Wiebeltanden in groep 1/2 B

maandag 22 mei 2017

Klik op de foto voor alle foto’s van dit project.
Klik hier voor de foto’s van de jarigen.

Donderdag 8juni en vrijdag 9 juni:

Wat hebben de kinderen allemaal goed gesport tijdens de Erica cup. Het was een hele fijne dag. Onze groep was extra trots op Milou en Cassandra want zij kregen een medaille! Milou voor het bal rollen en Cassandra voor Pit it! Vandaag hebben we hard gewerkt aan een geheime opdracht! Vooral de papa’s mogen hiervan niets weten. We hopen dat de regen weer gaat stoppen zodat we een droge laatste avond bij de avondvierdaagse hebben. Milou heeft Bobbi mee naar huis. We zijn benieuwd wat ze allemaal weer mee maken. Fijn weekend allemaal.

Woensdag 7 juni: Wauw wat werd er hard gewerkt in de gymzaal voor ons kleuterfeest. Iedereen die er was: BEDANKT! Het ziet er al fantastisch uit!  Helaas was het heel slecht weer en omdat de gymzaal bezet was hebben we samen met groep 1/2 A even een filmpje gekeken. Het was een ‘ogen dag’ vandaag. Er zijn mooie ogen geschilderd, met kwasten en wattenstaafjes. Morgen de Ericacup, laten we hopen op mooi weer en denkt u aan een wit t-shirt?
Dinsdag 6 juni
: Na een lang Pinksterweekend begonnen we vandaag met de laatste week van dit project. Juf Leonie sloot vanmiddag ook haar hoekenproject af, de dokterhoek en de apotheek zijn er nog wel tot vrijdag. We hebben voor Bello de doktershond een bedje gemaakt in de bouwhoek omdat hij ziek was en we hebben een zintuigen dag gehad. Gepraat over de verschillende zintuigen en proefjes gedaan. Er werd in de klas een wekker verstopt en met 1 oor moesten de kinderen luisteren waar het geluid vandaag kwam. Met twee oren ging dit veel beter. En met vloeistoffen gingen Noud en Feline kleuren mengen, het leken wel twee onderzoekers.
Donderdag 1 juni en VRIJDAG 2 juni:

We hebben deze dagen geleerd hoe het er aan toe gaat bij de kapper. En wat voor een soort haren zijn er allemaal? Lang, kort, krullend enzovoort. We hebben haren met ecoline en een rietje geblazen op een hoofd. Vandaag hebben een aantal kinderen een spiegel gemaakt waar ze zichzelf echt in kunnen zien. Het liedje van Dirk Scheele bij de kapper vonden de kinderen ook erg leuk. Het filmpje staat op youtube dus u kunt met uw kind er thuis ook eens naar kijken. We hadden weer fijn weer dus we konden lekker buiten spelen. Bobbie was gisteren met Sem mee en vandaag mag Bobbie bij Noud logeren. Nu alweer een lang weekend vrij. Fijne dagen en tot volgende week.

Woensdag 31 mei: We deden met Arie een ogentest op het bord. We moesten 1 oog afplakken en kijken of we dan de letters nog (her)kenden. Net alsof we bij de opticien of oogarts zaten. Daarna keken we een Koekeloere, over wel of niet douchen. We hebben gepraat over lichaamsverzorging en waarom het belangrijk is om te douchen. Daarna hebben we onszelf onder de douche geverfd. Er werden weer veel patiënten behandeld in de doktershoek en medicijnen opgehaald in de apotheek. 
Dinsdag 30 mei:
Er wordt volop gespeeld in de doktershoek en de apotheek. Wat leeft het bij de kinderen. We zitten vaak onder de pleisters en het verband. In de kring hebben we op de kringtafel Jent zijn lijf omgetrokken. Daarna hebben we bedacht waar overal botten zitten in ons lijf. Die hebben we erbij getekend. Marcel heeft het uiteindelijk afgemaakt, het kunstwerk hangt op de deur. Kinderen gingen ook in tweetallen gips maken voor een hand, met papier marche. Jongsten en oudsten samen, mooie samenwerking. De hele dag ging over het skelet en je botten, daarom keken we in de middag nog naar een aflevering van Raaf over de botten in je lichaam. Met de hond van juf Leonie hebben we een kringgesprek gehad over de dokter.
Maandag 29  mei:
Na een lang, zonnig weekend zagen we elkaar weer.  We hebben kort even verteld over ons weekend en gehoord wat Bobbie bij Ilyas heeft gedaan. Er was veel gezwommen dit weekend! Juf Leonie introduceerde een lieve hond, die ze zelf heeft gemaakt voor de Pabo. Deze hond introduceerde doktersspullen en de doktershoek en apotheek in de klas. Met een groep oudste kleuters werden de hoeken geïntroduceerd en ingericht. Wat waren de kinderen betrokken en enthousiast, kijk maar bij de foto’s. Ook vierden we de verjaardag van Avalon en Tinker, want die zijn gisteren 5 jaar geworden. Gefeliciteerd hoor! Ze trakteerden op heerlijke waterijsjes. Lekker met dit weer. In de middag gingen we flesjes met water meten. Met eetlepels, theelepels en dopjes. En met spuiten van de dokter. De kinderen moesten schatten. Daarna was het tijd voor waterpret buiten! Deze foto’s staan in een apart album.
Woensdag 24 mei: 
Vandaag namen we afscheid van Nikki, ze gaat maandag beginnen op de Boemerang. We wensen je heel veel plezier daar Nikki en we gaan je missen. Ze trakteerde op mooie Frozen snoepdoosjes en bellenblaas voor ons allemaal. Wij hadden een mooi boekje voor haar gemaakt en de klassenmoeders kwamen nog een lieve kaart brengen met een cadeautje, bedankt hoor! Verder hebben we een gebit geknutseld en keken we naar een Koekeloere die ging over tanden wisselen. Allemaal een heel fijn, warm weekend en tot maandag!
Dinsdag 23 mei:
Bobbie had het leuk gehad bij Nikki, nu mag hij een nachtje bij Ilyas logeren. Veel plezier samen! In de kring gingen we verkort tellen met ons lichaam. Dus als er vier kinderen stonden, hoeveel ogen zijn dat dan? En hoeveel voeten als er 3 kinderen staan? Tijdens het kiezen maakten oudste kleuters een mooi zelfportret met wasco. Buiten werden er weer veel ijsjes verkocht in  de ijssalon. Juf had verschillende smaken uitgeprint en die konden de kinderen erbij leggen. In de middag deed juf Leonie leuke rekenspelletjes in de kring. We hebben vanmiddag niet in de hoeken gespeeld maar allemaal een spelletje uit de kast gepakt.
Maandag 22 mei
: We zijn alweer begonnen met een nieuw project vandaag: ‘wiebeltanden’. De kinderen hebben vandaag een projectboekje meegekregen. Daarin kunt u lezen wat we allemaal gaan doen. Bobbie was dit lange weekend bij Joris thuis. Ze hebben het erg leuk gehad! Wat een geluk voor Joris, 4 nachtjes! Vandaag is Bobbie met Nikki mee, extra leuk want Nikki is woensdag voor het laatst bij ons omdat ze vanaf volgende week naar de Boemerang gaat. Dus ze mag even lekker een dag van Bobbie genieten. We hebben met dit prachtige weer lekker buiten gespeeld. En wat ging dat vooral tussen de middag goed. De kinderen van 5 en 6 hadden samen een ijssalon gemaakt in de zandbak en speelden super samen. Ook bij de glijbaan ging het goed, want daar maakten ze met elkaar een spookhuis! Alles in overleg. De kinderen verdienden een sticker! In de kring gingen we woordjes van ons lichaam hakken en plakken en we oefenden het schrijven van het cijfer 4.

Delen via