Winter in groep 1/2 A

woensdag 24 januari 2018

Klik op de foto voor alle foto’s van dit gezellige project.

Vrijdag 2 februari:

Wat was het weer een fijne week op school met een heleboel leuke dingen. Het was de week van de voorleesdagen. De oma van Jorn, de opa van Nena en de moeder van Adam kwamen voorlezen. Het waren hele leuke, spannende verhalen. Bedankt allemaal! Maandag hadden we ook nog een dramales in het speellokaal. We moesten oefenen met stilstaan. Dit ging best goed. Donderdag mochten we kijken naar een poppenkast. Het verhaal kenden we al een beetje. Het ging over een jarige tijger. Hij was in slaap gevallen. Op het eind hadden we onze eigen tijger. Thijmen mocht zich verkleden als tijger en wij moesten allemaal heel zachtjes over hem heen stappen. Dit konden we heel goed. Helaas nam juf Mirthe ook afscheid. We hebben een mooie bloemenvaas voor haar geknutseld. Juf Mirthe bedankt voor de leuke dagen! We zijn deze week ook heel druk geweest met verschillende werkjes. Zo hebben we een pinguïn, een handboom en een sneeuwpop gemaakt. Fijn weekend allemaal!

Donderdag 25 januari:

Vandaag hebben we weer een fijne dag gehad. We gingen vanochtend na de kring lekker gymmen in het speellokaal. We gingen klimmen en klauteren. Ook deden we een heel leuk tikspel waarbij we onder de poortjes van elkaar moesten kruipen. Tijdens het spelen en werken hebben we een winterboom van aluminiumfolie gemaakt. Juf Mirthe deed nog een leuk memoryspel met ons. Helaas vertelde ze ook dat ze volgende week donderdag voor de laatste keer bij ons in de klas is. Morgen zijn we lekker vrij. Fijn weekend allemaal!

Maandag, dinsdag en woensdag 22/23/24 januari:

We zijn aan het begin van deze week erg druk geweest met leuke knutselwerkjes over de winter. We hebben een warme sjaal gemaakt, waarbij we een patroon moesten plakken van figuurtjes. Ook moesten we draadjes aan de sjaal knopen. Dat was nog best wel lastig. Juf heeft voorgelezen uit het boek ‘ik wil een diamant.’ Het ging over ijspegels. Dinsdag hebben we een warme sok gemaakt. we moesten kleine stukjes papier scheuren en deze op de sok plakken. Ook kwam Arie de Letterkanarie nog op bezoek met een nieuwe letter. De letter V. Veel kinderen kenden deze letter al. We kwamen erachter dat vogelhuis, vis, vogel, vriezen en natuurlijk Vincent met de letter V begint. Woensdag hebben we ook heerlijk gewerkt en gespeeld. Omdat het Nationale voorleesdag was, werd bij ons het verhaal ‘Kikker is bang’ voorgelezen. Dit vonden we erg leuk.

Maandag en dinsdag 16/17  januari:

Maandag zijn we begonnen met het nieuwe thema ‘winter’. We hadden buiten al gemerkt dat het erg koud was, dus de handschoenen, sjaals en mutsen kwamen al snel ter sprake. We hopen dat er tijdens dit thema nog wat sneeuw gaat vallen, maar dat moeten we even afwachten. We hebben al wel een praatplaat over de winter besproken. Telkens kwam er iets nieuws bij wat hoort bij winter, zoals sneeuwballengevecht of sleetje rijden. Ook hebben we een vogelhuis gemaakt, zodat de vogels geen honger hebben. Verder hebben we heel fijn gespeeld. Dinsdag kregen we een workshop van Markant, waar we prachtige kunstwerken hebben gemaakt. Gelukkig was het even droog, zodat we nog wel buiten konden spelen. We hebben heerlijk gespeeld en gewerkt.

 

Delen via