Werk aan de winkel in groep 1/2 B

maandag 1 februari 2016


Dinsdag 16 februari: We gingen vanmorgen eerst naar de gymzaal voor een rekenactiviteit met Billie. Juf had daar allemaal gangpaden gemaakt van een speelgoedwinkel en drie dingen verstopt. Een auto, een beer en een puzzel. We moesten de pijlen volgen om bij het juiste speelgoed te komen, maar er zaten ook pijlen bij om ons voor de gek te houden. We oefenden zo begrippen als, rechtdoor, linksaf, rechtsaf. Daarna mochten de kinderen allemaal zelf een route neerleggen met de pijlen, in groepjes van 4. Er werd druk overlegd. Tijdens het kiezen zat Bobbie op de stoel, zodat juf met wat kinderen een onderbouwd spel kon doen. Dit ging weer heel goed. En vanmiddag hadden we voor de laatste keer kunstcircuit. Een drukke maar leuke dag.
Maandag 15 februari
: In de kring gingen we in groepjes vertellen over ons weekend. We moesten dus goed naar elkaar luisteren en af en toe proberen om een vraag te stellen. Daarna hoorden we in de kring wat de anderen hadden verteld. Natuurlijk hebben Noud en Marcel ook over hun kinderfeestje verteld en hebben we het nog even over de disco gehad. We gingen een streepjescode knutselen vandaag. En buiten hebben we heerlijk even in de sneeuw gespeeld. Want eindelijk lag er sneeuw 🙂
Vrijdag 12 februari:
Hoera! Vandaag vierden we alvast de verjaardag van Marcel, hij wordt zondag 5 jaar! Alvast van harte. We hebben gesmuld van de piraten traktatie. Emma liet haar mooie nieuwe fiets zien buiten.
Donderdag 11 februari: Met Billie gingen we boodschappen doen in de kring. We hebben alle munten en het briefgeld bekeken en producten uit de supermarkt een prijs gegeven. En overlegd hoe we die dan het beste konden betalen. Daarna gingen Ryan en Lana er mee aan de slag in de winkel tijdens het kiezen. Heel veel spullen hebben nu een prijskaartje en de huishoek deed volop boodschappen. We hebben een portemonnee geknutseld, dat paste goed bij ons thema van de dag. Gelukkig konden we vandaag even lekker naar buiten toen de zon scheen.
Woensdag 10 februari:
Met Arie leerden we de letter k. We bedachten nog meer woorden die met de k beginnen. Tijdens het kiezen hebben Emma, Alinda en Jayson zelf plaatjes getekend/geplakt met de beginletter k. Koekeloere ging over de bakkerswinkel. We hebben nu voldoende verpakkingen voor ons magazijn en voor in de supermarkt, meer kunnen we echt niet kwijt 😉 Er werd heel leuk mee gespeeld vandaag. Lana H en Isadora werkten in de winkel, en ze sorteerden alle spullen in het magazijn (kringtafel) Ook hebben we lekker gegymd vanwege het weer. We hadden een grote parachute te leen, de kinderen vonden het geweldig. Groepjes kinderen moesten er onderdoor rennen en daarna moesten we samenwerken om de bal niet door het gat te laten vallen. Wat een pret! (Morgen gymmen we niet, omdat we al twee keer gegymd hebben deze week en het morgen eindelijk droog lijkt te worden.) 
Dinsdag 9 februari: Vandaag vierden we de verjaardag van Noud, van harte Noud! Hij had een stoere piraten traktatie. Lana, Isadora en Ilyas hadden vandaag hun eerste lange dag, ze hebben het heel goed gedaan. Vanmiddag hadden we weer kunstcircuit, de foto’s staan in het kunstcircuit album van de onderbouw.
Maandag 8 februari
: Cassandra wordt morgen 5 jaar. Ze vierde het vandaag (want morgen is Noud ook jarig) , alvast van harte gefeliciteerd Cassandra! Prachtige frozen koeken kwamen er tevoorschijn. Er kwamen weer heel veel verpakkingen voor de supermarkt, we gingen alles weer sorteren in de kring. Vandaag hebben we gegymd want het was erg nat buiten op het plein.
Vrijdag 5 februari:
Ook vandaag kwamen er weer veel leuke spullen voor de supermarkt. Fijn! Er wordt heerlijk mee gespeeld. We gingen verpakkingen uit het schap van de supermarkt naschilderen. Best lastig nog hoor, om de juiste vorm te maken met de juiste kleuren. We hebben lang gewerkt, ook omdat het buiten zo nat was op het plein. Prettig weekend allemaal en tot maandag.
Woensdag 3 februari:
In de kring maakten we de hak-en plakaap wakker en leerden we het woordje ‘kok’. Grappig, veel kinderen ontdekten dat het rijmde op ‘sok’ van het winterproject. Daarna hebben we een kok geknutseld. Het filmpje van Arie ging ook over de kok. Arie wilde graag een kok zijn maar dat ging helemaal mis. We hebben erg gelachen.
Dinsdag 2 februari: De eerste spullen werden al meegenomen voor in de supermarkt. Leuk hoor. We hebben zelf een boodschappen kar getekend en uit supermarkt folders eten en drinken geknipt. In de winkel worden keurig de boodschappen betaald en in de huishoek maken de kinderen boodschappenlijstjes.Kunstcircuit ging niet door vanmiddag omdat er veel leerkrachten en kinderen ziek waren. Dus dat hebben we een weekje opgeschoven.
Maandag 1 februari: Een nieuwe maand en tijd voor een nieuw project: werk aan de winkel. De kinderen hebben vandaag een nieuw projectboekje meegekregen. Hier staat alle informatie in. Vandaag was de laatste stagedag van Juf Nuray. Ze had een hele leuke gezonde traktatie voor de kinderen gemaakt (zie foto) Natuurlijk hebben we juf verwend met twee mooie cadeautjes namens ons allemaal. Juf Nuray: bedankt voor alles en veel succes in groep 5/6.
Ook heeft u als het goed is een mail ontvangen vanmiddag met de naam van de invalster die straks voor juf Jolien komt tijdens haar zwangerschapsverlof. Juf Malou Kip. Morgen is ze toevallig op school in groep 5/6 en daarom komt ze morgen alvast even kennismaken met de kinderen om 8.30 uur. U kunt haar dan natuurlijk ook al even ontmoeten en een hand geven.

Delen via