nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

31 mei 2018

Vijf-gelijke-dagen-model

Vijf-gelijke-dagen-model

Vanaf volgend jaar werken we op De Bongerd met andere schooltijden, namelijk het vijf-gelijke-dagen-model. Ouders hebben hierover vandaag een mail gehad.
Dit betekent dat volgend jaar alle kinderen van 8.30 uur tot 14.15 uur naar school gaan.
De eerste twee jaar gelden nog als overgangsjaar en daarna zal de eindtijd naar 14.00 uur gaan.
Omdat we groepsdoorbrekend willen werken (één van de onderdelen van de sterrenschool) is het noodzakelijk dat alle kinderen tegelijkertijd op school zijn. Door de invoering verdwijnt het huidige verschil tussen de diverse groepen/units. Verder betekent dit, dat het dagritme voor de kinderen de hele week gelijk is. Dit zorgt voor rust, structuur en duidelijkheid.
Omdat steeds meer scholen overgaan naar dit model, zullen ook andere organisaties-(zwemles, sportverenigingen e.d) hun begintijd aanpassen. Mocht dit voor u in de komende periode nog problemen opleveren, dan horen we dat graag en zullen samen naar een oplossing zoeken.
In het begin zal het nog wel even wennen zijn. Ervaring van andere scholen leren, dat kinderen, ouders en team snel gewend zijn aan het nieuwe ritme. En voor kinderen die er in het begin nog even moeite mee hebben, is er altijd maatwerk mogelijk.

 

Staking

Staking

In verband met de staking was er woensdag geen school. In een interview op RTV-Apeldoorn geeft juf Elja duidelijk aan wat de argumenten zijn voor de staking. U vindt dit fragment ook op onze Facebook-pagina.

Avondvierdaagse geslaagd!

Avondvierdaagse geslaagd!

Meer dan 70 kinderen haalden de eindstreep bij de avondvierdaagse in Beekbergen. Een geweldig resultaat. Op onze website staat een mooi fotoalbum met veel foto's van dit warme en sportieve gebeuren.

https://www.sterrenschooldebongerd.nl/foto/avondvierdaagse-2018/

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Afgelopen week hebben wij erg veel met water gespeeld. We zetten de watertafel neer, soms de waterbaan er ook nog bij en er staan emmers met water. De meeste kinderen vinden het heerlijk! De kinderen die het te warm vinden kunnen lekker naar binnen een puzzel maken, boekje lezen of vrij spelen. Zo kiest iedereen dat wat hij of zij wil doen. Voor het thema lichaam hebben we buiten, ons lichaam omgetrokken met stoepkrijt. Grappig om te zien al die getekende lichaampjes op de grond. Daarna mag je jezelf inkleuren. Verder hebben we samen de plantjes, van de moestuin, goed water gegeven. Deze hebben namelijk wel dorst met het warme weer!

 

 

Groep 1 t/m 4: vrijdag vrij

Groep 1 t/m 4: vrijdag vrij

De groepen 1 t/m 4  zijn komende vrijdag vrij.

 

Groep 6 en 7: Atletiekdagen

Groep 6 en 7: Atletiekdagen

Het was vanmorgen goed warm op de fiets en nog warmer op de atletiekbaan van AV'34. De schoolatletiekdag was geslaagd en alle kinderen kwamen weer goed bezweet terug op school.

 

Groep 6 en 7: De KCA beroepenmarkt.

Groep 6 en 7: De KCA beroepenmarkt.

Op uitnodiging van KCA (Kids College Apeldoorn) gaan de leerlingen van groep 6 en 7 dinsdag a.s. naar een beroepenmarkt. Vorige week is door een collega van het KCA een beroepen/interesse-test afgenomen. Aan de hand van de gegevens uit deze test zijn de leerlingen toegewezen bij een passende workshop.
We worden dinsdag om 08.45 verwacht bij het Zwitsalterrein. We gaan met de fiets en vertrekken om 8.10 uur uur.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

MEI

 

Groep

31

Luca   (2010)

4

JUNI

 

 

1

Lilian (2007)

7a

1

Ise (2011)

3

4

Sylvie (2008)

6

8

Koen (2009)

5

9

Salina (2010)

4

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst!

Finn wordt maandag 4 juni 4 jaar, gefeliciteerd. Welkom in groep 1/2a

Alissa start maandag in groep 1/2a, welkom op school.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055