nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

19 september 2018

40 jaar

40 jaar

Afgelopen vrijdag was ik 40 jaar in dienst en dit is op een ludiek manier gevierd. Ik vermoedde niets, toen ik 's morgens thuis werd opgehaald door een combinatie van een quad en buggy. Op school ben ik ingehaald door alle kinderen en kreeg ik héééél veel bloemen.

Veertig jaar is ook wel een lange tijd en heb in die tijd meer dan twintig jaar in Veenendaal gewerkt op diverse scholen als leerkracht en de laatste 18 jaar op diverse scholen in Apeldoorn als directeur, waarbij De Bongerd uiteraard de leukste is. Allemaal heel hartelijk bedankt voor dit feestje!

 

Hoofdluiscoördinator

Hoofdluiscoördinator

Onze huidige coördinator Danny Masselink wil stoppen als coördinator van de hoofdluisouders. Haar werk bestaat vooral uit overleg met school en het oproepen van vrijwilligers voor ene reguliere controle of soms een extra controle. De reguliere controles zijn na elke vakantie (en dat zijn er maar 5).

Wie wil deze taak op zich nemen ? U kunt mailen naar bongerd@leerplein055.nl

 

Kidsteam

Kidsteam

"Het Kidsteam is samengesteld uit kinderen uit de units 1, 2 en 3 en ze vergaderen elke 6 weken onder leiding van juf Marinde (onze eigen PBS-coach) over allerlei zaken  die de school aangaan. Kinderen brengen ook steeds verslag uit in hun eigen unit en schrijven een estukje voor de Bongerdflits"

Gister was de eerste PBS Kids team vergadering.  We hadden het over de inhoud van het PBS kidsteam.

Deze kinderen zitten er allemaal in:

Ivar, Liam,Amayla,Tijn,Swen,Miley,Lusine, Lilian, Laura, Esmee, Erica en Alinda.

En over dat iedereen de school nog beter wil maken.

We hebben er zin in!

Groetje Liam, Ivar.

 

 

Mederwerkersdag Leerplein055

Mederwerkersdag Leerplein055

Komende dinsdag is de twee-jaarlijkse medewerkersdag van Leerplein055. De kinderen zijn die dag dus vrij!

 

Week tegen het pesten

Week tegen het pesten

Deze week is het de week tegen het pesten (van 17 t/m 21 september).  In de media wordt hier volop aandacht aan besteed, bijv. op Z@pp. Ook in iedere basisgroep is er over dit onderwerp gesproken en/of zijn er opdrachten over gedaan. Het verschil tussen pesten en plagen is ook aan bod gekomen. Wist u trouwens dat Mirjam Lieferink de anti-pest-coördinator van onze school is? In eerste instantie is het belangrijk om het pest probleem bespreekbaar te maken met de mentor van het kind. Mocht u er vervolgens niet uitkomen dan kan juf Mirjam ingeschakeld worden om mee te denken en te adviseren.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Afgelopen week hebben we foto’s gemaakt van de kinderen op de kop. Dat is grappig om zo op de kop te liggen op de bank. We kleuren erbij en zo is het een mooi werkje geworden. Verder is het deze week heerlijk weer en zoeken we buiten allemaal blaadjes bij elkaar. In de emmertjes verzamelen we deze. Ook hebben we nu een Knexx bak waar veel mee gespeeld wordt. Er is al van alles gemaakt door de kinderen. Leuk weer dat nieuwe speelgoed.

 

 

Unit 1: Hulp gevraagd

Unit 1: Hulp gevraagd

Dinsdagmiddag is er een begin gemaakt met het lamineren van leesspelletjes voor Unit 1. Juf Mirjam heeft samen de met moeder van Alissa (Pimpelmeesje) en moeder van Gijs (Roodborstje) gekeken naar de leesspelletjes en wat afspraken gemaakt. Nu hebben meer ouders aangegeven te willen helpen (heel fijn het is best wat werk). Mocht u zich voor de vakantie al hebben opgegeven of denkt u nu daar wil ik ook wel mee helpen dan willen deze 2 ouders uitleg geven. Het is veel knipwerk maar dat kunt u natuurlijk ook thuis doen als dat beter uitkomt. Wilt u helpen neem dan even contact op met de twee moeders, voor vragen kunt u natuurlijk ook altijd terecht bij juf Mirjam ( zij werkt op donderdag en vrijdag) of per mail mlieferink@leerplein055.nl

 

 

Unit 1: Kunstcircuit

Unit 1: Kunstcircuit

Het eerste kunstcircuit staat weer gepland. Het thema is “vriendschap, kom er bij” dit is ook het thema van de Kinderboekenweek. In elke Unit wordt op een creatieve manier invulling gegeven aan het thema. Voor Unit 1 staan de data inmiddels vast: Vrijdag 28-9, vrijdag 5-10 en vrijdag 19- 10  (op vrijdag 12-10 is er boekenmarkt) van 13.00 tot 14.00 uur. Het is erg fijn om bij het kunstcircuit hulp te krijgen van vaders, moeders of opa’s en oma’s. Graag opgeven bij de Roodborstjes en de Pimpelmeesjes. Alvast hartelijk dank!

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

SEPTEMBER

 

Groep

22

Fien (2011)

Goudvink

22

Laura (2007)

Bosuil

25

Joris (2011)

Wielewaal

25

Thijmen (2012)

Pimpelmees

26

Ivar (2009)

Goudvink

29

Joey (2008)

IJsvogel

Isabeau Burgers is dinsdag 17 september 4 jaar geworden.  Van harte gefeliciteerd en welkom bij de roodborstjes in unit 1!

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055