nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

17 januari 2018

Vrijdag 19 januari: Disco !

Vrijdag 19 januari: Disco !

Komende vrijdagavond 19 januari gaan we feesten op de Bongerd. Dit doen we met een Disco. Dit jaar is het thema voor dit super feest "ApresSkiparty".  DJ John van Disco Galaxy zal de disco verzorgen, dus bereid je voor op een knalfuif! Voor groep 1 t/m 4 is de disco van 18.15 tot 19.15 uur. Groep 5 t/m 8 heeft feest van 19.30 tot 20.30 uur. Ouders/verzorgers kunnen de kinderen 10 minuten voor aanvang via de hoofdingang naar de eigen klas begeleiden. Ouders zijn de laatste tien minuten welkom om hun kinderen op te halen!

 

Groep 4 t/m 8: iPads

Groep 4 t/m 8: iPads

Inmiddels zijn we alweer halverwege het schooljaar en vinden we het werken met de iPads fijn. Juf Linda heeft contact met andere scholen over het gebruik van de appstore en na een pilot op een andere school, hebben wij besloten om de appstore m.i.v. maandag 22 januari op de iPads te zetten.  Op die manier kunnen er thuis ook apps op gezet worden. Deze beheert u zelf met een eigen apple ID. Dit willen we wel beperken tot maximaal 5GB aan eigen apps. Dit kunt u vinden in de Instellingen, Algemeen, Info, Capaciteit en Beschikbaar. Deze laatste moet altijd boven de 15 GB blijven.  Mocht u hierover nog vragen hebben, mail dan even naar lpater@leerplein055.nl

 

 

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen

Donderdag liggen er in de grote hal de gevonden voorwerpen. Er zijn dit keer opvallend veel tassen met gymspullen erbij.

Kijk u ook even of er iets van uw kind bij is ?

 

 

Peuter-kleutergroep

Peuter-kleutergroep

Afgelopen dinsdag was de eerste peuter-kleutergroep-ochtend. Om 9.00 uur kwam Juf Karin met drie peuters in groep 1/2b. We hebben samen in de kring gezeten en zijn daarna aan het werk gegaan. Alle peuters hebben ook een eigen kieskaartje gekregen en een naamkaartje op de kruk. Juf Jolien heeft gelijk maatjes gemaakt, zodat de kinderen elkaar goed kunnen helpen. Na het spelen hebben we samen gegeten en daarna hadden we de tekenworkshop van Markant. Wat leuk dat de peuters hier ook al aan mee konden doen. En wat deden ze het goed allemaal. De juffen vonden het mooi om te zien hoe een ieder op zijn of haar eigen manier aan het werk was en hoe ze elkaar konden helpen. Super! Volgende week dinsdag komt Juf Karin weer.

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Afgelopen donderdag is er met de wintertafel gespeeld. Lekker voelen en ontdekken. Verder zijn er werkjes gemaakt met wol, vogelvoer en kleuren. Afgelopen maandag is er een nieuw baby’tje komen spelen. Gezellig dat je bij ons komt spelen Mia, veel speelplezier. Maandag zijn de kinderen naar buiten geweest met een doos, waar ze allemaal takjes en blaadjes in hebben verzameld. Wat waren ze er druk mee. Ook strooien we buiten vogelvoer voor de vogeltjes. In de middag kwamen de eerste vogels al bij ons in de tuin eten. Gisteren zijn we begonnen met de peuter kleutergroep. Wat was het leuk! We eten fruit mee in de kring en kijken hoe de kleuters alles doen. We doen mee met het kiesmoment en kiezen waar we op dat moment willen spelen. Wat helpen de kleuters ons ook goed! We mochten ook meedoen met de workshop van Markant. Dit was erg interessant en wat deden we het goed zo tussen de kleuters! Volgende week mogen we weer de ochtend meedraaien. We hebben er nu al zin in!

 

 

Groep 1/2: Tekenworkshop

Groep 1/2: Tekenworkshop

De kleutergroepen hebben dinsdagochtend een tekenworkshop gevolgd van Markant. De workshop heette " Ik teken naar je toe". We maakten een grote kring en de kinderen moesten lange rollen papier naar een ander kind aan de overkant rollen. Hierdoor werden er allemaal tweetallen gevormd door het papier. Met oliepastel krijt mochten de kinderen zelf weten wat ze gingen tekenen. Als het maar op hun eigen strook was. Op deze manier tekenden de kinderen naar elkaar toe en werd er mooi samengewerkt. En wat leuk dat ook de peuters mee konden doen want die waren op dat moment in groep 1/2b.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig

JANUARI

 

Groep

20

Anne   (2012)

1/2A

25

Colin   (2009)

5

26

Elin   (2013)

1/2B

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst!

Joshua wordt op 22 januari 4 jaar. Fijne verjaardag en welkom in groep 1/2a! 

In groep 4 komt vanaf donderdag Colin er bij. Colin is verhuisd van Heerde naar Apeldoorn. Colin, hartelijk welkom en we hopen dat je je gauw thuis voelt op onze school!

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055