nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

24 januari 2018

Après-Ski-Disco

Après-Ski-Disco

Afgelopen vrijdag was de Après-Ski-Disco en het werd een groot succes met een uitstekende DJ van Disco Galaxy en heel veel enthousiast dansende kinderen. Inmiddels staan de foto's in een fotoalbum op onze site in de map  Apresski disco

 

Nationale Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen

Deze week zijn de Nationale Voorleesdagen en in alle groepen wordt nog eens extra voorgelezen. Bij de kleutergroepen hangt ook een intekenlijst voor volgende week. Ouders en/of opa's en oma's zijn van harte welkom om daar een prentenboek te komen voorlezen.
Onze school had vandaag Adèle Reiss als bijzondere voorlezer. Adèle is een aantal jaren directeur geweest van Markant en heeft mede in die tijd ervoor gezorgd dat veel scholen gebruik gingen maken van het kunst- en cultuurmenu. Daarnaast is zij ook bestuurslid geweest van Leerplein055.

Maar voor de kinderen was het vooral belangrijk dat ze ging voorlezen en de kinderen luisterden dan ook ademloos!

 

HVO en GVO

HVO en GVO

Wij zijn er heel blij mee dat we godsdienstonderwijs en humanistisch vormingsonderwijs kunnen aanbieden vanaf groep 3. Ouders hebben de keus om samen met hun kind hiervoor te kiezen. Kinderen die voor geen van beiden kiezen, gaan met de eigen leerkracht iets doen dat in het verlengde van deze vakgebieden ligt.

We hebben in overleg met de beide GVO/HVO-leerkrachten besloten twee groepen te splitsen. Dit betekent dat de kinderen van groep 5 vanaf morgen 'losgekoppeld' worden van de groep 6/7 kinderen. Voor godsdienst hebben we de mogelijkheid de les voor groep 5 naar de ochtend te verschuiven.

Voor HVO bestaat die mogelijkheid niet. Dit betekent dat de kinderen die HVO gekozen hebben van groep 5 de komende tien weken HVO zullen hebben. De kinderen van groep 6/7 hebben dan weer de laatste tien weken van het schooljaar HVO. Op die manier zorgen we ervoor dat kinderen weer met veel plezier naar de HVO-les gaan.

 

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Om te beginnen, wat was de Apres-ski-disco een succes. De kinderen vanaf 2 jaar waren uitgenodigd om ook te komen dansen tijdens de disco van groep 1 t/m 4. Mooi om de peuters tussen de andere kinderen zoveel plezier te zien maken! Deze week zijn we van start gegaan met het prentenboek van 2018, "ssst...de tijger slaapt". We hebben de groep omgetoverd tot een feestgroep van de tijger. De kinderen luisteren aandachtig. We hebben er ook een kleine knuffeltijger bij. Tijdens het lezen moeten we hem in slaap proberen te houden door over zijn neusje te aaien, hem te wiegen en over zijn buikje te krabbelen. De kikker, de muis, de ooievaar, de schildpad en de vos willen langs de tijger gaan en proberen dat heel stil te doen zodat hij niet wakker wordt. Als hij dan toch wakker wordt hebben ze een verrassing met taart, slingers en ballonnen voor de tijger, want hij is jarig. We zullen dit boek regelmatig lezen de komende week en hier zullen de activiteiten ook op aansluiten. De wintertafel is vervangen door de feesttafel met confetti en slingers waar de kinderen mee kunnen spelen.

 

 

Groep 1/2: vrij

Groep 1/2: vrij

De kinderen van groep 1/2 zijn komende vrijdag allemaal vrij (zie jaarkalender).

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

JANUARI

 

Groep

25

Colin   (2009)

5

26

Elin   (2013)

1/2B

29

Ilyas   (2012)

1/2B

29

Bas   (2008)

6

31

Sam   (2007)

7a

31

Zoë   (2007)

7b

FEBRUARI

 

 

4

Lana (2012)

1/2B

 

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055