of verkopen gaan terug naar hun eigen klas. Om 14.00 uur gaan alle kinderen terug naar hun klas.

Spelregels:

• De prijs van een boek mag maximaal 1 euro zijn

• De boeken moeten van een prijs zijn voorzien (met potlood aan de binnenkant)

• Het is verstandig dat de kinderen de prijs thuis met hun ouders overleggen

• De boeken moeten natuurlijk wel compleet zijn

• Een kleedje is handig als “tafel”

 

Ouderavond "lentekriebels"

Ouderavond "lentekriebels"

Het duurt nog even maar alvast voor uw agenda: op maandag 11 maart is er een ouderavond over de Week van de Lentekriebels. Onze school doet elke twee jaar mee aan dit project.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Vorige week hebben we fijn gewerkt op het buiten speelplein. We vegen de bladeren bij elkaar en scheppen dit samen in de kruiwagens. Het is wel hard werken dus daarna is het wel tijd om even wat te drinken. Verder zijn er van klei egels en paddenstoelen gemaakt. Deze week en volgende week maken we ze nog af door ze te verven als ze hard zijn geworden. Afgelopen maandag is er ook een nieuw kindje bij ons op de groep gekomen. Een baby’tje...Emily, veel knuffel en speelplezier!

 

 

Buitenschoolse Opvang

Buitenschoolse Opvang

De herfst is weer begonnen! Dat is wel weer wennen met de jas aan!    We hebben mooie egeltjes gemaakt.

 

Unit 1: Celine afwezig

Unit 1:  Juf Celine afwezig

Donderdag en vrijdag is juf Celine afwezig en wordt beide dagen vervangen door juf Els Jansen.

Meer lezen

Basisgroep Roodborstje

Basisgroep Roodborstje: Podeshow

Aanstaande maandag is de podeshow van de Roodborstjes. De Podeshow begint om 13.30 uur. De koffie/thee staat klaar vanaf 13.15 uur. Wij rekenen op een grote opkomst!

 

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

OKTOBER

 

Groep

10

Erica   (2008)

IJsvogel

10

Irza   (2013)

Roodborstje

13

Zeynep   (2012)

Pimpelmees

19

Alieke   (2010)

Goudvink

20

Thygo   (2011)

Wielewaal

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055