nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

24 augustus 2018

Een nieuw schooljaar met veel uitdagingen

Een nieuw schooljaar met veel uitdagingen

Na zes weken vakantie is het maandag zo ver en gaan we starten met de nieuwe organisatie in units. Er is deze week heel  hard gewerkt om alle groepen in te richten en we zijn er trots op hoe het er allemaal uitziet. We vinden het allemaal ook best wel spannend  en tegelijkertijd hebben we er ook veel vertrouwen in dat we goed zijn voorbereid op deze stappen. Ook het werken met het vijf-gelijke-dagen-model zal nog wel even wennen zijn. Voor de kinderen in groep 4 liggen de iPads al klaar en ouders van deze kinderen ontvangen woensdag hierover meer informatie. Maandag is ook de nieuwe jaarkalender klaar en zal deze via mail en op papier verstrekt worden.

Grote stappen en mooie  uitdagingen op weg naar een volwaardige Sterrenschool. We hopen dat alle kinderen en ouders zich snel weer thuis zullen voelen en we zullen er alles aan doen om er weer een plezierig en succesvol schooljaar van te maken. Een speciaal welkom voor onze nieuwe collega's juf Anne-Mai (unit 2) en juf Celine (unit 1) en juf DaniĆ«lle (onze nieuwe IB-er).

 

Portfolio

Portfolio

Voor het starten met het Portfolio hebben we voor alle kinderen een ordner aangeschaft. Om die Portfolio-Map zo persoonlijk mogelijk te maken gaat juf Marinde alle kinderen op de foto zetten, die foto komt voor op de map.
Graag willen we dat de kinderen een persoonlijk attribuut meenemen zodat ze in beeld komen met hun lievelings knuffel, sport of spel voorwerp, mooiste boek of wat dan ook.
Attributen voor de foto meenemen op maandag 27 en dinsdag 28 augustus.

 

Back-to-school-party

Back-to-school-party

Vrijdag 31 augustus is de BACK-TO-SCHOOL-PARTY. Ouders, kinderen en tgeamleden zijn van harte welkom van 17.30 uur tot 19.30 uur.

 

Schooltijden zijn veranderd

Schooltijden zijn veranderd

Vanaf dit schooljaar werken we op onze school met het vijf-gelijke-dagen-model.  Dit betekent dat kinderen elke dag van 8.30 uur tot 14.15 uur naar school gaan.
De eerste twee jaar gelden nog als overgangsjaar en daarna zal de eindtijd naar 14.00 uur gaan.
Omdat steeds meer scholen overgaan naar dit model, zullen ook andere organisaties-(zwemles, sportverenigingen e.d) hun begintijd aanpassen.
In het begin zal het nog wel even wennen zijn. Ervaring van andere scholen leren, dat kinderen, ouders en team snel gewend zijn aan het nieuwe ritme. En voor kinderen die er in het begin nog even moeite mee hebben, is er altijd maatwerk mogelijk.

 

Foto mee

Foto mee

Voor de vakantie hebben alle kinderen 'oogjes' meegekregen en hebben we gevraagd om met die oogjes, ergens tijdens de vakantie op de foto te gaan. Het zou fijn zijn als alle kinderen die foto's komende maandag meenemen.

 

Startgesprekken

Startgesprekken

Voor de vakantie hebben we al aangekondigd dat we beginnen met startgesprekken. Alle ouders en kinderen hebben dan met de mentor van de basisgroep een gesprek. Voor de vakantie kon u hiervoor al intekenen en veel ouders hebben dat al gedaan. Ouders die dat nog niet hebben gedaan vragen we dat zo snel mogelijk te doen.  Per unit hangen de inschrijflijsten bij de groep voor u klaar. Let u er wel op dat u bij de mentor van uw eigen kind intekent?

Het startgesprek is samen met uw kind en in het gesprek komen de volgende punten ter sprake:

• Kennismaken

• Gelegenheid om wat over jezelf te vertellen (kind, ouders en mentor)

• Wanner is dit schooljaar voor jou geslaagd?

• Hoe hebben we dit jaar contact en met welke frequentie en wat bespreken we dan?

• Welke bijzonderheden moeten we van elkaar weten?

• Op elke manier kunnen ouders een bijdrage leveren aan de school? (bijvoorbeeld: workshops, buddy, basisgroepenouders, kerstcommissie)

 

 

Nieuwe intern begeleider

Nieuwe intern begeleider

Graag stel ik mij aan u voor. Ik ben Danielle Rorije , 44 jaar. Heb een fijne relatie en 2 mooie pubers van 17 en 14. Ik woon sinds november vorig jaar met veel plezier in de Betuwe.  Met ingang van het nieuwe schooljaar ben ik de nieuwe IB-er hier op de Bongerd. Ik ben al 20 jaar werkzaam voor Leerplein055, eerst als groepsleerkracht, voor korte tijd locatieleider op de Kakelhof in Hoenderloo en 4 jaar geleden ben ik IB-er geworden op OBS Beekbergen. Dit deed en doe ik met zoveel plezier dat ik besloten heb om mee te doen aan de interne sollicitatieprocedure voor de functie van IB-er binnen Leerplein055. Het was een zwaar maar enorm leerzaam traject en was dan ook zeer verheugd toen ik een positief advies kreeg. Niet lang daarna kreeg ik te horen dat ik 2 dagen op de Bongerd geplaatst zou worden. Mijn andere 2 werkdagen zal ik werkzaam blijven op OBS Beekbergen. Ik ben aanwezig op woensdag en donderdag. Ik vind het heel fijn dat juf Jolanda hier werkzaam blijft op school, van en met haar kan ik veel leren over deze school. Ik ga met heel veel zin a.s. woensdag beginnen en ben meestal te vinden in de IB-kamer. Loop gerust binnen indien u in de eerste weken al vragen hebt of gewoon even wil kennismaken.

Ik zie het als mijn taak als IB-er om te kijken naar kwaliteiten en talenten van kinderen en hun ouders/verzorgers.  Want vanuit een positieve blik kunnen we samen veel bereiken is mijn mening. Hecht veel waarde aan een goede relatie met kinderen en hun ouders/verzorgers en wil daar graag in investeren. 

U kunt mij dus op woensdag of donderdag op school bereiken, of indien afwezig of geen gelegenheid even langs te komen is hier mijn mailadres drorije@leerplein055.nl

 

 

 

Stagiaire directie

Stagiaire directie

De komende vier maanden loopt Annewil van der Meer stage in het kader van haar opleiding tot schoolleider. Hierbij stelt zich voor;

Mijn naam is Annewil van der Meer, 53 jaar en ik woon in Deventer. De afgelopen zes maanden liep ik stage als schooldirecteur in opleiding bij de Ontdekking, een montessorischool in Deventer. De komende maanden vervolg ik mijn stage bij Frans de Heus. Ik heb lang in de sociale huisvesting bij woningcorporaties gewerkt, ook als leidinggevende. Toch kriebelde er iets, ik zocht een nieuwe uitdaging. Ik wil graag een bijdrage leveren aan een duurzame en inclusieve samenleving waar iedereen meetelt en samen met een team resultaat halen. Een vriendin zette mij op het spoor van het onderwijs. Ik ging scholen bezoeken. Zo is het balletje gaan rollen. Hoe meer ik mij erin verdiepte hoe enthousiaster ik werd om een bijdrage te gaan leveren aan het leren en ontwikkelen van kinderen in het primair onderwijs. Zij zijn de toekomst en geven die samen vorm: jong geleerd is oud gedaan. Hoe kunnen we hen een veilige en stevige basis bieden om een evenwichtig leven te leiden en een zinvolle bijdrage te leveren aan de samenleving? Daar ben ik naar op zoek. Ik volg de opleiding MIJNID.nu in Apeldoorn en ben een bevlogen zij-instromer van buiten het onderwijs. Ik hoop velen van u te ontmoeten.

 

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen waren deze maand jarig of zijn binnenkort jarig

AUGUSTUS

 

Groep

1

Tim   (2009)

Goudvink

2

Arian   (2007)

IJsvogel

9

Divya   (2009)

Wielewaal

14

Madeleine   (2011)

Goudvink

17

Jorn   (2012)

Pimpelmees

20

Arash   (2013)

Roodborstje

20

Mika   (2013)

Pimpelmees

22

Amber     (2009)

Goudvink

22

Thimo   (2013)

Roodborstje

22

Mack   (2010)

Wielewaal

24

Seren   (2012)

Roodborstje

26

Lukas   (2009)

Goudvink

27

Natalia   (2012)

Roodborstje

29

Finn   (2007)

Bosuil

30

Djora   (2007)

Bosuil

30

Esmee   (2009)

Wielewaal

31

Fenna   (2012)

Pimpelmees

 

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055