Stavaza in groep 4

woensdag 22 maart 2017

Een update :

Het doet goed te merken, dat groep 4 aan het groeien is!

Het is een fijn stel kinderen, dat steeds beter leert samenwerken, rekening houden en plezier beleven met elkaar.

We willen de komende periode steeds meer aandacht besteden aan zelfstandig werken. Als dat namelijk goed lukt, kunnen we ook beter aan de slag met instructie geven aan kleinere groepjes, terwijl de rest lekker zelfstandig aan de slag is.

In groep 4 zijn we hard aan het werk met het oefenen van spelling, lezen en rekenen.

Voor het vlot technisch lezen zijn we bezig met ‘race-lezen’. We proberen daarbij zo vlug mogelijk, zo veel mogelijk woordjes te lezen. We doen dat 3 of 4 keer per week en we proberen steeds vlotter te lezen. Het gaat daarbij echt om het opvoeren van het tempo.

De kinderen van groep 8 begeleiden daarnaast 2 keer per week het lezen in kleine groepjes.

Op maandag en woensdag maken we zo de nodige leeskilometers. (Bedankt geduldige leeshelpers van groep 8!)

Het is belangrijk, dat de kinderen uit groep 4 die kilometers maken! Daar hebben zij veel plezier van bij het begrijpend lezen, dat we aan het opstarten zijn en natuurlijk bij alle andere ontwikkelingsgebieden. Heel prettig om steeds vaker te horen dat kinderen naar de bibliotheek gaan om daarna thuis lekker weg te kruipen in een gezellig hoekje met een mooi verhaal. Goed voor de leeskilometers!

Bij rekenen zijn we onder andere bezig geweest met klokkijken. Hele uren, halve uren, kwart over en kwart voor moeten nu langzamerhand beheerst worden. We zijn nu aan het werk met 5 over, 10 over, 10 voor half, 5 voor half, enz. Daarnaast zijn we bezig met de tafels van 1, 10, 5, 2 en 4. Het automatiseren van optellen en verliefde harten gaat ook gewoon door. Net als het optellen en aftrekken tot 100.

Met spelling zijn we hard aan het werk met dagelijkse oefeningen. Kom maar eens kijken naar onze woordenmuur in het lokaal.

Af en toe thuis even oefenen kan de kinderen best op weg helpen! Bedenk echter wel… Doe het kort en hou het speels. Maak er géén moeten van. Dat werkt op den duur juist averechts! Altijd even afstemmen met uw kind werkt het best.

Delen via