nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

20 juni 2018

Stroomversnelling

Stroomversnelling

Vandaag heb ik het gevoel in een enorme stroomversnelling te zitten. In één keer is er een akkoord en gaat meester Tom  onze school verlaten. Ouders van groep 5 hebben hierover vanmiddag een mailtje gehad. Vervolgens kwam er meteen vanmiddag groen licht voor een nieuwe collega die vanaf volgend jaar op onze school komt werken: Anne-Mai van Hoek. En daarmee is invulling van de diverse groepen bijna rond (zie hieronder).

En ook is plotseling het vakantierooster klaar en stemmen onze collegascholen in met een verschuiving van de EricaCup naar de eerste donderdag van juni, waardoor er een week pinkstervakantie is.

In deze Bongerdflits is dus veel te lezen!

 

EricaCup

EricaCup

Afgelopen donderdag hebben we een spetterende EricCup-dag gehad. Het was als vanouds prima georganiseerd en alle kinderen hebben zich heel erg vermaakt en genoten van alle activiteiten. De commissie bestaande uit (alleen maar) ouders van de drie scholen namen van begin tot eind de volle verantwoordelijkheid. Mooi dat we uiteindelijk 19 medaillewinnaars op onze school hebben en die werden vrijdagmorgen allemaal gehuldigd en gingen dinsdag samen op de foto. Op onze website staat een fotoboek met foto's van deze dag.

De afvaardiging van 4 ouders van  onze school bestaat uit Birgit Arendsen, Cindy van Duuren, Lugunda van Berkum en Hendry Scholing. Na 5 jaar zal Birgit afscheid nemen en we willen haar heel erg bedanken voor haar grote bijdrage aan de commissie en de hele commissie voor deze dag!

 

 

 

Werken in units

Werken in units

In de week van 25 juni krijgt u via de mail meer informatie over het werken in units en hoe we daarin het e.e.a. hebben georganiseerd. Ook zullen we dan meer vertellen over de groepsindeling en welke kinderen bij wie in de basisgroep zitten. Op maandag 2 juli hebben we per basisgroep een korte bijeenkomst voor ouders gepland om gelegenheid te geven vragen die er zijn, te beantwoorden.

Voor de unit 1 (groepen 1, 2 en 3) is die bijeenkomst van 19.30 tot maximaal 20.30 uur

Voor de unit 2 (groepen 4, 5 en 6) is die bijeenkomst van 17.00 tot maximaal 18.00 uur

Voor de unit 3 (groepen 7 en 8) is die bijeenkomst van 17.00 tot maximaal 18.00 uur

 

Collega's die vertrekken èn komen

Collega's die vertrekken èn komen

Meester Tom (groep 5) heeft om persoonlijke reden besloten na de zomervakantie op de Eendracht te gaan werken. Hij zal vanaf volgende week zich daar gaan inwerken.  Voor onze school betekent het dat hij volgende week woensdag van de klas afscheid zal nemen en ouders hebben na schooltijd gelegenheid van hem afscheid te nemen.

Juf Malou (groep 1/2a) gaat na de zomervakantie op het Woudhuis werken, maar zij blijft nog tot de laatste dag bij ons werken.

Juf Carleen (groep 1/2a) gaat na de zomervakantie ook op een andere Leerpleinschool werken, op dit ogenblik is nog niet bekend welke school dat gaat worden.

Juf Karin komt na de vakantie ook niet terug. Ook zij gaat op zoek naar een andere school.

Juf Liliane (ondersteuning groep 5) komt ook na de zomervakantie niet terug en is op dit ogenblik op zoek naar een andere school/werk.

Juf Melissa (ondersteuning groep 5 en 6/7)komt ook na de zomervakantie niet terug en is op dit ogenblik op zoek naar een andere school/werk.

In unit 2 (groep 4/5/6) komt na de vakantie juf Anne-Mai van Hoek werken. Zij is langere tijd invaller bij Leerplein en werkt op dit moment op de Kopermolen in Klarenbeek. Wij zijn heel blij met haar komst en zien in haar een prima aanwinst voor onze school. Zij komt in de vaste formatie van de school.

 

Groepsindeling

Groepsindeling

De verdeling van de teamleden voor volgend jaar is als volgt:

Unit 1 (groepen 1/2/3):

Basisgroep a: juf Elja (maandag, dinsdag en woensdag) en juf Jolanda(donderdag en vrijdag)

Basisgroep b: juf Jolien (maandag, dinsdag en woensdag) en juf Mirjam Lieferink (donderdag en vrijdag)

Extra:

Maandag: juf Marinde

Dinsdag t/m vrijdag: onderwijsassistent(naam nog niet bekend)

Unit 2 (groepen 4/5/6)

Basisgroep a: Juf Monique (maandag, dinsdag en woensdag) en juf Anne-Mai van Hoek (donderdag en vrijdag)

Basisgroep b:juf Anne-Mai van Hoek (maandag en dinsdag) en juf Mirjam Magré (woensdag, donderdag en vrijdag)

Extra:

Maandag t/m vrijdag: juf Dionne, leraarondersteuner (ochtenden)

Unit 3 (groepen 7/8)

Basisgroep a: juf Linda (maandag, dinsdag en woensdag) en meester Albert (donderdag en vrijdag)

Basisgroep b: meester Albert (maandag en dinsdag) en juf Marinde (woensdag, donderdag en vrijdag)

Overige taken:

Ivonne van Burik: onderwijsondersteunende taken/conciërge op de ochtenden

Frans de Heus, directeur van maandag t/m donderdag

Intern Begeleider: naam nog niet bekend

 

Vakantierooster 2018/2019

Vakantierooster 2018/2019

De vakanties/vrije dagen voor volgend jaar zijn als volgt:

Herfstvakantie: 22  t/m 26 oktober 2018

Kerstvakantie: 24 december t/m 4 januari 2019

Voorjaarsvakantie: 25 februari t/m 1 maart 2019

Goede Vrijdag: 19 april 2019

Paasmaandag: 22 april 2019

'Meivakantie': 29 april  t/m 3 mei 2019

Hemelvaart: 30 en 31 mei 2019

Pinkstervakantie: 10  t/m 14 juni 2019

Zomervakantie: 22 juli t/m 30 augustus 2019

Daarnaast zijn er nog vier studiedagen ingepland:

Maandag 3 september 2018

Dinsdag 25 september 2018

Donderdag 22 november 2018

Vrijdag 15 februari 2019

Daarnaast hebben alle kinderen nog vier compensatiedagen die flexibel ingezet kunnen worden, m.u.v. de toetsweken.

 

Nieuw klimtoestel

Nieuw klimtoestel

Bij de kleuters is dinsdagochtend op het plein een prachtig nieuw klimtoestel geplaatst. Wat zullen ze er veel plezier aan beleven. Dinsdagmiddag konden ze er al gebruik van maken, super om te zien hoe enthousiast ze waren.

 

 

Doomijn en vijf-gelijke-dagen-rooster

Doomijn en vijf-gelijke-dagen-rooster

KIES VOOR FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG

Zoals u weet gaan we vanaf schooljaar 2018-2019 werken met een vijf-gelijke-dagen-rooster. Dat betekent dat uw kind(eren) voortaan eerder uit zullen zijn. We kunnen ons voorstellen dat dit niet direct aansluit op uw werktijden of dat er andere redenen voor u zijn om op zoek te gaan naar naschoolse opvang. Doomijn Kinderopvang biedt de oplossing.

OVERBRUGGINSSERVICE

Sluit het nieuwe rooster nog niet aan op uw werktijden? Dan kan Doomijn u gedurende het schooljaar 2018-2019 een overbruggingsservice bieden. Uw kind(eren) worden dan opgevangen vanaf de nieuwe eindtijd van onze school,  14.15 uur, tot de oude eindtijd van onze school, 14.30 uur. U neemt dan gedurende één schooljaar, op de dagen dat u dit wenst opvang af.

Flexibele opvang

Maakt u nog geen gebruik van bso, maar bent u zich aan het oriënteren? Loop dan eens binnen op onze leuke bso of kijk op doomijn.nl en ontdek de vele flexibele mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld bij  Doomijn zelf de eindtijd van de bso afstemmen op uw persoonlijke situatie. En dat mag elke dag een andere eindtijd zijn. U kunt kiezen uit 17.00 uur, 17.30 uur of 18.15 uur.

 Meer weten?

Wilt u meer weten over de voor- of naschoolse opvang van Doomijn Kinderopvang? Ga dan naar doomijn.nl, bel met 038 - 421 45 21 of stuur een mailtje naar klantadvies@doomijn.nl. Doomijn komt graag tegemoet aan uw persoonlijke wensen.

 

 

Boeken en dvd's

Boeken en dvd's

Donderdag en vrijdag liggen er in de kleuterhal boeken en dvd's uitgestald. Deze mogen zo meegenomen worden. Alles wat er a.s. vrijdag nog ligt gaat naar de kringloop.

Buiten spelen!

Buiten spelen!

Ben jij tussen de zes en twaalf jaar en vind je buiten spelen ook zo leuk?  Kom dan op donderdag  21 juni en/of  5 juli en/of 19 juli  naar het speelveld tussen de Donken (tegenover de huisartspraktijk).  Tussen 15.00 en 16.30 uur staat daar de bakfiets met allerlei leuk buitenspeelgoed.  Jongere kinderen zijn natuurlijk ook welkom met hun moeder en/of vader! Deze activiteit vindt plaats bij droog weer.

Tot ziens!!

Petra Tromp

p.tromp@stimenz.nl

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Vorige week tijdens de Erica cup zijn wij ook even gaan kijken bij het fietsen, natuurlijk hebben we gesprongen op het springkussen en hebben we een paar rondjes in de draaimolen gemaakt. Wat een succes! Deze week zijn wij begonnen met het thema boerderij dieren. Maandag hebben de kinderen een dier uitgekozen en toen hebben we samen gekeken welke kleur dit dier heeft. De 3+ kinderen hebben toen zelf stukjes geknipt van het gekleurde papier en daarna opgeplakt. De andere kinderen kregen de gekleurde stukjes papier en mochten gelijk gaan plakken. Gezellig zo met z’n allen aan tafel. Ook hebben Lauren en Feline hun verjaardagsfeestje bij ons gevierd, ze zijn 2 jaar geworden! Gefeliciteerd!

 

 

Buitenschoolse Opvang

Buitenschoolse Opvang

We zijn het niet meer gewend, maar deze week moest de jas weer aan!  Vorige week donderdag kwam het met bakken uit de lucht, dus zijn we binnen gestart. Iedereen was moe van de Ericacup, dus rustig spelletjes gedaan. Met verf hebben we monsters geblazen, wat een leuk resultaat!
Daarna allemaal een Doomijn hesje aan en naar het veld voor de uitslag: we hebben gewonnen!
Gelukkig was het daarna droog en konden we heerlijk buiten spelen.

 

Groep 1/2: nieuws

Groep 1/2: nieuws

Bij de kleuters zijn wij gestart met het project 'dieren'. Daarna zullen we het schooljaar afsluiten met het korte project 'zomer/vakantie'.
Omdat we met ons schoolreisje naar de Flierefluiter gaan en daar een kinderboerderij is, zullen we extra aandacht besteden aan boerderijdieren.

Iedere dag komen onze groepsknuffels Bobbie en Bellie weer op school en hebben dan de leukste avonturen beleefd. De kinderen en juffen genieten van alle verhalen en foto's. Ze hebben nog een paar logeeradresjes te gaan. 

 

 

Groep 3: bibliotheekbezoek

Groep 3: bibliotheekbezoek

Op dinsdag 26 juni gaan de kinderen van groep 3 naar bibliotheek  de Maten bij de Eglantier. Het bieb bezoek is van 9.00 uur tot 10.30 en we lopen er samen naar toe.

 

Schoolreis groep 5 en 6

Schoolreis groep 5 en 6 (morgen)

Waarheen:      Ouwehands Dierenpark Rhenen

Wanneer:        Donderdag 21 juni

Vertrek:           8.45 uur

Terug:             15.30 uur

Eten:               Voor lunch wordt gezorgd, een extra broodje  is wel handig

Drinken:         Zelf meenemen

Zakgeld:          Niet nodig, klein beetje snoep mag wel.

 

 

Schoolreis groep 7

Schoolreis groep 7 (morgen)

Waarheen:

Amsterdam. Bezoek aan Nemo   en aan Scheepvaartsmuseum.

Wanneer:

21 juni 2018

Vertrek:

met de trein, vertrek   op school 8.00 uur

Terug:

Om 18.08 uur komt de trein   weer aan en lopen we naar school

Eten/drinken:

voor de lunch wordt   gezorgd. Extra broodje en drinken is handig

Zakgeld:

niet nodig

 

.


 

 

Groep 6/7: volgende week

Groep 6/7: volgende week

Maandag en dinsdag heeft meester Albert verlof en komt juf Lotte hem vervangen. Woensdag is juf Nuray er voor de laatste keer.

 

Groep 8: naar Ameland

Groep 8: naar Ameland

Het was vanmorgen vroeg  opstaan voor de kinderen en hun ouders. Om 7 uur vertrokken ze met auto's naar Holwerd om vandaar met de boot naar Ameland over te steken. Ze zijn in ieder geval in Holwerd aangekomen. Komende vrijdag zijn ze rond 18.30 uur weer terug op school.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De komende periode is alleen Luba jarig

JUNI

 

Groep

29

Luba (2008)

6

Luba,  van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055