Zomer in groep 1/2 A

maandag 26 juni 2017

Hoera !!!!! Klik op de foto voor alle foto’s.

       Klik op de foto voor alle foto’s.

Klik hier voor de prietpraat. 

Vrijdag 7 juli: En dus is nu de laatste dag voor de vakantie aangebroken. Nadat we in de kring het spelletje “Ik ga op reis en neem mee……” hadden gespeeld ( waar we allemaal erg goed in waren !!!! ) gingen we op een aparte manier tekenen. We verdeelden het papier in 4 vakjes en moesten steeds in 1 vakje tekenen. Als het belletje klonk , schoven we het papier door en werd er in het volgende vakje getekend. We namen afscheid van Milica en ze kreeg een mooie zon met alle namen erop. Tijdens het buiten spelen, trakteerde ze op lekkere ijsjes. DAG MILICA !!!! Veel plezier op de Zonnewende. Aan het eind van de ochtend keken we nog heel even naar een ( haperend) filmpje over de gele ballon, want natuurlijk hopen we na de vakantie heel veel foto’s te zien met de gele ballon erop. En toen was het 12 uur en begon de vakantie ( voor juf Agnes helemaal een lange vakantie, vanwege haar pensioen). Allemaal een FIJNE VAKANTIE en het ga jullie allemaal goed. Natuurlijk kom ik nog weleens op bezoek hoor.

Donderdag 6 juli: Nena vierde vandaag haar verjaardag, want morgen wordt ze 5 jaar. Alvast gefeliciteerd Nena ! De foto’s staan in het album van de jarigen ( hierboven) . Het was een rare dag. We kregen een zakje chips van groep 8 en daarna maakten we een poort op het grote plein en zwaaiden we groep 8 uit. We kregen als school een mooie stoeptegel. We gingen buiten even iets eten en drinken en mochten zelf een plekje zoeken, dat deden we heel creatief:-) . Sandra trakteerde op ijsjes, want ook zij nam afscheid en kreeg een mooi schilderijtje. We hadden vandaag bezoek van 4 groep4 leerlingen, best gezellig hoor en ze hielpen ook nog goed met opruimen ( net als Sandra, Iris en Edith en Lonneke , die een grote spin in de schatkist ontdekte, brrrrrrr.)  Na de lunch gingen de oudste kleuters kennis maken in groep 3, dat was leuk ! Aan het eind van de dag keken we nog even naar een paar filmpjes en gingen we naar huis met een gezellige ballon van Nena. Morgen de laatste ochtend voor de GROTE VAKANTIE !!!!!

Woensdag 5 juli: Vandaag alleen maar afscheid genomen, van de klassenmoeders, van de kleuterdienst ( + reserve ) , van Voorleesliesbeth, van juf Linda , een ook weer opnieuw van mij…….. En natuurlijk van groep 2, we zwaaiden ze uit…….en daarna een afscheidsfeestje. Het was een leuk dagje. Foto’s ook op homepage……overal eigenlijk. Bekijk de foto’s ! En……te horen gekregen dat juf Malou de hele week juf van groep 1/2 A wordt volgend jaar. TOP !!!!!

Dinsdag 4 juli: Vandaag is voor de kinderen een ander soort dag. Agnes komt vandaag lang in de klas en juf Agnes moet letters gaan zoeken in de klas. Deze letters hebben we nog voor het kiezen verstopt in de klas. Na het eten en drinken kwam juf Agnes en ze kon goed zoeken samen met de kinderen. We hadden nog een rijmpje voor haar en dat ging over een kus. Ze kreeg van ons een grote kus mee naar huis. Daarna hebben we lekker buiten gespeeld. In de middag kwam groep 1/2b ook gezellig bij ons in de klas en hebben we samen film gekeken met een zakje chips erbij. De kinderen kregen nog een traktatie van omdat dit eigenlijk de echte laatste dag was van juf Linda.

Maandag 3 juli: Onze laatste schoolweek van dit jaar is ingegaan. In de ochtendkring hebben een paar kinderen kunnen vertellen over het weekend en Stijn heeft zijn A Diploma gehaald. Hij heeft deze even laten zien aan de kinderen. Tijdens het kiezen hebben de kinderen geholpen met het boeken uitzoeken voor de bibliotheek en ook zijn er al veel knutselwerkjes in de schatkist gedaan, deze delen we in de loop van de week uit. Na het kiezen hebben we gegeten en gedronken. Daarna hebben we lekker buiten kunnen spelen. Om 12 uur gingen de kinderen van 4 naar huis. We hebben na de lunch en het buitenspelen met z’n alleen rekenen met moffel en piertje gekeken en daarna zijn we opgesplitst in 2 groepen. In de klas van juf Linda waren ze hard bezig in het zomerboekje.

Vrijdag 30 juni: We hadden het in de kring over de vakantiebestemmingen. Omdat juf Agnes naar Engeland gaat, begon ze het liedje “Witte zwanen, zwarte zwanen ” te zingen. Dat bleken ze nauwelijks te kennen, dus…….werk aan de winkel. Nadat we het een paar keer gezongen hadden, gingen we het spel erbij doen, heel leuk. Tijdens het kiezen, werd er hard gewerkt. Het spel van het taakje van de week werd gekozen en er werd ook lekker gewerkt in de zomerboekjes. Bij de winkel waren ze helemaal in zomerstemming. Vanmorgen stonden er zakken met was klaar en ze werden bijna allemaal meegenomen, fijn !!!!! Er staat er nog eentje…….;-) . FIJN WEEKEND ALLEMAAL !!!! Nog 1 week en dan : vakantie !!!!!!!

Donderdag 29 juni: Nadat we in de kring allerlei zomerwoorden met Wim hadden besproken, gingen we snel kiezen, want we gingen om half 11 al naar de grote hal om te kijken naar de afscheidsmusical van groep 7/8. Het was een lange zit, maar we hielden het goed vol en vonden het erg leuk. Vanmiddag, nadat we ook nog even naar buiten konden voordat het weer ging regenen, hebben we gerekend met behulp van de houten handen. Lachen was dat !

Woensdag 28 juni: In de kring hebben we het verslag van juf Linda bekeken, want Bellie was bij haar geweest. Daarna heeft Roan nog even verteld over zijn nieuwe poesje Nicky  en keken we naar een zonnige Koekeloere “Kom kom maar zon”. Nou de zon kwam niet  vandaag, maar wel heeeeeeeeel veeeeeeel regen. Na het eten en drinken gingen we dus maar een filmpje kijken , samen met groep 1/2 B. Aan het eind van de ochtend kregen de kleuters van 5 en 6 jaar een rapport mee naar huis.

Dinsdag 27 juni: Om half 9 werd er al druk gespeeld in groep 1/2 a door de kinderen die al op school waren. Om half 10 kwamen de andere kinderen binnen en we hebben we samen snel een mooie volle kring gemaakt. We hebben het filmpje gekeken van Arie en de vis, deze kan thuis ook weer worden bekeken door middel van de QR code bij de foto’s. Met kiezen hebben we ijsjes gemaakt. Tijdens het kiezen hebben we even het werk neergelegd en hebben we een kring gemaakt voor het eten en drinken. Na het eten en drinken konden ze gewoon weer verder spelen. In de ochtend zijn we niet naar buiten geweest, maar in de middag zijn we iets langer naar buiten geweest en hebben we binnen nog samen geteld in de klas. Moffel en piertje hebben ook filmpjes over tellen en deze hebben we samen gekeken. Omdat er nog wat tijd over was hebben we nog fijn gedanst op superman en  tjoe tjoe wa. Voor het uitdelen van de schatkist heeft juf Linda aan de kinderen verteld dat ze volgend jaar niet meer op deze school zal werken en dat we er volgende week nog 2 gezellige dagen van gaan maken.

Maandag 26 juni: Voor de laatste 2 schoolweken gaan we thema ZOMER in. In de kring zijn er verhalen over het weekend verteld en daarna hebben we groep 3 en 4 uitgezwaaid. Ze gingen vandaag op schoolreis naar BURGERS ZOO. Tijdens het kiezen hebben de kinderen gewerkt in zomerwerkboekjes. Ook hebben ook een paar kinderen vrij geknutseld. Na het eten en drinken konden we heerlijk buiten spelen. In de middag hebben we bij juf Linda samen een spel uit de kast gedaan en daarna hebben ze hier nog zelf aan verder gewerkt. Terug in eigen klas hebben we de dag besproken en hebben een mooi hoog cijfer verdiend.

 

 

Delen via