Dit wil ik worden in groep 1/2 B

dinsdag 7 februari 2017

Dit wil ik worden in groep 1/2 B

Klik hier voor de foto’s van dit project
Klik hier voor de foto’s van de papa’s en mama’s die over hun beroep vertellen.
Klik hier voor de foto’s van de jarigen

Donderdag 23 februari: In de kring zijn we bezig geweest met spiegelen. Dit hebben de kinderen goed gedaan en vonden ze erg leuk. Tijdens het kiezen hebben we aan de weektaak gewerkt. Er werden ook kermisattracties gemaakt door de kinderen. Na het eten en drinken zijn we gaan gymmen. Klim en klautergym kunnen de kinderen al goed. Na de lunch hebben ze nog even kunnen kiezen in de klas. Daarna kwam de moeder van Gijs vertellen over haar beroep. Ze had van alles meegenomen en ze had een hele goede assistent (Gijs). De kinderen vonden het prachtig. Er werden verbandjes aangelegd en ze konden naar hun hart luisteren. Na dit leuke bezoek hebben we nog even een filmpje gekeken en was het tijd om jassen en tassen te gaan pakken. Fijne vakantie allemaal.

Woensdag 22 februari: Abdul-Rahim is vandaag 4 geworden, gefeliciteerd! Claudia, de moeder van Feline, kwam vertellen over haar beroep. Verpleegster op de kinderafdeling. Ze heeft ons heel veel verteld en laten zien. Veel foto’s van de afdeling en we weten nu ook hoe een verpleegster eruit ziet. Leuk hoor, bedankt! We hebben ook naar de mama van Stijn geluisterd, die is fysiotherapeut. In de gymzaal liet ze ons van alles zien en ook zij heeft ons heel veel verteld. Wat is het toch leuk om al die beroepen in de school te hebben, ook bedankt! (foto’s in het algemene album) We hebben huizen geknutseld als timmerman, want hier ging de koekeloere ook over. We hebben een huis met een schuin dak gemaakt en een huis met een trapgevel.
Dinsdag 21 februari:
Jent is vandaag 4 geworden, gefeliciteerd Jent!In het speellokaal gingen we tellen met de buschauffeur, juf Leonie. Er stapten kinderen in en uit de bus en er werd goed geteld. Daarna werd er natuurlijk ook een bus met de buschauffeur geknutseld. In de middag kwam de vader van Tycho om te vertellen over zijn beroep, brandweerman. Wauw dat was gaaf! Hij liet veel spullen zien en juf Jolien was ook zelfs even een brandweervrouw. De foto’s zijn te vinden in het algemene album. En Marcel had een schedel in de struiken gevonden thuis, het bleek van een kat te zijn. Wat bijzonder zeg, hij heeft het nagemaakt met klei. We waren allemaal onder de indruk.
Maandag 20 februari:
Er stonden drie bouwwerken op de knutseltafel. Die bouwwerken hebben 6 kinderen goed bekeken en daarna zelf nagetekend en er met ecoline een kunstwerk van gemaakt. Knap hoor. Ze moesten met hun kin op tafel om er goed tegenaan te kijken. Vanmiddag kwam Jordy uit groep 3 even wennen en morgenvroeg ook nog, want hij komt na de vakantie bij ons in de klas. Welkom! We hebben in de kring met meetlinten van alles gemeten in de klas. We leerden schatten en dingen vergelijken. Ook hebben we de lengte van de klas gemeten, we dachten dat dit niet kon maar het is gelukt!!
Vrijdag 17 februari:
Vandaag hebben in de kring beroepen uitgebeeld. Dit was erg leuk om te doen. Tijdens het kiezen hebben we gips (papier) op een been geplakt. Tijdens het eten en drinken was de kiwi weer populair, deze was ook als eerste op. Na het eten en drinken kwam de moeder van Liam (groep 1/2 a) kinderyoga doen met de kinderen. Dit ging erg goed en was leuk om te doen. Echt lekker was het buiten niet meer. We hebben nog een filmpje gekeken over een sporter. Fijn weekend allemaal.
Donderdag 16 februari: Vandaag stond de dag in teken van de politie. Tijdens het kiezen hebben we boeven gemaakt. Daarna kwam de vader van Ise en Jent bij ons in de klas. Hij kwam vertellen over het werk bij de politie. Hij liet ook zien wat hij allemaal bij zich had. Ook hebben de kinderen in de politie auto gezeten en ook ging de sirene nog even aan. We hebben fruit gegeten met eten en drinken, daarna zijn we lekker naar buiten geweest. In de middag zijn we 2 keer naar buiten geweest. In groep 5/6 was een spreekbeurt over de politiehond en er kwam ook een echte politiehond die liet zien wat hij allemaal kan.
Woensdag 15 februari: In de kring hebben we eerst gepraat over plagen en pesten. Het was een mooi kringgesprek. Natuurlijk werd Piebie erbij betrokken. Daarna keken we een aflevering van huisje boompje beestje over plagen. De vader van Roan (1/2a) heeft ons van alles verteld over zijn beroep. Daarna nog even lekker naar buiten geweest want het was heerlijk weer! We namen vandaag afscheid van Ashley. Ze gaat in Zutphen wonen. Veel plezier Ashley in je nieuwe huis, we gaan je missen!

dinsdag 14 februari: We vieren de verjaardag van Marcel vandaag. Hij is 6 jaar geworden, gefeliciteerd Marcel! Juf Yolande was er ook weer gezellig een dagje.

Maandag 13 februari: Juf Leonie stelde zichzelf voor in de kring, ze had allemaal spulletjes van thuis meegenomen. Daar vertelde ze over. Ook hebben we nog even over ons weekend verteld en daarna hebben de kinderen van 5 en 6 een tekening voor hun rapport gemaakt. (de lijst voor de 10 minuten gesprekken hangt op de deur 😉 ) Natuurlijk zijn we nog even naar buiten gegaan, want dit zou wel eens de laatste dag kunnen  zijn dat we in de sneeuw kunnen spelen. Vanmiddag hebben de kinderen van 5 en 6 een schaduwspel met beroepen gedaan. En daarna een werkblad ervan gemaakt en er is hard gewerkt in de spelletjes en de puzzels.
Vrijdag 10 februari:
Wat gezellig, Jent en Abdul-rahim waren er vandaag ook weer. In de kring hebben we met Arie gewerkt. Wat was dat leuk en wat weten de kinderen al veel. Vandaag hebben we het gehad over de ambulance. We hebben ook een mooie ambulance geknutseld.Tijdens het kiezen werd er ook gewerkt in de werkmapjes en werden er mooie gebouwen gemaakt in de gang. Met het eten en drinken hebben we lekker meloen gegeten. De bananen hebben we doormidden gesneden, zodat er nog even gedeeld kon worden. Ook de wortels zijn op gegaan. Lekker gezond gegeten. Daarna nog even een filmpje gekeken. Tot vanavond bij de disco….. feestje!

Donderdag 9 februari: Hoera vandaag heeft Cassandra haar verjaardag gevierd, ze was echt jarig. Noud was ook echt jarig vandaag. In de kring had Mack spullen bij zich van de glazenwasser en hij kon precies nadoen hoe een glazenwasser de ramen schoonmaakt. Seren had een oude brandweerhelm van haar opa mee. Tijdens het kiezen hebben we een lekkere pan met eten gemaakt van papier. We hebben in de ochtend ook nog lekker kunnen gymmen, we hebben tijdens de gymles gespeeld dat we brandweer waren. In de middag hebben er een paar kinderen heel leuk gespeeld in het restaurant. Met een echte keuken en gasten die komen eten. De ober nam de bestelling op en bracht het naar de tafel. We hebben de dag afgesloten met de film over een kok: Ratatouille.

Woensdag 8 februari:
Omdat Noud en Cassandra op dezelfde dag (morgen) jarig zijn, vierde Noud het alvast vandaag. Van harte gefeliciteerd Noud en een fijne dag morgen! Wat een leuke piraten traktatie! Noud heeft zelf de kaarsjes aangedaan op de verjaardagstaart! We hebben een koekeloere gekeken over het restaurant, daarin zat een kok en een ober. Nadat we hier over na hadden gepraat gingen we verder met het volgende beroep, een zwemjuf of meester. Op de kringtafel hebben we even laten zien op welke manieren je in het zwembad leert zwemmen. (zie foto’s) Dat was wel erg leuk voor een keer op de tafel! Daarna hebben we zelf een zwembad getekend met wasco, met de zwemjuf erbij en kinderen in het water.
Dinsdag 7 februari:

Vandaag zijn we na een lang weekend gestart met een nieuw project. Het gaat over beroepen, en we richten ons in de klas vooral op de kok. Morgen gaat het projectboekje mee met alle informatie. We begonnen vandaag in de kring met de verjaardag van Lana, want ze is zaterdag 5 geworden, gefeliciteerd Lana! De kinderen werden erg blij van de minions traktatie! Natuurlijk hebben we ook nog even verteld over het weekend.
We hebben ook een nieuwe stagiaire op de maandag en dinsdag, juf Leonie. Welkom juf, we wensen je een leuke tijd bij ons in de klas!
Tijdens het knutselen werd Arie als kok gemaakt, dit zagen we ook in het filmpje van onderbouwd. De kinderen moesten knippen, plakken en vouwen. Ze zijn erg leuk geworden! We keken ook naar een praatplaat met allemaal beroepen, wat wisten de kinderen er al veel!!! Daarna hebben we ook een rondje gemaakt met de beroepen van de papa’s en mama’s. Veel kinderen konden dit vertellen. Noud heeft buiten zijn stoere nieuwe fiets laten zien, die heeft hij voor zijn verjaardag van aanstaande donderdag gekregen.

Delen via