Wat wil je worden – groep 1/2 A

dinsdag 7 februari 2017

 

  Klik op de foto voor meer foto’s. ( goed doorscrollen )

Klik hier voor de prietpraat. ‘ nieuw

Donderdag 23 februari: Vanmorgen hebben we besproken welk beroep de kleuters zouden kiezen. Daarna gingen we heerlijk gymmen. Het rollen met de bal over de bank ( bowlen ) was een groot succes en wat kunnen sommige kinderen dat goed zeg !!!! De juf stond versteld. Verder hebben we gewerkt aan de taakjes van de week. Die zijn bijna allemaal klaar. Morgen zijn we vrij, dus de vakantie is eigenlijk al begonnen !!!! FIJNE VAKANTIE ALLEMAAL !!!!!

Woensdag 22 februari: Vandaag hadden we bezoek van een nieuw jongetje, maar dat komt pas na de kerstvakantie op bij ons op school. We deden eerst een kimspel met restaurantspullen, leuk ! Daarna keken we naar Koekeloere, waarin Moffel naar het ziekenhuis moest. En op het moment dat Koekeloere was afgelopen ging de deur van de klas open en stond er een verpleegster in onze klas. Dat was de moeder van Feline uit 1/2 B die ook bij ons kwam vertellen over haar beroep. Na het kiezen kwam de moeder van Stijn ons iets vertellen over haar beroep. Zij is fysio-therapeut . We begonnen in de gymzaal ( zij noemde het oefenzaal ) en ze liet van alles zien . Juf Agnes mocht met een rollator gaan lopen en juf Jolien mocht een beugel om haar been. Natuurlijk moesten de kleuters ook van alles doen : op hun tenen lopen en op de hakken en zijwaarts. Na afloop liet ze nog een filmpje op het digibord zien van haar werkomgeving. Wat geweldig allemaal : BEDANKT !!!!!!

Dinsdag 21 februari: In de kring hebben we vandaag geteld. Op de praatplaat tellen we hoeveel beroepen erop staan. We hebben ook het aantal mannen en vrouwen geteld. Ook hebben we geteld hoeveel er buiten werken en hoeveel er binnen werken. Na de kring hebben we lekker kunnen werken. We hebben met knutselen een brandend huis gemaakt. In het restaurant werd er lekker gegeten. Na het eten en drinken hebben wel lekker in het zonnetje buiten kunnen spelen. In de middag hebben we een spelletje gedaan in de kring. We gingen beroepen uitbeelden. Daarna zijn we naar het speellokaal gegaan en daar heeft de vader van Thygo van alles klaar liggen over de brandweer. Hij kon van alles vertellen en laten zien over de brandweer. Juf Jolien werd nog even als een echte brandweervrouw aangekleed. De kinderen vonden het superleuk.

Maandag 20 februari: Vandaag heeft een aantal kinderen weer fijn kunnen vertellen. Na de kring zijn we aan het werk gegaan. 3 kinderen van groep 2 zijn goed van start gegaan met hun weektaak en hebben hem ook meteen afgemaakt. Vincent heeft heel hard gewerkt in zijn werkmapje. We hebben ook een mooie ambulance geknutseld. Voor het eten en drinken hebben we nog woordstukjes gemaakt van woorden van wat er allemaal onder de stoelen stond.

Vrijdag 17 februari: Tijdens de kring hebben we naar een actieve praatplaat gekeken over muziekinstrumenten. We zagen o.a. iets over de gitaar en de dwarsfluit . Vandaag hebben de oudste kleuters hun taakje van de week afgemaakt. De meeste kinderen moesten hun kleurplaat van de beroepenmandala nog afkleuren. Dat kwam goed uit, want we hadden een “yogadagje” en van het kleuren van een mandala word je ook heel rustig. Om 10 uur kwam mama Melissa , van Liam, over yoga praten. Ze vertelde er eerst iets over en daarna gingen we naar de gymzaal. We leerden de yogabegroeting : “Namasté” en bogen voorover. Daarna gingen we op reis naar een dierentuin en zagen daar allerlei dieren en deden hun bewegingen na. BEDANKT Melissa !! De foto’s staan in het album op de homepage ( even doorscrollen ) Aan het eind van de ochtend deden we nog een onderbouwdspelletje met Mien de meetmuis.  Iedereen kreeg een touwtje, soms lang en soms kort. We gingen bewegen op rustige muziek en als de muziek stopte moesten we in groepjes van 2 gaan staan. Natuurlijk gingen we toen onze touwtjes vergelijken: wie had een korte ? Wie een lange ? En bij welk groepje waren ze even lang  of kort ? Een grappig einde van de ochtend. Het cijfer van de dag was dan ook een zeer dikke 9 !!!!! En nu is het alweer weekend : FIJN WEEKEND ALLEMAAL !

Donderdag 16 februari: Superleuk dagje ! Nadat we in de kring geteld hadden en allerlei leuke telopdrachtjes hadden gedaan , begonnen we met het kiezen. Er werd een halve politie-agent afgetekend ( moeilijk ) en er werden boeven in de cel gezet. Ook in de bouwhoek werd een mooie cel met tralies gebouwd. We maakten ook vingerafdrukken. Om 10 uur kwam er een echte agent in de klas : de vader van Ise. Nadat hij van alles verteld had en had laten zien ( ook werden er handboeien omgedaan ) , mochten we op het grote plein naar de politieauto en we mochten er ook in ! Natuurlijk liet hij ook de sirene nog even horen. En Troosttjerkje kreeg een vriendje : TRAUMAJOSJE !!!!! Bedankt vader van Ise !!! Heel toevallig had iemand uit groep 5/6 vanmiddag een spreekbeurt over de politiehond ! Er kwam dus ook nog een echte hond op het grasveld. uiteraard stonden wij op het plein te kijken. Wat toevallig zeg. De politie- foto’s staan ook  in het speciale album op de homepage, maar ook nog wel in ons eigen album, klik hierboven. Oh ja, tussendoor gingen nog enkele kinderen naar de logopediste om getest te worden. Als het nodig is, ontvangt u hier thuis een brief over.

Woensdag 15 februari: We begonnen met een kring over “plagen en pesten” : wanneer is het plagen en wanneer wordt het pesten ?  Sommige kleuters konden het al goed verwoorden. Ook Raaf had het in “Huisje boompje beestje” moeilijk. Later in het programma besloten ze elkaar complimentjes te geven en daar hebben we in de klas nog even verder over gepraat. Voorleesliesbeth kwam voorlezen over de bakker. Het was ook weer erg druk in het restaurant, maar ook werden er handen verbonden en prikjes uitgedeeld door de verpleegkundigen. Omdat de vader van Roan zou komen, hebben wel 9 kinderen een microfoon geknutseld. Ze mochten later ook nog zelf een liedje zingen 🙂 .  De vader van Roan kwam om 11 uur en vertelde ons van alles en speelde ook nog op zijn accordeon.  Hij is zanger, schrijft zelf zijn liedjes, speelt accordeon , maar neemt ook clips op met artiesten. We zagen bijvoorbeeld hoe een clip van K3 werd opgenomen ( niet door Roan’s vader hoor ). Bedankt vader van Roan !!!

Dinsdag 14 februari: Vandaag hebben we het over Valentijnsdag gehad. We hebben een huisje boompje beestje gekeken en tijdens het kiezen hebben we van hartjes een rups gemaakt. In de kring is er voorgelezen over muis en egel. Daarna hebben we lekker buiten kunnen spelen, hier en daar lag nog een beetje sneeuw of ijs, maar de kinderen konden lekker spelen. In de middag hebben we nog hard kunnen werken aan een schaduwen werkblad en groep 2 heeft het taakje van de week gedaan: rijmen.

Maandag 13 februari: Vandaag was Ayham voor het eerst bij ons in de klas. Hij doet al goed mee met in groep. De moeder van Thygo kwam vandaag langs om te vertellen over haar beroep: verpleegster in een verpleeghuis. Ze had van alles meegenomen om het aan de kinderen te laten zien. Ze konden ook luisteren naar de hartslag met de stethoscoop. Ze had ook verband, een mondkapje en spuitjes mee. Met het kiezen hebben we gewerkt over de zuster. We hebben een arm of een been een gipsverbandje gegeven. 2 kinderen hebben 1 taakje van de week al af op onze vernieuwde weektaak. We hebben nog even de film verder gekeken en daarna hebben we nog in de sneeuw gespeeld.

Vrijdag 10 februari: Vandaag hadden we een kapperdag. En omdat een spiegel bij de kapper erg belangrijk is, begonnen we met spiegelen. De juf had een streep in het midden geplakt en we gingen spullen erbij leggen, precies als spiegelbeeld. We keken eerst bij een echte spiegel hoe dat ging. Het resultaat was de moeite waard. Tijdens het kiezen werd ook het spiegelspel gedaan. En 7 kinderen tekenden hun hoofd en gingen er haar bij plakken. Wat zagen ze er nu vreemd uit zeg. In het restaurant was het ook weer druk. De juf mocht ook komen eten en werd voortreffelijk bediend door de obers en het eten smaakte verrukkelijk. Ze namen de bestellingen ook zo goed op ( via de telefoon ) . We leerden ook nog een leuk liedje over de kapper : “Zeg kappertje, zeg kappertje, wat doe je met die schaar ? “. Vanavond is de DISCO !!!!! We hebben er zin in !!!!! VEEL PLEZIER ALVAST BIJ DE VOORBEREIDINGEN !!!! En daarna een FIJN weekend !

Donderdag 9 februari: We begonnen met een “beroepenspeurtocht”: de juf speelde een beroep en de kinderen mochten raden welk beroep het was. Leuk. Het samenwerken ging ook prima. Verder was het vandaag een “brandweerdag”. We keken naar Koekeloere, waarbij Moffel en Piertje een dagje meedraaiden bij de brandweer ( dat ging natuurlijk mis ) en daarna gingen we gymmen : brandweertikkertje en een echt brandweercircuit ( want brandweerlieden moeten fit blijven ) . Natuurlijk werden er brandweerauto’s geknutseld  ( ook met geluid 😉 ) Omdat Ilana een vlinderstrikje en een koksmuts had meegenomen, werd het spelen in het restaurant ook heel leuk !!! Dank je Ilana ! We keken na de lunch nog even naar een filmpje van Sam de brandweerman en hebben allerlei beroepen op het digibord besproken met Wim de woordspin. Vlak voordat we naar huis gingen, kwamen 2 jongens uit het kidsteam ons nog vertellen wat ze vanmorgen besproken hadden in hun vergadering. Het ging over een eventuele tosti-week  per groep, maar dan zouden we veel tosti-ijzers moeten kunnen lenen.

Woensdag 8 februari: Natuurlijk begonnen we vandaag met Koekeloere: Moffel en Piertje gingen koken in een restaurant, maar dat ging helemaal verkeerd. Wij hadden dus een “restaurantdag”. In het restaurant in de klas waren gasten, die bediend werden door obers en de bestellingen werden doorgegeven aan de koks in de keuken. We zoeken nog wat kokskleren ( koksmuts ? )  en misschien heeft iemand wel een wit overhemd over voor de ober. ( en een vlinderstrikje ? want het is een deftig restaurant hoor 🙂 ) We knutselden Arie als kok. Ze zijn erg leuk geworden. Het woordje “k-o-k” leerden we ook. Aan het eind van de ochtend kwam de moeder van Thygo als “dierenverzorgster” op bezoek met Pluto, hun konijn. Een Vlaamse reus is het. Hij mocht voorzichtig geaaid worden en kreeg een worteltje. Ons fruit van de week bestaat uit : bananen en worteltjes en stukjes meloen. Morgen hangen we een lijst op in de klas waarop ouders met een leuk beroep ( waar iets over te vertellen valt ) zich in kunnen tekenen om bij ons een keer op bezoek te komen.

Dinsdag 7 februari: Vandaag zijn we na een lang weekend begonnen met een nieuw thema. We gaan het over beroepen hebben en dan met name over de kok. Er zal ook over andere beroepen worden gepraat en gewerkt. In de kring vertelden Anne en Jorn dat ze zondag hebben meegedaan aan de kidsrun en lieten trots de medailles zien. Tijdens het kiezen hebben we een pan geknutseld met daarin lekker eten. Het kiezen en opruimen ging erg goed en al ruim voordat de time timer was afgelopen zaten de kinderen in de kring. In de middag hebben we een filmpje gekeken over Arie als kok en daarna nog verder gepraat over beroepen. In de middag mogen de kinderen een spelletje uit de kast kiezen en ze pakken steeds weer nieuwe spellen waarmee ze gaan spelen. In de kring nog aardig wat uitgedeeld om mee naar huis te nemen.

Delen via