nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

7 februari 2018

Studiedag sterrenschool

Donderdag: studiedag

Donderdag 8 februari (!!!) hebben we een studiedag voor het hele team. De kinderen zijn die dag vrij (zie jaarkalender).

Tijdens de studiedag bespreken we dit keer een vervolgstap rond leerlijnen en leerdoelen. In verschillende groepen ziet u die leerlijnen al hangen en raken de kinderen hier al langzamerhand aan gewend.

Verder zullen we het hebben over onze schoolorganisatie en de groepsindeling.

De middag besteden we aan een opzet rond educatief partnerschap en de samenwerking met ouders.

En verder is er ruimte voor evaluatie van de Cito-toetsen waar de afgelopen weken door de kinderen hard aan is gewerkt en nu is het team aan zet om te evalueren wat kinderen in de tweede helft van het jaar vooral nodig hebben.

KOL-gesprekken

KOL-gesprekken

In de week van 19 februari staan de KOL-gesprekken gepland. Dit zijn de gesprekken tussen ouders, kind en leerkracht. Voor de groepen 1/2 zijn de gesprekken zonder kind. In het kader van de ontwikkeling naar Sterrenschool zullen we deze gesprekken uiteindelijk meer gespreid over het jaar plannen. Een paar collega's hebben hierop alvast een voorzetje genomen en nu al gesprekken gevoerd of u uitgenodigd om in te tekenen op de lijst die ze bij de klas hangen. Bij alle klassen hangt in ieder geval vanaf aanstaande maandagmorgen een lijst.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Donderdag zijn we naar kinderdagverblijf  ´Dikke Maatjes´ geweest. Hier mochten we een voorstelling van zang dans en muziek bijwonen. Dit allemaal aan de hand van het boek ssst...de tijger slaapt. Dit was erg leuk en we hebben de kinderen zien genieten. Deze week zijn wij begonnen met het thema beroepen, zo sluiten we mooi aan bij de kleuters. We hebben een versje van de brandweer, die we samen kunnen opzeggen. Voor de kinderen staan er herkenbare plaatjes bij. We zullen de komende tijd meerdere beroepen bespreken.

Gisteren was er een poppenspel bij Dikke Maatjes waar we met de bolderkar met alle kinderen zijn gaan kijken. Ook hier hebben de kinderen genoten en aandachtig gekeken naar wat er allemaal gebeurde. Super leuk! De oudste peuters zijn natuurlijk weer bij de kleuters geweest. Ook dit ging weer heel leuk samen. Samen in de kring, kiezen, eten en drinken en naar buiten.

Groep 1/2: beroepenproject

Groep 1/2: beroepenproject

De kleuters ronden deze week het winterproject af en zullen volgende week starten met een beroepen project. In ieder geval zal de kraamhulp tijdens dit project aan bod komen omdat we natuurlijk allemaal in spanning wachten op de baby van Juf Malou. We krijgen zelfs een echte kraamhulp op bezoek die ons een workshop komt geven. Ook dit project hebben we weer veel zin in.

Groep 1 t-m 4: Kunstcircuit

Groep 1 t/m 4: Kunstcircuit

De groepen 1 t/m 4 gaan weer starten met een nieuw kunstcircuit en het zal deze keer gaan over " De Olympische Winterspelen". De data zijn deze keer: 14 februari, 21 februari en 7 maart, van 11.15-12.15 uur. Wij zoeken weer hulp voor deze drie keer. U kunt uw naam opschrijven op de lijst die bij de klassen hangt. Alvast bedankt!
Juf Jolien zoekt voor haar activiteit nog lege wc-rolletjes, dus als u die nog heeft dan graag inleveren bij groep 1/2 B.

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

FEBRUARI

 

Groep

4

Lana     (2012)

1/2B

9

Noud   (2011)

3

9

Cassandra   (2011)

3

14

Marcel   (2011)

3

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055