nieuwsbrief

 Sterrenschool De Bongerd

10 januari 2018

Vrijdag 19 januari: Disco !

Vrijdag 19 januari: Disco !

Vrijdagavond 19 januari gaan we feesten op de Bongerd. Dit doen we met een Disco. Dit jaar is het thema voor dit super feest "ApresSkiparty". DJ John van Disco Galaxy zal de disco verzorgen, dus bereid je voor op een knalfuif! Voor groep 1 t/m 4 is de disco van 18.15 tot 19.15 uur. Groep 5 t/m 8 heeft feest van 19.30 tot 20.30 uur. Ouders/verzorgers kunnen de kinderen 10 minuten voor aanvang via de hoofdingang naar de eigen klas begeleiden. Ouders zijn de laatste tien minuten welkom om hun kinderen op te halen!

 

Schrijfonderwijs op school

Schrijfonderwijs op school

In het kader van onze sterrenschoolontwikkeling zijn we dit jaar overgestapt van lusletters naar blokletters. U heeft dit ongetwijfeld al gehoord en gezien van uw kind(eren). Bij het schrijven hoort natuurlijk ook een goed schrijfmiddel. Lange tijd hebben we daarvoor de Stabilopen gebruikt en kinderen kregen hun eerste Stabilo in groep 3. Als hij daarna kapot ging, moesten ouders deze zelf vervangen. Stabilopennen bleken ook soms door te drukken en dik te schrijven. De kosten van pen en vullingen lagen ook hoog.  We hebben nu opnieuw afspraken gemaakt en stappen over op een nieuwe roller(vul)pen, die dunner schrijft, goedkoper is, goedkopere vullingen heeft en een prima grip voor kinderen, zowel linkshandig als rechtshandig. Deze pen gaan we gebruiken in de groepen 3 t/m 5. Kinderen van groep 6/7 en 7/8 mogen hun eigen schrijfmiddel kiezen mits deze blauwschrijvend is. Gelpennen willen we echter niet hebben.

Deze week krijgen alle kinderen van groep 3, 4 en 5 een nieuwe (vul)rollerpen. Vullingen krijgen de kinderen gewoon van school. Mochten kinderen een nieuwe vulpen nodig hebben dan is die bij Ivonne te koop voor € 4,00. De kinderen van groep 6/7 en 7/8 krijgen allemaal een nieuwe balpen.

 

 

Nog 9 shirts weg !

Nog 9 shirts weg !

Wat een geweldige opbrengst van onze acties rond Serious Request, meer dan 1700 euro!!!

Bij het overhandigen van de cheque op vrijdagmiddag voor kerst hebben kinderen shirts van onze school aan gehad. Daarvan zijn er ca. 9 nog niet ingeleverd. Wie nog zo'n groen shirt thuis heeft, graag deze week even inleveren bij Ivonne. Er staan ook nog leuke foto's op de website van deze middag.

 

Juf Marinde naar Suriname

Juf Marinde naar Suriname

Over een ruime maand vertrek ik naar Suriname om daar twee weken te gaan werken.
Ik ga, met stichting Edukans, kijken hoe het onderwijs daar is en we laten de leerkrachten daar o.a. kennismaken met activerende werkvormen. We zullen daar zowel met de kinderen, als met de docenten aan de slag gaan.
Een onvergetelijke ervaring waar ik erg veel zin in heb!
Om het onderwijs in Suriname  te ondersteunen en te verbeteren is ook geld nodig. Hiervoor is het streven om 1000 euro sponsorgeld te verzamelen.
Mocht je willen doneren dan zou ik dat  super vinden en dan kan dat heel makkelijk via mijn actiepagina: https://marinde-van-de-giessen.inactievooredukans.nl/  Alvast bedankt!
Natuurlijk kun je ook mijn site volgen, voor en tijdens de reis, voor (reis)verslagen etc.

Beter onderwijs in Suriname, dat wil jij toch ook?

 

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Wat fijn om iedereen weer te zien na de vakantie. Tijdens de vakantie zijn er ook gezellig weer kinderen komen spelen. We hebben allemaal leuke dingen gedaan. We zijn een ochtend naar Monkey Town geweest met KDV en BSO samen. Wat was het gezellig. Lekker patatjes gegeten en natuurlijk spelen in de ballenbak, op de trampoline, met de blokken en glijden van de glijbanen. Verder zijn er activiteiten gedaan, buiten gespeeld, en gepuzzeld. Deze week zijn we begonnen met het thema winter. Ook hebben we tijdens de kleine kring ons verhaal kunnen doen over onze vakantie. Vooral veel verhalen over het vuurwerk. We hebben met elkaar een vogelhuisje geplakt. We plakten er vogelvoer en sneeuw (watten) op. Ook hebben we de wintertafel samen gevuld met nepsneeuw (watten), sneeuwvlokken (schijfjes) en sneeuwballen (piepschuim ballen). De komende tijd zullen we weer allemaal leuke activiteiten aanbieden rond het thema winter.
Vanaf aanstaande dinsdag zullen we starten met de peuter-kleutergroep. We hebben er zin in!

 

Groep 1/2: tekenworkshop

Groep 1/2: tekenworkshop

Op dinsdag 16 januari komt er een beeldend docent van Gigant een tekenworkshop geven, “ik teken naar je toe”. De workshop zal gegeven worden bij ons op school op dinsdagochtend in beide groepen.

 

Groep 3 en 4: tekenworkshop

Groep 3 en 4: tekenworkshop

Op woensdag 17 januari komt er een beeldend docent van Gigant een tekenworkshop geven, “kijk uit de klas”.  De workshop zal gegeven worden bij ons op school op woensdagochtend in beide groepen.

 

 

HVO op school

Groep 4 t/m 7: HVO op school

In groep 4 hebben we een heleboel lessen besteed aan de taal van je lichaam. Alle zintuigen kwamen aan bod: ruiken, proeven, horen, voelen en zien. Bij HVO hoort ook filosofie. Groep 4 heeft ervaren hoe het is om gewoon stil te zitten met elkaar. In de lessen van groep 5, 6 en 7 hebben de leerlingen in groepjes allerlei stellingen besproken. Weet je het zeker dat het zo is of denk je dat het zo is? Bijvoorbeeld: ‘Als ik genoeg fruit eet, blijf ik gezond’ of ‘Morgen komt de zon op’. Filosoferen is hard werken! Tijdens de week van de mediawijsheid hebben de leerlingen een spel gespeeld met vragen over o.a. tv en social media. Het spelen van het pepernotenspel rond Sinterklaas was erg leuk. De leerlingen hebben goed nagedacht over wat eerlijk is bij winnen en verliezen. Voor de kerstvakantie hebben we kaarten gemaakt, ook voor mensen die eenzaam zijn. De laatste les hebben de juffen van GVO en HVO samen gegeven aan alle groepen. Dat was mooi. En we hebben goede wensen aan elkaar doorgegeven.

‘Moet het zus of moet het zo? Bedenk het zelf, dat is HVO!’

Nicolet Korenblik

Docent Humanistisch Vormingsonderwijs

 

 

Extra ondersteuning bovenbouw

Extra ondersteuning bovenbouw

Vanaf deze week hebben we, met name voor de bovenbouw, vijf ochtenden per week extra ondersteuning van een onderwijsassistent, juf Dionne de Vries. Zij is al een bekend gezicht op school omdat zij ook in de voorschoolse- en naschoolse opvang werkt en ook al in groep 5 kinderen begeleidt. Wij zijn heel blij met deze extra handen 'in de klas'.

 

Jarige kinderen

Jarige kinderen

De volgende kinderen zijn binnenkort jarig:

JANUARI

 

Groep

11

Swen   (2011)

3

13

Mik   (2007)

7b

15

Milou   (2011)

3

16

Denisha   (2008)

6

20

Anne   (2012)

1/2A

 Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst

Op 15 januari wordt Jazmijn Bakker 4 jaar. Fijne verjaardag alvast en welkom in groep 1/2 B.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Bongerd is onderdeel van Leerplein055