nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

16 mei 2018

Staking

Staking: school dicht

Zoals we vorig week al schreven is op woensdag 30 mei de volgende regiostaking aangekondigd voor het basisonderwijs.

Ook het team van de Bongerd gaat deze dag staken en dit betekent dat er voor de kinderen deze dag geen school is.

We begrijpen dat deze staking voor veel ouders uitermate lastig is en dat u nu op zoek moet naar opvang voor deze dag. De reden van de staking is echter voor ons van zo'n groot belang dat we hiervoor hebben gekozen. En uiteindelijk is het ook in het belang van het onderwijs en dus ook in het belang van uw kinderen.

De eisen van het PO Front (de onderwijsbonden en de PO-raad) blijven onverminderd van kracht: minder werkdruk en een eerlijk salaris.

In het regeerakkoord is inmiddels afgesproken dat er structureel middelen vrijkomen voor de verlaging van werkdruk in het basisonderwijs. Een gedeelte van deze middelen komt nu, door het op 9 februari gesloten akkoord met de sociale partners, vervroegd beschikbaar. Dat is een goede ontwikkeling.

Wat betreft het salaris voor basisschoolleerkrachten is echter nog geen beweging in Den Haag terwijl het basisonderwijs afstevent op een groot tekort aan leerkrachten. Het is ook om die reden belangrijk dat er extra geïnvesteerd wordt om het leraarsvak aantrekkelijker te maken voor huidige én toekomstige leerkrachten. Er is jarenlang te weinig geld uitgetrokken voor het basisonderwijs. Wij vinden het van groot belang dat deze doelen gerealiseerd worden. Minder werkdruk en een eerlijk salaris zijn essentieel voor het basisonderwijs, nu en in de toekomst.​

 

Pinksterweekend

Pinksterweekend

Dit weekend is het Pinksteren en daarom hoeven de kinderen pas dinsdag weer naar school. We wensen iedereen een prettig weekend!

Avondvierdaagse Beekbergen

Volgende week: Avondvierdaagse Beekbergen

Volgende week is van dinsdag t/m vrijdag de avondvierdaagse in Beekbergen. Alle deelnemers krijgen hierover donderdag een brief mee. Er lopen uiteindelijk 75 kinderen mee!!!

Groep 1/2

Groep 1/2

Vanaf volgende week zullen de “groepsknuffels” van de kleuters weer een nachtje komen logeren bij alle kinderen. De kinderen en knuffels staan te trappelen, we zijn natuurlijk benieuwd welke avonturen ze zullen beleven.
Daarnaast zijn wij voor de kleuters nog op zoek naar wat reserve kleren. Eigenlijk vooral (onder)broeken (kort en lang) voor jongens en meisjes, maat 116-122. Als u thuis nog iets heeft liggen wat er nog goed uitziet wilt u dit dan aan de kleuterleerkrachten geven? Alvast bedankt!

Groep 4 t/m 8: iPads op school

Groep 4 t/m 8: iPads op school

Om schade aan het glas van de iPads te voorkomen, hebben we besloten om alle iPads te voorzien van een folie. Dat gaat komende donderdag gebeuren. Het is dus van belang dat alle iPads morgen overdag op school zijn, ook bij ziekte of verlof.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

MEI

 

Groep

19

Amber   (2008)

6

21

Jaydin   (2009)

5

25

Bodine   (2011)

3

26

Roos   (2006)

8

Elize Verbeek is vorige week 4 jaar geworden. Welkom in groep 1/2a Elize!

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055