nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

25 april 2018

Ouderavond

Ouderavond

Afgelopen dinsdag was de ouderavond rond de volgende stappen in onze ontwikkeling naar een sterrenschool. De ouderavond was goed bezocht en ouders werden geïnformeerd over de invoering van units én de invoering van het 5-gelijke-dagen-model. Deze twee onderwerpen passen ook binnen de groei naar het sterrenschoolconcept. Maar ondanks dat gegeven, leidde dit soms tot pittige discussies. In 6 groepen werd er daarna verder gediscussieerd en de resultaten hiervan zullen ook nog in de MR worden besproken. Er was in ieder geval bij alle aanwezigen een zeer grote betrokkenheid. De presentatie hebben alle ouders via de mail ontvangen.

Ten aanzien van het 5-gelijke-dagen-model zal er nu een raadpleging van alle ouders plaatsvinden. De oudste kinderen t/m groep 7 hebben hiervoor vanmorgen een brief meegekregen. Wij vragen van de ouders op dit formulier de keuze aan te geven en dit ook te motiveren. De formulieren kunnen t/m 15 mei ingeleverd worden op school in de speciale bussen. Er staat 1 bus in de kleuterhal en 1 in de grote hal.

We hopen als team dat alle ouders uiteindelijk zich kunnen vinden in deze twee stappen. Mocht u hierover nog vragen hebben, dan horen we dat graag.

 

Teamsamenstelling

Teamsamenstelling

Binnen ons team zal er na de zomervakantie het e.e.a. veranderen. In verband met andere invulling van de taak van intern begeleider, heeft Jolanda Mossing Holsteijn besloten haar taak als intern begeleider neer te leggen. Dit betekent dat zij na de zomervakantie weer voor de groep gaat staan. Op haar plaats komt een nieuwe intern begeleider. Op dit moment is nog niet bekend wie deze taak gaat overnemen.

Na de zomervakantie zullen Karin Pelgrum en Malou Kip ook helaas niet meer terugkomen. Beiden waren hier op basis van een tijdelijke aanstelling. We zullen t.z.t. nog een afscheid van beide collega's regelen.

 

Avondvierdaagse Beekbergen

Laatste kans: Avondvierdaagse

Wij gaan op 22 mei-23 mei-24 mei-25 mei voor alweer de zeventiende keer deelnemen aan de avondvierdaagse van Beekbergen. De te lopen afstanden zijn: 3½ en 7 Km.
Voor kinderen uit groep 1 t/m 4 is begeleiding van een ouder of verzorger verplicht, bij kinderen uit groep 5 t/m 8 is het mogelijk dat een begeleider meerdere kinderen onder zijn/haar hoede neemt. Broertjes en zusjes zijn natuurlijk ook welkom. De oudste kinderen hebben hiervoor vandaag een brief meegekregen.
De kosten per deelnemer zijn € 6.00 ( graag GEPAST betalen). Begeleiders die geen medaille willen ontvangen kunnen zonder betaling meelopen.
Er is nog één mogelijkheid voor inschrijving: morgen, donderdag 26 april om 8.20 uur

 

Juf Agnes

Juf Agnes

Afgelopen week hebben we heerlijk genoten van een paar prachtige dagen op Texel. We boften echt met het weer, waardoor alles een gouden randje kreeg. Uiteraard bezochten we Ecomare, waar een speciale bijenexpositie was, maakten we strandwandelingen, zaten we lekker in de zon op terrasjes, smulden we van een overheerlijk ijsje bij ijsboerderij Labora en zijn we heerlijk uit eten geweest. Alle ouders die dit mogelijk hebben gemaakt door een bijdrage te leveren aan mijn afscheidscadeau, wil ik nogmaals HARTELIJK BEDANKEN !!!!
Groet, "juf" Agnes.

 

Tulpvakantie

Tulpvakantie

Vanaf komende vrijdag hebben we een week vakantie. We beginnen pas weer op dinsdag 8 mei. Uiteraard behalve de kinderen die hun compensatiedagen op 8 en 9 mei opnemen. Die kinderen zien we pas weer op 14 mei. U kunt altijd uw openstaande compensatiedagen nog opnemen, door een mail te sturen aan bongerd@leerplein055.nl

 

Humanistisch Vormings Onderwijs

Humanistisch Vormings Onderwijs

In januari had groep 4 nog HVO-lessen. We hebben gevoelens besproken en er toneelstukjes over gemaakt die we voor elkaar hebben gespeeld. Vanaf februari hebben de leerlingen in groep 3 HVO. We hebben natuurlijk eerst kennisgemaakt met elkaar. Ook hebben we al gefilosofeerd over vriendschap. Ook in groep 3 hebben we een heleboel lessen besteed aan de taal van je lichaam. Alle zintuigen kwamen aan bod: ruiken, proeven, horen, voelen en zien. De leerlingen durfden het aan om alles te ruiken en te proeven! De lessen over ‘Wie is de baas?’ begonnen met een verhaal over een koning die dacht dat hij de baas was. We hebben gepraat over hoe dat zit en hebben meester Frans ook gevraagd of hij een baas heeft. En of zijn baas een baas heeft. Moet de baas zich ook aan de regels houden? We zijn nu bezig met kinderrechten: ieder kind heeft recht op zorg en liefde en alle kinderen hebben dezelfde rechten. In groep 5 ging het over plankenkoorts; bij een gedicht uit de poëzieweek hebben we geoefend voor de groep. Het thema ‘moed’ sloot er mooi op aan. We hebben eerst gekeken wat we herkennen van het onderwerp aan de hand van een verhaal van een jongen die eigenlijk wil stoppen met voetbal maar het niet tegen zijn vader durft te vertellen. In de fase van het onderzoeken hebben we verkend wat iemand moedig maakt en welke redenen er zijn om moedig te zijn. Ook hebben we toneelstukjes gemaakt over moedig zijn,  in verschillende scenes. In de fase van kiezen speelden we een spel met vragen over helden, bang zijn en wat zou jij doen. Je mening geven is belangrijk in de HVO-les. De laatste les van het thema hebben we besteed aan de evaluatie en het maken van je eigen superheld. Ook in groep 5 staan nu kinderrechten centraal. Na de meivakantie hebben de leerlingen in groep 6 HVO.

Nicolet Korenblik

 

Godsdienstig Vormings Onderwijs

Godsdienstig Vormings Onderwijs

Dit schooljaar is voor mij de donderdag gevuld met voorbereiden en GVOles geven op de Bongerd.  Elke keer is het mooi om kennis te maken met nieuwe kinderen in een groep, maar ook heel bijzonder om al jaren met de zelfde kinderen op te trekken. Dan heb je echt een vertrouwensband met elkaar en kan je veel delen. Met groep 7/8 heb ik de laatste tijd nagedacht over de drie monotheïstische godsdiensten. Hoe ze op elkaar lijken en waar ze verschillen. Na de Pasen gaan we daar mee verder en komen ook nog wat andere godsdiensten aan bod.

Met de midden en onderbouw zijn we na kerst verder gegaan over het leven van Jezus. Elke keer inspireert zo'n verhaal ons weer voor ons dagelijks leven en maken we de verbinding naar onszelf en het leven nu.  Wat zijn er steeds weer mooie vragen en opmerkingen, en gesprekken! (konden jullie maar eens stiekem mee luisteren...)

Dat hoeft trouwens helemaal niet stiekem! Wil je een keer mee doen? Hartelijk welkom op donderdag. Vraag je kind (of leerkracht) de juiste lestijd. Ook als jou kind nog niet meedoet en je meer wilt weten of vragen ben je welkom op donderdagmiddag, in de teamkamer.

Groet!

Hemera de Roo, GVO docent

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Vorige week donderdag zijn er ontdekkingen gedaan met kleuren. We hebben meerdere kleuren verf in een zak gedaan. Deze mochten we door elkaar mengen door met onze handen eroverheen te wrijven. Ook zitten er glitters door. Leuk en interessant om te zien wat er allemaal gebeurt met de verf. Afgelopen maandag kregen alle kinderen een verfschort aan. Er waren allemaal bekers met verf. De kinderen kozen zelf een kleur. We gingen niet binnen verven, maar buiten. Als echte schilders zijn we aan de slag gegaan. We hebben ons hek versierd met mooie kleurtjes en wat ziet het er vrolijk uit!

 

Groep 3: Drie zaken!

Groep 3: Drie zaken!

Buiten gym
Als het weer het toelaat zullen de kinderen tijdens de gymlessen meer buiten gaan gymmen. Zorgt u alstublieft ook dan voor goede gymschoenen voor buiten. Op slippers en sandalen vinden we geen goede optie om te sporten.
Bibliotheek
Groep 3 gaat op woensdag 30 mei om 10.30 uur naar de Bibliotheek in de Maten. We zullen om 10.10 uur van school wandelen door het park naar de Bieb.
DVD podeshow
De dvd's van de podeshow van groep 3 zijn inmiddels klaar. U kunt uw bestelde DVD bij de juf ophalen. Graag 4 euro contant betalen.

 

Groep 7/8: Werken met doelen

Groep 7/8: Werken met doelen

Het einde van het schooljaar nadert. De leerlingen zijn al enige tijd bezig met werken vanuit doelen en leerlijnen. Deze tekenen ze af in hun zogenoemde 'doelenboekje' en wij houden dat bij. Beheersen ze die doelen, dan nemen we een toets af om te bepalen of de doelen werkelijk beheerst worden. Als extra stimulans mogen de kinderen, als ze klaar zijn, meedoen aan een wedstrijd: bedenk het beste rekenspel 2018! Dit spel wordt door spelmakers echt gemaakt en verkocht in (web)winkels. We hopen natuurlijk dat wij winnen!

Kröller-Müller

Groep 7/8: Kröller-Müller

Gisteren zijn wij met groep 7/8 naar het Kröller-Müller museum geweest. De ochtend besteedden we aan het bekijken van schilderijen in het museum en beelden in de beeldentuin. Daar hoorden ook opdrachten bij.

Tussen de middag zijn we naar het bezoekerscentrum bij het Museonder gelopen en hebben we daar lekker geluncht. Vervolgens zijn we in 2 groepen onder begeleiding van een gids een natuurwandeling gaan lopen. Onderweg vertelde de gids van alles over het park met de planten en dieren die daar leefden.

Begeleiders bedankt! Het was een leuke dag :)

 

 

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

APRIL

 

Groep

25

Jayda   (2013)

1/2A

26

Asli   (2007)

6

26

Esma   (2007)

6

27

Liam   (2012)

1/2A

28

Daimian-Orion   (2013)

1/2B

MEI

 

 

2

Sophie     (2013)

1/2B

4

Tom   (2009)

5

4

Sanne   (2007)

7a

5

Nina   (2010)

4

6

Eshwa   (2006)

8

8

Emgie   (2006)

7a

 Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055