Winter in groep 1/2 B

zaterdag 7 januari 2017

 Klik op de foto voor alle foto’s.      

 Klik voor de jarigen vanaf januari.

Vrijdag 3 februari: Jent kwam vandaag weer wennen, wat gezellig. In de kring hebben het over rangtelwoorden gehad met kleine mutsjes. Dit ging erg goed en was erg leuk. Tijdens het werken hebben een paar kinderen nog de mutsjes van touw afgemaakt. Zijn leuk geworden. Wel een lekker priegelwerkje. Ook zijn er veel kinderen in hun werkboekje bezig gegaan. Tijdens het eten en drinken zijn er weer veel mandarijntjes en sinaasappels gegeten.

Donderdag 2 februari: In de kring hebben we gepraat over vogels in de winter. Welke vogels kennen, hoe zien ze eruit en wat eten ze in de winter. Tijdens het werken zijn er mooie vogels gemaakt. Groep 1 heeft met de juf de weektaak gedaan. Met eten en drinken hebben we een filmpje gekeken over vogels in de winter. Daarna hebben we buiten gespeeld, het was lekker weer. In de middag nog gekozen in de klas en daarna was het tijd om naar huis te gaan.

Woensdag 1 februari: Een nieuwe maand, daar stonden we even bij stil in de kring. We hebben met Wim nog wat woorden geleerd over de winter en daarna was het Koekeloere tijd. Juf heeft met groepjes kinderen het taakje van de week gedaan, met Bobbie op de stoel en we hebben nog even het liedje geoefend voor de tentoonstelling. Die begon om 12.15 uur, het was erg druk. Wat leuk! We hopen dat u heeft genoten van al het gemaakte werk.
Dinsdag 31 januari:
Abdul Rahim kwam voor het eerst wennen vandaag. Welkom in groep 1/2 B! We maakten in de kring een sneeuwpop van hoepels en door met de dobbelsteen te gooien wisten we hoeveel knopen erin moesten. We maakten uit onszelf sommetjes. We maakten er evenveel van, of meer of minder. We mochten de sjaal van Cassandra even lenen. Verder hebben we fijn gewerkt. 
Maandag 30 januari:
Ilyas is gisteren 5 jaar geworden, gefeliciteerd! We hebben liedjes gezongen en samen met Elin heeft hij een traktatie uitgedeeld. Elin is 4 geworden, ook gefeliciteerd!! We hebben over ons weekend verteld en daarna zijn er wat sneeuwvlokken geknipt voor op het raam. Deze week is de laatste week van ons winterproject. Er is al hard gewerkt aan het taakje van de week. Omdat het regende hebben we aan het eind van ochtend even een stukje happy feet gekeken. Vanmiddag hebben we een winterverhaal op volgorde gelegd samen met Billie van Pluspunt. En in de werkmapjes van Billie is vervolgens door veel kinderen gewerkt.
Donderdag 26 januari: Vandaag was de laatste dag van de meester in onze klas, hij gaat nu zijn stage vervolgen in groep 7 / 8. Veel kinderen hadden ook iets leuks meegenomen voor de meester. Na de dag te hebben doorgenomen zijn we lekker gaan gymmen, wat was het leuk. Lekker klimmen en klauteren.  In de kring tijdens eten en drinken had de meester wat lekkers mee voor de kinderen, wel moest de meester wel even zijn best doen om het cadeautje van de kinderen te vinden. Hij vond het snel en was er heel blij mee. De kinderen kregen van de meester een blije sinaasappel met een gezichtje. Tijdens het kiezen werd er druk gewerkt met touw door een aantal kinderen. Na de lunch even lekker naar buiten geweest en daarna in de kring een fluiterspelletje gedaan. Groep 1/2a kwam nog even gezellig op visite en we hebben samen de film happy feet gekeken. Bij het naar huis gaan konden de kinderen de meester nog een hand geven of een dikke knuffel. Dank je wel meester……. De kinderen zijn morgen vrij, dus een lekker lang weekend.

Woensdag 25 januari: Morgen is de meester voor het laatst bij ons dus we hebben even iets afgemaakt in de kring.. Daarna was het Koekeloere tijd. We hebben vandaag de laatste fotolijstjes gemaakt, we hebben nu met spijkers gestempeld. De lijstjes met de foto’s zijn erg leuk geworden. U komt toch ook kijken bij de tentoonstelling volgende week woensdag?
Dinsdag 24 januari:
Vandaag kwam Jent voor het eerst wennen op school, welkom Jent! We hebben in de kring alle sjaals opgehaald van de kinderen en die op de goede volgorde gelegd, van groot naar klein. Dit konden we heel goed. We hebben nog meer fotolijstjes gemaakt, deze keer met plakken van plakvormpjes. Deze week zijn de voorleesdagen, bij ons kwam Gerrit Wensink voorlezen. Hij las een heel mooi winterboek aan ons voor, hij had zelfs ijsklontjes mee (diamanten) Foto’s staan in een algemeen album op de site. Bedankt hoor, we vonden het erg leuk!
Maandag 23 januari: J
uf Jolien begon de dag met de weekendkring. Daarna kwam juf Linda in de klas en die ging met de kinderen kiezen, zodat juf Jolien kon gaan toetsen met de kinderen. Vandaag waren ook de jongsten aan de beurt ( niet de allerjongsten dus ) en tevens werden de oudsten nog even getoetst. Voor de tentoonstelling op 1 februari gaan we mooie fotolijstjes maken met verschillende materialen. Vandaag begonnen we met stempelen. We konden ook nog even lekker naar buiten. De kinderen van 4 gingen naar huis en de kinderen van 5 en 6 jaar bleven op school.

Vrijdag 20 januari: In de kring hebben we gerijmd op sok. De kinderen kunnen al veel woorden bedenken. Daarna was er een rijmpje met het woord sok en woorden die erop rijmen. Na de kring hebben de kinderen hard kunnen werken. Er gingen kinderen bezig met het winterboekje. Ook werd er druk gewerkt aan de superhelden. Het was zeker te zien dat ze hard hebben gewerkt. De weektaakkaart was door veel kinderen af. In de kring met eten en drinken hebben we nog schoolfruit gegeten. De wortels waren erg populair. We hebben nog fijn buiten kunnen spelen en daarna hebben we nog even met groep 1/2a de film frozen verder kunnen kijken.

Donderdag 19 januari: Vandaag hadden we een andere dag dan normaal. Na een korte kring gingen we kiezen. De meester had een leuke knutsel bedacht die te maken had met letters. We gingen op tijd eten en drinken en vervolgens moesten er een aantal zich even omkleden tot superhelden. We hadden een workshop over foto’s maken. De kinderen mochten zelf met een iPad een foto maken van de ander als held. Na de workshop nog even een spelletje gedaan in de kring en voorgelezen. We hebben daarna samen gegeten en in de middag nog even lekker buiten gespeeld en gezellig samen met groep 1/2a de film frozen gekeken.

Dinsdag 17 januari: We hebben in de kring even gekeken naar verschillende superhelden en daarna was het al tijd voor de workshop, filmmuziek. Wat was het leuk. We keken eerst naar een filmpje over ongelofelijke Herrie waar we een lied bij leerden. Het was een film zonder geluid, wij maakten de muziek en de geluiden erbij. Alle kinderen kregen een instrument. De kinderen werden in groepjes verdeeld. Een groepje bos, een groepje lucht, een groepje water en een groepje ruimte. Als Herrie dan in beeld was moest het goede groepje muziek maken. Wat vonden ze het leuk! En wat ging het goed. Ook mochten Swen en Gijs nog dirigent zijn. Als afsluiting kwam de handpop nog op visite! Juf heeft ook kikker in de kou gelezen vandaag en daarna werden er hele leuke kikkers geknutseld! In de middag waren we even buiten maar het was erg koud, dus niet te lang!

Maandag 16 januari: Hoera! Milou is gisteren 6 jaar geworden. Gefeliciteerd Milou! Haar traktatie paste perfect bij ons project, hele mooie sneeuwpoppen. We knutselden ijsberen en het taakje van deze week is ‘teken een superheld’. Dit doen we omdat we workshops krijgen van Markant deze week, die ook te maken hebben met een superheld (zie flits)
Vrijdag 13 januari:
Vandaag kwam Elin voor de 2de keer wennen. We gingen vandaag lekker gymmen. Lekker op muziek bewegen en rollen en gooien. als eindspel ging er iemand met de ogen dicht zitten en moest vervolgens raden hoeveel kinderen er achter hem zouden zitten. Met kiezen gingen we een muts versieren. Elin sloot hier ook al bij aan. Na het kiezen was het alweer tijd op de jassen en tassen te gaan pakken en naar huis te gaan. Het was een fijne en gezellige dag.

Donderdag 12 januari: Vandaag zat er een andere juf in de kring. Juf Linda was vandaag in de klas, vanwege een ski-ongelukje bij juf Yolande. Voor sommige kinderen toch even wennen. In de kring zijn de woordstukjes gedaan met winterwoorden, de kinderen wisten dit al goed. Ze wisten zelfs moeilijke woorden erbij te bedenken. Tijdens het kiezen is er een sneeuwpop gemaakt van kleine vierkantjes. Ze zijn mooi geworden.  Tijdens het kiezen kwam  Mack weer op school na een bezoek van de dokter en hij had een buisje meegenomen. Deze zat los in zijn oor en is eruit gehaald. Na het eten en drinken konden we lekker buitenspelen en ook na de lunch konden we nog even naar buiten. In de middagkring hebben de Engelse versie van hoofd, schouders, knie en teen gedaan met de meester. Na nog even te hebben gekozen en groep 2 aan de weektaak heeft kunnen werken, gingen we weer naar huis. Wat wel heel fijn was, dat juf Yolande nog even gezellig langs kwam en ze had ook een mooie sneeuwpop meegenomen.

Woensdag 11 januari: Vandaag vierden we de verjaardag van Swen, hij is 6 jaar geworden. Gefeliciteerd Swen! Hij liet ook nog zijn mooie nieuwe fiets zien, super stoer. Ook kwam Elin voor het eerst bij ons wennen, welkom in groep 1/2 B Elin! Vier moeders kwamen om 10.30 uur de klas poetsen. Het is weer heerlijk fris en schoon, bedankt hoor Natascha, Claudia, Marianne en Francisca!!! Wij hebben even bij juf Agnes in de klas een filmpje gekeken en toen we buiten waren begon het helaas te regenen. Omdat we niet echt in de klas konden zitten zijn we nog even in de gymzaal geweest. Daar hebben we wat beweegspelletjes gedaan. Morgen en vrijdag is Juf Linda er, want juf Yolande is gevallen met skiën en heeft veel last van haar schouder! Beterschap hoor juf!
Dinsdag 10 januari:
In de kring keken we naar een praatplaat over de winter. We konden er al veel over vertellen. Ondertussen gingen de moeders van Gijs en Feline luizen pluizen 🙂 We hebben een lekker warme sjaal geknutseld, met een patroon van strepen. In de middag kwam tante Truus op visite, wat hadden we haar lang niet gezien. Ze wilde natuurlijk weer van alles poetsen en ze had ijskristallen mee, de kinderen moesten haar helpen om twee dezelfde te zoeken. We hebben ook de pinguïn dans gedaan, wat vinden we dat leuk!
Maandag 9 januari:
Vandaag zijn we weer begonnen na een heerlijke kerstvakantie. Gelukkig nieuwjaar allemaal! Daan en Nyla werden in de kerstvakantie 4 jaar en komen nu dus iedere dag bij ons in de klas, welkom allebei! Het nieuwe project is ook gestart, ‘kikker en het nieuwjaar’. Vandaag maakten we nog vuurwerk, want daar waren alle kinderen vol van. Met een ingeknipte wc rol en verf werd er prachtig vuurwerk gemaakt. In de middag gingen we heel veel kaartjes bij de juiste beginletters leggen, wat konden de kinderen dat goed! Het was een hele gezellige dag.

Delen via