Werk aan de winkel in groep 1/2 A

zaterdag 30 januari 2016

Klik hier voor de jarigen.

Klik hier voor de prietpraat.

Donderdag 18 februari:  Tijdens de kring kwam Mollie de mol die samen met ons woorden in klankgroepen ging verdelen : kok ! pi-loot ! kap-per ! tim-mer-man ! Dat ging al heel goed bij veel kinderen. In de gymzaal hebben we een pijlenspel gedaan : we moesten een route lopen in een speelgoedwinkel en terecht komen bij verstopte spullen. Daarna nog even de parachute en de bal bleef veel langer op het doek liggen. Daarna hebben we besproken hoe je spaghetti moet koken en de juf liet het echt zien bij de gootsteen. Later konden we spaghetti door de gaatjes in een vergiet prikken en door een zeefje ( motorische oefening ). Omdat het echt koud was, keken we ook nog naar een aflevering van  het Zandkasteel, waarbij we erg moesten lachen toen er een kassa werd nagedaan met allerlei bliepjes. De hak- en plakapen kwamen ook nog tevoorschijn, al ruzie makend gingen ze woordjes in letters hakken en plakken: k-o-k !  en p-a-n !  enz. Vanmiddag kwamen Liselot en Bas langs om iets te vertellen over de vergadering van het kidsteam vandaag. Ze vertelden o.a. dat we na de vakantie een “complimentenweek” hebben.  En nu is het al vakantie, want we hebben morgen een vrije vrijdag ! FIJNE VOORJAARSVAKANTIE allemaal !!!! ( en weer leuke prietpraatjes 🙂 )

Woensdag 17 februari: Vandaag kwam Milica bij ons wennen. Welkom in de groep hoor ! In de kring deden we een groepsspelletje : gooien met de dobbelsteen en dan net zoveel verpakkingen neerleggen. Welke groep wint ? ( uitslag 35-34 , dus leuk om te bespreken hoe groot het verschil was 🙂 ) We keken naar een aflevering van Koekeloere, waarin Moffel en Piertje in een restaurant gingen werken, spannend hoor. ( zie foto’s ) Er werden weer pizza’s “gebakken” . Voorleesliesbeth kwam weer voorlezen en ook de nieuwe meisjes ( Isa en Milica ) mochten voor het eerst mee, leuk ! Fijn dat Voorleesliesbeth elke week een keer komt !!!! Morgen de laatste dag voor de voorjaarsvakantie 🙂 , want vrijdag zijn we vrij. ( Er zijn weer nieuwe prietpraatjes ( zie hierboven )

Dinsdag 16 februari: Vandaag een “meetdagje”en een “pizzadagje”. Nadat we in de kring bestek van lang naar kort hadden gelegd en lepels en vorken hadden gemeten , gingen sommige kinderen buiten ook lekker verder. We knutselden een pizza, mmmmm. Vanmiddag het laatste kunstcircuit. Nogmaals bedankt voor de hulp !

Maandag 15 februari: Vanmorgen in de kring heerlijk nagepraat over de disco, wat was dat een feest!  Iedereen had heel erg zijn best gedaan om er ‘gek’ uit te zien en er was lekker gedanst. Een mooie herinnering om op terug te kijken!Daarna was de sneeuw onderwerp van gesprek en of we dan wel naar buiten gingen. Mitchel kon bijna niet wachten, want elke keer als hij naar buiten keek was er volgens hem alweer sneeuw gesmolten 😉 . Jasper vertelde in de kring dat hij nog een valentijnskaartje voor Emma in de bus had gedaan, wat lief van hem! Emma was er stil van. Na het kiezen en eten en drinken hebben we alle warme jassen, handschoenen en sjaals aangedaan, om heerlijk buiten te spelen.

Vrijdag 12 februari: Vandaag kwam Mik bij ons wennen. Welkom Mik ! Op het digibord bekeken we de foto’s van Karo die in een winkel ook achter de kassa mocht zitten toen hij boodschappen ging doen. Leuk hoor !!!! Na ons traditionele kimspel ( deze keer met verschillende verpakkingen ) gingen er veel kinderen een discobril kleuren, want we waren gisteren en vandaag natuurlijk al helemaal in discostemming !!! ( Mag ik dat zeggen ? Ja dat mag ik zeggen 🙂 ) Ze zijn leuk geworden. En weer had Emma een prachtige banaan bij zich ! Jasper en Jack bedachten dat ze goud konden zoeken in de zandtafel , wat ze deden met een zeefje, heel slim bedacht ! ( dat het eigenlijk vogelzaad was maakte ze niets uit ). Vanavond de disco !!!! En daarna WEEKEND . Alvast een fijn weekend allemaal !

Donderdag 11 februari:We gingen vanmorgen sorteren : wat hoort er bij het ontbijt en wat koop je bij de drogist enz ? We knutselden later op de ochtend een boodschappentas en we kochten heel veel spullen ! Vanmiddag was het weer “onderbouwdmiddag”, dus Bellie zat op de stoel van de juf. Geweldig dat ze alles aan hem gingen vragen en vertellen ( zelfs iets verdrietigs )  en de juf niet stoorden, want die was met een groepje aan het werk ! Ze waren ook al een beetje in gedachten bij de disco van morgenavond……eh dat was te merken 😉 ! Aan het eind van de middag werden de rapporten uitgedeeld aan de 5 en 6 jarigen en kregen de 4 jarigen een leuk kaartje. Volgende week zijn de 10minutengesprekken.

Woensdag 10 februari: Vanmorgen keken we natuurlijk eerst naar een aflevering van Koekeloere, waarin Moffel en Piertje winkeltje gingen spelen. Ook het liedje “De winkel van Sinkel” werd gezongen. Daarna hebben we ons heerlijk uitgeleefd in de gymzaal met een parachute-doek. Wat was dat leuk zeg. Uiteindelijk kwam de bal toch wel in het gat terecht, maar we deden echt ons best om dat zo lang mogelijk te voorkomen. Het was deze week al de tweede keer dat we gingen gymmen. Tijdens het knutselen werden er marktkraampjes gemaakt, Emma maakte zelfs een viskraam. Het woord van Onderbouwd is “kok”tijdens dit project, dus gingen we allemaal woordjes noemen die met een k beginnen : kok – kapper – kat – krokus , we wisten er veel te noemen.

Dinsdag 9 februari: Tijdens de kring kregen we een cijferkaartje en moesten we evenveel producten in hoepels leggen. Daarna eentje erbij of eraf. Nadat we de foto’s van Emma bekeken hadden op het digibord ( bedankt !!!! ) en besproken hadden hoe de kassa de spullen scant, ging er een groepje de codes knutselen. Ze hangen aan de muur nu. Heel toevallig had Miley een banaan bij zich waarop een code getekend was. Zo leuk !!!!  Vanmiddag hadden we het derde kunstcircuit van deze periode, bedankt voor de hulp.

Maandag 8 februari: Vandaag was bijna iedereen weer beter, gelukkig maar! We hebben in de kring gepraat over het weekend en daarna nog een bezoekje gebracht aan de supermarkt en het afrekenen bij de kassa geoefend ( gewoon in de klas hoor )
Dat was nog wel lastig, dat geld teruggeven! Maar met een beetje hulp van de oudste kleuters kwam het allemaal goed.
Omdat de juffen dachten dat het de hele ochtend zou regenen, zijn we gaan gymmen. En je raadt het al….het bleef droog! Na het eten en drinken gingen we dus kiezen en je merkt dat veel kleuters dan in de war zijn. Het is ook altijd verwarrend, zo’n omgekeerde ochtend. Wel fijn voor de oudste kleuters , want na de lunch kon er wel buiten gespeeld worden.

Vrijdag 5 februari: Vanmorgen werd de papa van Fien verrast, want op het digibord stonden allemaal foto’s van hem. Echt leuk ! We hebben alle foto’s besproken wat leuke prietpraatjes opleverde ) Later kwam er ook nog een foto bij van de papa van Alieke. Prima ! Zijn er meer papa’s of mama’s die in een winkel werken ? Foto’s zijn welkom ! Alieke zelf kwam helemaal in stijl binnen lopen. Het jasje mag ook even in de winkel blijven , dus kunnen we er heerlijk mee spelen. In de gymzaal begonnen we vanmorgen even met bewegen : we mochten laten zien of we hinkelen konden en huppelen. Omdat het vandaag “warme, dikke truiendag ” was, hebben we truien gemaakt. Roan en Samuel kregen hun werkmapje vandaag. Vooral het vast houden van het potlood viel niet mee. ( zie foto ) Na het kiezen werd er weer supersnel opgeruimd, want op het digibord heeft juf een nieuwe timer ontdekt, die reuze in de smaak valt : vuurwerk !!!! We deden ook nog een leuk spelletje : raad welke verpakking er boven je hoofd wordt gehouden en stel dus goede vragen ! Nadat we nog even een filmpje hadden bekeken met als titel “Werk aan de winkel”, was het alweer weekend. FIJN WEEKEND ALLEMAAL !!!!

Woensdag 3 februari: Natuurlijk keken we naar een aflevering van Koekeloere die over de supermarkt ging. Wat keken ze weer aandachtig !!! Verder werd er weer lekker gewerkt aan de taakjes van de week. Vincent kwam ook wennen en ontdekte weer leuke spelletjes. De moeder van Emma had een prachtige tekening op de banaan gemaakt. LEUK !!!! Wie volgt ? 🙂 Morgen een studiedag van het team, dus de kinderen zijn vrij. Tot vrijdag !

Dinsdag 2 februari: In de kring mochten we een verpakking kiezen en daar in tweetallen over praten : wat is het ? Eet je het weleens of gebruik je het ? Is het lekker ? Tijdens het knutselen, koos een groepje weer een verpakking , maar nu moest het worden na geschilderd. De jongsten hebben deze week als “taakje van de week” : een memoryspel op de computer/digibord. De oudsten hebben als taak het spel “Matrix”, waarbij heel goed nagedacht moet worden, best pittig, maar zeer leerzaam. We waren vanmiddag nog maar met 14 kleuters, er waren zoveel zieken. Beterschap hoor !!!!

Maandag 1 februari : De start van een nieuwe maand en van een nieuw project: Werk aan de winkel! We hebben in de kring gepraat over de verschillende soorten winkels die er zijn, vandaag stond de supermarkt centraal. De juf had een volle boodschappentas meegenomen met allemaal spullen die je daar kunt kopen. Op de middentafel hebben we alle boodschappen gesorteerd, wat is het eigenlijk en wat hoort bij elkaar? We hebben groepjes gemaakt van warm eten, drinken, verzorgingsproducten, groente en fruit, snoep en nog veel meer. Daarna is er door een aantal kinderen een winkelwagentje geknutseld, vol met boodschappen! De plaatjes zijn uit tijdschriften en reclamefolders geknipt. En juf Nikki was op bezoek, zij is onderwijsassistent en kwam even kennismaken met de groep. Aan het eind van de ochtend hebben we heerlijk buiten gespeeld. We hebben de ochtend afgesloten met ‘een dikke 9! ‘

 

Delen via