Techniek les en kunstweken

dinsdag 14 maart 2017

Kunstweken

Ook in groep 3 hebben we prachtige kunstwerken gemaakt voor de kunstweken.  Juf stuurt ze morgen op en dan kunnen we op de website van kunstweken.nl inloggen om naar ons digitaal museum te gaan.

We zijn heel benieuwd naar het eindresultaat van de hele school. Nog even wachten tot ze daar geplaatst zijn. Hier zijn al wel foto’s te zien :  Klik op de foto voor meer foto’s.

Techniek

We hebben deze week ook aan techniek gedaan, ontdekken en onderzoeken hoe je een ongekookt ei kunt laten vallen zonder dat hij breekt. Een hele uitdaging.

Juf Derya liet ons maandag zien dat een ei echt kapot gaat als hij van een kleine hoogte op de grond valt. Hoe kunnen we zorgen dat hij niet breek bij de val. De kinderen hadden allerlei ideeen. Een zachte landing met kussen of inpakken met lapjes maar de bedoeling was dat er een oplossing zou komen door lucht te gebruiken, denk daarbij aan zwevend neerkomen bijvoorbeeld. Op dinsdag zijn we begonnen aan de bouwsels en knutsels zoals parachutes, vliegers, helicopters enz.

  Klik op de foto voor meer foto’s.

Delen via