thema winter bij de kinderopvang

donderdag 4 februari 2016

ijs2 Dieren in het ijs  IMG_3381 vogelhuisjes gemaakt met doppinda’s bongerdlfits verven met verfijsklontjes

kids20 sneeuwpop plakken met watten

We zijn bezig met het thema winter. Wat valt er veel te ontdekken ondanks dat het buiten wel herfst lijkt. Binnen hebben we de zandtafel vervangen door een wintertafel met watten, schuimballetjes, schepjes en bakjes. Ook liggen er handschoenen in die ze tijdens het ontdekken kunnen aantrekken. In de eerste week hebben we Eskimo’s gemaakt met onze eigen foto erop. wat ziet het er leuk uit! Ook hebben we een grote sneeuwpop met watten beplakt.

In de tweede week zijn we bezig geweest met ijs. Op dinsdag hebben we met verf ijsklontjes op een groot papier geverfd. Wat grappig, want het is koud en je kan er ook nog mee verven. Allemaal mooie kleuren op het papier. Op de donderdag had Raai de Kraai 2 bakken met water mee. In de éné bak zaten bad eendjes en in de andere een haai en een walvis. Raai vroeg zich alleen af hoe we deze dieren eruit gingen krijgen, ze zaten namelijk in het ijs vast. De kinderen roepen dat je het kapot kan maken. Maar we willen kijken of het lukt zonder het ijs te breken. We voelen, we denken en we komen tot de conclusie dat we het in warm water kunnen leggen en dan kijken wat er gebeurd. En inderdaad het smelt en naar even geduld zijn alle dieren aan het zwemmen. Verder hebben we deze week vogelhuisjes gemaakt. We hebben vogels gekleurd, pinda’s geregen en daarna allebei aan het huisje gehangen.

Verder hebben we nog een activiteit gedaan met sjaals, mutsen en handschoenen. Deze legden we op een hoop in de kring en iedereen mocht er iets van uitzoeken en aandoen. Daarna gingen we door de ‘sneeuw’ lopen. We trekken onze knieën hoog op om door de sneeuw te kunnen lopen. Daarna gingen we over het ijs. Voorzichtig! want het kan glad zijn. We schaatsen dan ook voorzichtig door de groep en af en toe vallen we wel een beetje op het koude ijs.

We gaan volgende week ook nog mooie iglo’s maken van suikerklontjes.

 

groetjes Heleen en Karin

 

Delen via