nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

3 oktober 2018

Woensdag 10 oktober: Open Dag

Woensdag 10 oktober: Open Dag

Op woensdag 10 oktober is de open dag van onze school. Heeft u mensen in uw omgeving die op zoek zijn naar een goede school, maakt u hen dan attent op onze open dag?

 

Algemene ouderavond en sterrenschoolavond

Algemene ouderavond en sterrenschoolavond

Volgende week dinsdag 9 oktober is de algemene ouderavond en deze is gekoppeld aan een avond over onze sterrenschoolontwikkeling. In het eerste deel van deze avond leggen de SOB (ouderraad)  en de medezeggenschapsraad verantwoording af voor het gevoerde beleid. Zo mogelijk worden er ook nieuwe leden voor de SOB en de MR gekozen.  De agenda voor de avond is:

• Welkom door Frans de Heus

• Jaarverslag Stichting Ouders van de Bongerd

• Financieel verslag SOB

• Verslag kascontrolecommissie

• Verkiezing nieuwe kascontrolecommissie-lid

• Begroting SOB

• Verkiezing nieuw SOB-lid

• Afscheid OR-leden

• Jaarverslag Medezeggenschapsraad

• Verkiezing nieuw MR-lid

• Rondvraag

Na de koffie/theepauze zal u bijgepraat worden over de schoolontwikkeling richting Sterrenschool. Hiervoor zullen we u door middel van een korte film u laten zien hoe er de hele dag gewerkt wordt in de diverse units. In het kader van de privacy zal deze film achteraf niet worden verspreid.

De avond begint om 19.30 uur en de koffie en thee staan vanaf 19.15 uur klaar.

 

Schoolfotograaffff

Schoolfotograaf

Vandaag hebben alle kinderen een brief met inlogcode van de schoolfoto's ontvangen. Wie voor 16 oktober bestelt, krijgt de klassenfoto gratis. Wij zijn erg nieuwsgierig wat u van de foto's vindt.

 

Kinderboekenmarkt

Kinderboekenmarkt

 

Tijdens de kinderboekenweek houden wij, vrijdag 12 oktober van 13.15 tot 14.00 uur een kinderboekenmarkt voor kinderen en ouders. Alle kinderen kunnen boeken kopen en verkopen van/aan schoolgenootjes. Kinderen kunnen gezamenlijk een stand inrichten. Ze nemen een doek/kleed mee van huis en leggen daar hun boeken op. Ouders kunnen, wanneer ze dit willen, hun kind begeleiden met het kopen en verkopen van hun boeken. Kinderen die niet meer kopen of verkopen gaan terug naar hun eigen klas. Om 11.50 uur gaan alle kinderen terug naar hun klas.

Spelregels:

·    De prijs van een boek mag maximaal 1 euro zijn

·    De boeken moeten van een prijs zijn voorzien (met potlood aan de binnenkant)

·    Het is verstandig dat de kinderen de prijs thuis met hun ouders overleggen

·    De boeken moeten natuurlijk wel compleet zijn

·    Een kleedje is handig als “tafel”

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

We zijn de laatste tijd druk met kleuren benoemen. Afgelopen maandag hebben drie kinderen dit gedaan aan de hand van een boom met gekleurde bladeren. Soms nog wat moeilijk, maar met hulp van elkaar vinden we de juiste kleuren wel. Verder zijn we met het thema van Kikker en zijn vrienden bezig. Er zijn al werkjes gemaakt en ook hebben we knuffels van Kikker en zijn vrienden op groep. We zijn ook al een beetje voor de herfst bezig. Samen blaadjes zoeken, egels verven met een vork en we hebben al een mooie herfstschildering op het raam dankzij onze stagiaire Eva.

 

Peuter-kleutergroep

Peuter-kleutergroep

Gisteren was het dinsdag en zijn we weer met een groep peuters bij de kleuters geweest. Eerst beginnen we in de kring en mogen we kiezen waar we willen spelen en als iedereen is geweest gaan we onze speelplek opzoeken. We onthouden steeds beter wat we hebben gekozen en lopen dan zelf naar die plek. Ook bij het speelplein op de gang gaan een aantal peuters spelen. Knap hoor, want dat is net even een stukje verder van de groep/juf. Gisteren gingen we ook weer gymmen. Sommige onderdelen zijn dan nog best spannend, maar met een beetje hulp van een juf of een ander kindje proberen we het wel. Op de kasten klimmen, springen, glijden en zelfs hier en daar al een koprol doen.

 

 

Unit 1 en 2: Dierendag

Unit 1 en 2: Dierendag

Omdat het morgen donderdag 4 oktober is en dus dierendag mogen alle kinderen van unit 1 en 2 hun lievelingsknuffel meenemen. Zo komt het mooi bij elkaar je knuffel kan natuurlijk ook je allerbeste vriend zijn. ( Kinderboekenweek en dierendag samen).

 

 

Unit 2: Podeshows

Unit 2: Podeshows

De podeshows van unit 2 zijn als volgt:

Basisgroep Wielewaal: dinsdag 9 april 13.30 uur

Basisgroep Goudvink: donderdag 11 april, 13.30 uur

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

OKTOBER

 

Basisgroep

4

Esma   (2007)

Bosuil

6

Steff   (2013)

Pimpelmees

10

Erica   (2008)

IJsvogel

10

Irza   (2013)

Roodborstje

13

Zeynep   (2012)

Pimpelmees

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055