nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

9 mei 2018

Staking

Staking

Op woensdag 30 mei is door de onderwijsbonden de volgende regiostaking aangekondigd voor het basisonderwijs. Het gaat om de provincies Gelderland en Overijssel. Op dit ogenblik inventariseren we hoeveel teamleden gebruik willen maken van hun stakingsrecht. U wordt uiterlijk volgende week geïnformeerd wat dit betekent voor de groep van uw kind(eren).

De eisen van het PO Front (de onderwijsbonden en de PO-raad) blijven onverminderd van kracht: minder werkdruk en een eerlijk salaris.

In het regeerakkoord is inmiddels afgesproken dat er structureel middelen vrijkomen voor de verlaging van werkdruk in het basisonderwijs. Een gedeelte van deze middelen komt nu, door het op 9 februari gesloten akkoord met de sociale partners, vervroegd beschikbaar. Dat is een goede ontwikkeling.

Wat betreft het salaris voor basisschoolleerkrachten is echter nog geen beweging in Den Haag terwijl het basisonderwijs afstevent op een groot tekort aan leerkrachten. Het is ook om die reden belangrijk dat er extra geïnvesteerd wordt om het leraarsvak aantrekkelijker te maken voor huidige én toekomstige leerkrachten. Er is jarenlang te weinig geld uitgetrokken voor het basisonderwijs. Wij vinden het van groot belang dat deze doelen gerealiseerd worden. Minder werkdruk en een eerlijk salaris zijn essentieel voor het basisonderwijs, nu en in de toekomst.​

 

Ouderavond

5-gelijke-dagen-model

Ten aanzien van het 5-gelijke-dagen-model vindt er nu een raadpleging onder alle ouders plaats. De oudste kinderen t/m groep 7 hebben hiervoor vorige week een brief meegekregen. Wij vragen van de ouders op dit formulier de keuze aan te geven en dit ook te motiveren. De formulieren kunnen t/m woensdag 15 mei ingeleverd worden op school in de speciale bussen.

Mocht u hierover nog vragen hebben, dan horen we dat graag.

 

Ouderbetrokkenheid

Ouderbetrokkenheid

Woensdag 16 mei is de volgende denktankavond rond ouderbetrokkenheid. Heeft u interesse om hierbij aanwezig te zijn, dan bent u van harte welkom. Mailt u even dat u komt (bongerd@leerplein055.nl) , dan ontvangt u de notitie ouderbetrokkenheid.

 

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

De school: een veilige plek voor ieder kind. Althans zo moet het zijn. Elke school heeft een vertrouwenspersoon, bij wie u terecht kunt wanneer u het idee heeft dat uw kind slachtoffer is van dubbelzinnigheden of handtastelijkheden door wie dan ook. De vertrouwenspersoon helpt u verder, bijvoorbeeld door het probleem van uw kind bespreekbaar te maken of u en uw kind verder te verwijzen.Op onze school is vanaf vandaag  juf Jolanda Mossing Holsteijn de interne vertrouwenspersoon. U kunt haar bereiken op telnr. 055-5337009 op maandag en dinsdag (na schooltijd) of via de mail jmossingholsteijn@leerplein055.nl.

Hemelvaartsdag

Hemelvaartsdag

Donderdag is het Hemelvaartsdag en zijn de kinderen vrij en ook vrijdag is er geen school. Maandag 14 mei gaan we weer verder.

 

13 juni: Buitenspeeldag

13 juni: Buitenspeeldag

De Nationale Buitenspeeldag vindt dit jaar plaats op woensdag 13 juni van 13.00-17.00 uur. Voor informatie over de locaties en activiteiten kan men terecht op www.buitenspeeldag.nl.

In Apeldoorn wordt dit evenement oa georganiseerd op de speelvelden tussen de Pottenbakkersdonk en de Bronsgietersdonk en wordt de Buitenspeeldag de Donken genoemd. Deelname is gratis. Voor een indruk van dit evenement zie https://www.youtube.com/watch?v=lcIpJ-xeHN8).

Het aantal kinderen dat elke dag buiten speelt is in vijf jaar drastisch gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar Public in opdracht van Jantje Beton. Sinds 2013 is het aantal kinderen dat iedere dag buiten speelt gedaald. Van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool zijn er meer dan 1 miljoen kinderen die niet meer dagelijks buiten spelen, buiten schooltijd. Terwijl het belangrijk is om er ook in de vrije tijd op uit te gaan. Het is niet alleen goed voor de gezondheid, kinderen leren om te onderhandelen, om te winnen en te verliezen en ze worden daarnaast creatiever en socialer door met andere kinderen samen te spelen. Kinderen zijn van nature avonturiers, en moeten juist zintuiglijke prikkels opdoen. Buiten brengt rust en het zorgt ervoor dat kinderen kunnen ontladen van alle prikkels die ze dagelijks opdoen. (bron: Metro en www.buitenspeeldag.nl).

Organisatie Buitenspeeldag de Donken, Elma Dekker en Nicole Drenth

 

Vakantieweek op de BSO

Vakantieweek op de BSO

Vorige week was het een vakantieweek op de BSO. De week begon met slecht weer. Dat mocht de pret niet drukken!  We hebben maandag heerlijke toetjes gemaakt én opgegeten natuurlijk! Dinsdag waren er weinig kinderen maar die hebben een heel spannend dinosaurus spel gespeeld . Verder was het heerlijk ontspannen in de hangmatten. Met de ogen dicht leek het net of je op een tropisch eiland was!  Gelukkig werd het donderdag heel mooi weer! Eerst hebben we met zijn allen ‘s morgens de olifantenspeurtocht gedaan, alle kinderen wonnen een olifantenkenner certificaat. Daarna heerlijk naar buiten: het zonnetje scheen dus fietsen naar buiten en ook met zijn allen in de zandbak!

Kortom, het was een gezellige week waar de kinderen van de BSO ook veel gespeeld hebben met de kinderen van het KDV, want samen spelen is toch veel leuker!

Eline vertrekt en Malou komt terug

Groep 1/2a: Eline vertrekt en Malou komt terug

Vandaag, woensdag 9 mei is de laatste werkdag van juf Eline (groep 1/2a) op onze school. Vanaf maandag gaat zij weer terug naar Het Woudhuis. Kinderen, ouders en teamleden gaan Eline ongetwijfeld erg missen. Een positieve collega, met veel hart voor haar kinderen en open en vriendelijk naar de ouders. Ook als collega erg prettig om mee samen te werken. Heel veel succes op het Woudhuis, juf Eline!

Vanaf maandag is juf Malou er weer nadat ze in februari bevallen is van Jara. Juf Malou, fijn dat je er weer bent en je zal je ongetwijfeld weer erg snel thuis voelen. Op donderdag is juf Carleen er. Komende maandag komt zij ook even naar school om zich voor te stellen aan de kinderen.

Groep 3: bibliotheek bezoek verzet

Groep 3: bibliotheek bezoek verzet

I.v.m. de staking op 30 mei wordt het bibliotheekbezoek van groep 3 verzet. Nieuwe datum is nog niet bekend.

 

Groep 6/7: Verhaal afschrijven

Groep 6/7: Verhaal afschrijven

Afgelopen dinsdag kregen de leerlingen van groep 6/7 een taal/schrijf-opdracht.  Ze hoorden het begin van een verhaal.  Ze moesten dit verhaal ( in tweetallen) afschrijven. Maar… ze kregen ook een papiertje waar drie aparte woorden op stonden, die niets met verhaal te maken hadden.  De bedoeling was om deze woorden zo in het verhaal te verwerken, dat ze niet echt opvielen.  Groep 6/7 nodigt u uit om te achterhalen, welke woorden het zijn. De verhalen hangen in de hal bij het lokaal van groep 6/7

 

 

Groep 7: verkeersexamen

Groep 7: verkeersexamen

Alle leerlingen van groep 7 en een leerling van groep 8 zijn geslaagd voor het verkeersexamen.

Gefeliciteerd!!! Super gedaan!!!

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

MEI

 

Groep

10

Kristan   (2006)

8

12

Bas   (2007)

7b

13

Dylan   (2006)

8

15

Stijn   (2007)

7b

19

Amber   (2008)

6

21

Jaydin   (2009)

5

 Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055