Winter in groep 1/2 B

maandag 15 januari 2018

Klik op de foto voor alle foto’s.

Maandag 5 t/m woensdag 7 februari: Hoera! Lana is zondag 6 jaar geworden, dit vierden we maandag gezellig op school. Ze had een hele mooie voetbal traktatie! Maandag hadden we weer een leuke dramales in de gymzaal. Juf Nienke was er ook bij, alleen gaf juf nu zelf de les. En wat hebben we prachtig winterweer gehad deze dagen. We konden iedere dag met een zonnetje naar buiten, wel was het erg koud. Maar gelukkig hadden veel kinderen lekkere warme wanten/handschoenen, mutsen en sjaals mee. Op dinsdag was juf Karin er weer met 4 peuters, het is al heel gewoon voor ons allemaal en wat gaat het goed. We hebben vogelhuisjes geknutseld.Vandaag was juf Agnes gezellig weer even op school om te toetsen, fijn hoor, bedankt!
Woensdag 31 januari:
We hebben kikker in de kou geknutseld, alleen het hoofd kregen ze van juf, de rest hebben ze helemaal zelf geknipt en geplakt. Ze hangen boven de zandtafel. We hebben omdat het zo regende nog even bij de andere klas een filmpje gekeken.  
Maandag 29 januari:
Vandaag is Ilyas jarig, van harte gefeliciteerd Ilyas! Hij is 6 jaar geworden. De papa van Tess kwam gezellig bij ons voorlezen omdat de Nationale Voorleesdagen zijn. Tess vond het heel speciaal dat papa er was, bedankt hoor! Tess mocht papa zelf een sticker geven als beloning.
Woensdag 24 januari:
Met Mollie de mol gingen we winterwoorden in stukjes hakken. Natuurlijk keken we ook een Koekeloere want het was woensdag. Moffel en Piertje wilden zo graag sleeën in de sneeuw dat Moffel maar wieltjes onder zijn slee ging maken. We hebben geleerd wat stand-en trekvogels zijn en gingen ook een standvogel schilderen. Een roodborstje of een meesje. Ze zijn heel leuk geworden. Adele Reiss kwam een boek van Kikker aan ons voorlezen in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Bedankt hoor! Daarna konden we buiten lekker even uitwaaien. Ook hebben we gesmuld van de meloen die bij het schoolfruit zat.
Dinsdag 23 januari:
Fijn om te zien dat het steeds beter gaat met de inloop. Er werd hard gewerkt en daarna ook snel opgeruimd want we wilden klaar zitten voordat Juf Karin zou komen met de peuters. We hebben met elkaar de praatplaat van de winter bekeken. Iedere keer kwam er iets bij, ook de peuters konden dit al goed benoemen. Knap hoor. Omdat we een ijsberen dag hadden gingen we ijsberen knutselen. Eerst het Noordpool landschap tamponneren en vervolgens met watten de ijsbeer bekleden. Wat leuk dat Jack en Isabeau dit ook al wilden doen. In de middag hebben we heerlijk samengewerkt, dat was een 9 waard!
Maandag 22 januari: 
Na een vertelkring vol weekendverhalen was het tijd om lekker aan het werk te gaan. We hebben met witte wasco ijskristallen/sneeuwvlokken gemaakt en zijn er vervolgens met ecoline overheen gegaan. Daarna hebben we 2 wanten gemaakt en geprobeerd om ze exact hetzelfde te kleuren. Knap hoor. ’s Middags hebben we de hak-en plakaap wakker gemaakt om samen het woordje s-o-k te hakken en plakken. Dit deden de kinderen erg goed.
Donderdag 18 en vrijdag 19 januari:
 Wat een storm was er donderdag! We hebben heerlijk in ons speellokaal gegymd, en zijn fijn binnen gebleven. We hebben warme sokken geknutseld met groep 1. Ze mochten kiezen wanneer, op donderdag of vrijdag, maar moesten allemaal deze knutsel maken. Groep 2 kreeg een lastigere opdracht, zij moesten aantallen verwerken in een tabel. Vrijdagavond was de schooldisco, we hebben heerlijk gedanst. Daar is een apart fotoalbum van gemaakt.
Woensdag 17 januari: Wat een gezellige dag was het vandaag. De kinderen hebben heel goed samengewerkt, het cijfer van de dag werd dan ook een 9 en aan het einde van de ochtend verdienden we allemaal een sticker. We hadden een vogel dag vandaag. We hebben het gehad over trekvogels en het knutselwerkje was van onderbouwd. We gingen vogels splitsen en tekenen, knap hoor! Ook keken we een huisje boompje beestje over de vogels. En wat was het leuk dat we in de kring twee eekhoorns zagen in de boom, we denken dat ze tikkertje aan het spelen waren! En natuurlijk zochten ze hun wintervoorraad in de boom.
Dinsdag 16 januari:
We begonnen de dag met een inloop. We hebben op tijd opgeruimd want Juf Karin kwam met Norah, Lars en Isabeau bij ons in de klas. De eerste peuter-kleuterochtend. We hebben fijn samen gespeeld en het kiesbord uitgelegd. We hebben niet zo lang gewerkt want we moesten op tijd eten en drinken. We zijn na het eten en drinken naar de gymzaal gegaan en hebben daar een leuke tekenworkshop gehad van Markant. Wat deden de peuters ook al goed mee. Het was erg leuk om te doen! De kleuters zijn toen nog even naar buiten geweest en daarna was het alweer tijd voor de lunch. In de middag hebben we even een Koekeloere gekeken over tanden wisselen en daarna nog even fijn gewerkt.
Maandag 15 januari: Vandaag is Jazmijn 4 geworden. Gefeliciteerd! Ook Norah kwam vandaag voor het eerst bij ons wennen, het ging erg goed! Welkom in groep 1/2 B Norah. We zijn gestart met een nieuw project, het gaat over het weer in de winter. Morgen krijgen de kinderen het projectboekje mee naar huis. We hebben met Juf Nathalie een liedje gezongen, ze had haar gitaar weer meegenomen. Leuk! In de middag hebben we de letter ‘v’ geleerd.

Delen via