Sinterklaas in groep 1/2 B

zaterdag 12 november 2016

Sinterklaas in groep 1/2 B

Klik hier voor het album van de jarigen !

 

Klik hier voor de foto’s van het Sinterklaas project. Er staan ook nog foto’s van het feest in van vrijdag.

Maandag 5 december: Veel kinderen vertelden over pakjesavond. We hebben allemaal een gezellig weekend gehad. Sommige kinderen vieren het nog vanavond, veel plezier! Om 9.15 uur werden we verrast door de komst van Fulco, hij kwam binnen met muziek en in een mooi sterrenpak. Hij vertelde over een spelshow over winnen en verliezen. Hij maakte twee teams, het winnende team kreeg alles en het verliezende team niks. Het winnende team kreeg een zak spekjes. Gelukkig werd er gelijk gezegd dat het niet eerlijk was en dat we wel eerlijk konden delen, want iedereen had zijn best gedaan! Hier hebben we over gepraat en Noud mocht de spekjes van het winnende team uitdelen. Daarna gingen we heerlijk spelen met ons speelgoed van thuis. Lekker samen.
Vrijdag 2 december:
Wat hebben de kinderen vandaag genoten van het bezoek van Sinterklaas en 4 Zwarte Pieten. Ze kwamen met de brandweerauto naar school. De brandweer Piet was er ook bij. Hij heeft laten zien dat hij een goede brandweer Piet is want hij kan klimmen en brand blussen. Het leek er even op dat hij water over de kinderen ging gooien maar gelukkig was het confetti. het dansje van groep 1/ 2 B was heel leuk en Sinterklaas heeft ervan genoten. De 4 pieten danste zo goed mee dat ze er heel moe van werden. Alle kinderen kregen een mooi cadeau. Ze waren ook heel blij met de lekkere pepernoten en de schuimpjes. De foto’s worden zo snel mogelijk op de website gezet.Nu nog thuis pakjesavond vieren en dan gaan we door met het kerstfeest. iedereen een heel fijn weekend en dat jullie maar veel cadeautjes mogen krijgen.

Donderdag 1 december : Het was een gezellige dag in de groep. Gelukkig was vandaag niet nog een keer de rommelpiet geweest, maar we vonden wel iets anders : een helm !!!! Met veertjes……dus toch weer van de Piet die brandweerpiet wil worden ? De krukjes voor Piet werden mooi versierd en die staan nu al klaar in de grote hal voor het feest van morgen. Meester Muhammed heeft met Noud Milou Tijn en Feline plattegronden gemaakt. We hebben weer lekker in de speelzaal gespeeld. Ashley Seren en Tinker hebben een Pietje geplakt. Morgen is de grote dag en dan komt Sinterklaas eindelijk op school. We zijn wel benieuwd of de brandweer Piet er ook bij is. We hebben er veel zin in!

 

Woensdag 30 november: O jee wat was dat nou vanmorgen? De ramen waren afgeplakt en de deuren op slot.. Rommelpiet was geweest.. Wat een troep in de hal en in de klas. De kinderen konden hun ogen niet geloven. Eerst maar eens alles rustig bekijken. En daarna begonnen een paar kinderen snel met opruimen. Wat hebben de kinderen goed geholpen. Om 9.00 uur zaten we in de kring in een opgeruimde klas. Milou ontdekte een brief in de klas. Daarop stond ‘ik ben druk aan het oefenen zoals je ziet, maar een brandweerpiet ben ik nog niet’. De brief lag bij het stukje slang.. Hmm..we wachten af. Cassandra en Avalon ontdekten vervolgens iets op de tafel. In de stoomboot lagen allemaal chocolade lolly’s. Die had de rommelpiet achter gelaten. Dat maakte alle troep een beetje goed. Aan het einde van de ochtend hebben we met alle kleuters de dvd van de podeshow bekeken, want die zijn klaar. Als uw naam op de lijst staat kunt u de dvd bij de juffen ophalen voor 4 euro.
Dinsdag 29 november: Met wim de woordspin  maakten we een mijter woordweb. 31 woorden wisten de kinderen, knap hoor. Hij is te bewonderen op de kringtafel. We keken ook een filmpje van onderbouwd in het Engels over Sinterklaas. De laatste mutsen werden vandaag gemaakt. Ineens zagen we iets geks tijdens het eten en drinken. Een soort tuinslang hing er boven de kringtafel. Kinderen dachten gelijk dat er een Piet achter zat..maar er zat geen briefje bij..wie weet komt dat nog? Spannend! Nu nog maar 3 nachtjes..
Maandag 28 november:
In de kring hebben we weer van alles over het weekend verteld. Er waren veel schoenen gezet 😉 Ook was er een nieuw meisje in de klas, Nyla! Welkom in groep 1/2 B hoor! We zijn begonnen met het maken van de mutsen voor vrijdag. Veel kinderen zijn al geweest. We hebben het dansje voor Sint geoefend en even lekker buiten gespeeld. Gelukkig scheen de zon want het was best koud. In de kring vanmiddag gingen we als Pieten stappen zetten naar de zandtafel (schoorsteen) We moesten schatten hoeveel stappen het zouden zijn. Iedereen kwam aan de beurt. Op het bord hebben we een spel gedaan met de cijfers 11 t/m 20. Natuurlijk met Sint, Piet en Amerigo.
Donderdag 24 november:
Het was weer een leuke dag in de groep. Lusine vierde haar verjaardag.Morgen is ze echt jarig. Noud heeft de verjaardag mand gepakt en de stoel neergezet. Fijn hoor! Daan was er vandaag ook weer. Hij heeft fijn meegespeeld. Ook met gym doet hij al mee. Morgen zijn de kinderen vrij. Lekker uitrusten en volgende week weer fijn over Sinterklaas spelen en werken.

Woensdag 23 november: Arie de letterkanarie hebben we wakker gemaakt en de letter m geleerd. We kenden ook al heel veel woorden met de letter m. Zelfs tijdens Koekeloere kwam Noud nog bij me en zei de ‘m’ is van Moffel! Daarna zijn we lekker aan het werk gegaan. We gingen Pieten knutselen met een foto van ons eigen hoofd. We waren druk bezig toen we ineens verrast werden door een echte Piet. Die stond voor ons raam. Wauw! We renden allemaal naar de deur. Piet kwam even later bij ons in de klas, met pepernoten! We hebben gezellig gekletst en gesnoept van de pepernoten. Bedankt Piet, we vonden het geweldig! Foto’s staan ook in het algemene album (nieuws-strooipiet op de Bongerd) Er veranderen momenteel dingen achter de schermen van de site, dus de foto’s zijn wat rommelig helaas. Soms ook de nieuwste foto’s onderaan, dus scrol af en toe even door 😉
Dinsdag 22 november: In de kring hebben we gekeken voor welk huisnummer Piet stond. We hebben daarmee de telrij van 1 t/m 10 geoefend. We hebben met dakpannen papier een dak gemaakt en daarop Sint en Piet getekend. We zijn al begonnen met het oefenen van het dansje voor de Sint. En juf leest iedere dag voor uit een Sinterklaas boek. Nikki nam vandaag ook een Sinterklaas boek mee, die heeft juf ook voorgelezen.
Maandag 21 november: We hebben vandaag een schoorsteen gestempeld met schuursponsjes en natuurlijk een Sint of Piet erbij geschilderd. Er worden weer volop cadeautjes ingepakt en we zingen en dansen wat af! In de middag hebben we een Sint letterboek bekeken en gekeken welke chocoladeletters met welke woorden er allemaal zijn.
Vrijdag 18 november:
We hebben de afgelopen dagen fijn gespeeld en gewerkt over Sinterklaas en zwarte Piet. We zijn ook de nachtjes aan het tellen totdat de Sint op school komt. De kinderen kunnen verkleed als Sint en Piet pakjes inpakken pepernoten bakken en het grote boek bekijken. We hebben ook pepernoten van klei gemaakt en een sinterklaas van vouwblaadjes. De nep cadeautjes zijn ook heel leuk. Sommige kinderen denken dat er echt een cadeau in zit….Vandaag vierde Nikki haar verjaardag. We hebben gezongen en gesmuld van haar traktatie. Nikki is nu ook 5 jaar. Er staan foto’s in het fotoalbum.

Woensdag 16 november: O kom er eens kijken.. wat spannend, zou er wat in onze schoenen zitten vanochtend? De kinderen lieten keurig de schoenen staan, dat hadden we afgesproken.:) We zijn met elkaar naar de hal gegaan toen iedereen er was. Natuurlijk hebben we nog even een lied gezongen en Sint en Piet bedankt. Daarna was het tijd om het cadeautje uit te pakken. Het was een gummetje/puzzel in de vorm van een ster en lekkere pepernoten. Die hebben we opgegeten tijdens Koekeloere. Die aflevering ging ook over de schoen zetten. Daarna hebben we weer heerlijk gespeeld in alle hoeken en zijn er verlanglijstjes gemaakt. Het schoolfruit was er vandaag weer, de kinderen konden kiezen uit een banaan, mandarijn of appel.  Morgen weer, dus uw kind hoeft geen eten mee voor in de ochtend.
Dinsdag 15 november:
In de kring hebben we geteld hoeveel verschillende chocoladeletters Sint voor ons zou  moeten inpakken. We hebben gekeken naar de eerste letter van onze naam. Daar hebben we een tabel van gemaakt. Het kantoor/de bakkerij in de hal wordt nu volop gebruikt en er zijn al veel pakjes ingepakt in de inpakwinkel. In de huishoek worden schoenen gezet en liedjes gezongen en overal zie je nu Pietjes lopen in de klas. Wat een gezellige, drukke tijd. We hebben Amerigo geknutseld vandaag. In de middag hebben we praatplaten van onderbouwd bekeken over Sinterklaas en natuurlijk hebben we onze schoen gezet. het kacheltje waar we normaal onze schoenen bij zetten konden de juffen niet vinden. Noud en Milou hebben daarom een haard gemaakt van blokken en vlammen van papier. Knap gedaan hoor. Nu maar hopen dat Sint en Piet langskomen vannacht…
Maandag 14 november
: Gelukkig, Sinterklaas is aangekomen samen met zijn Pieten. Heel veel kinderen hadden de intocht gezien, op tv of ergens anders.. En wat waren er al veel schoenen gezet! De kinderen waren er helemaal vol van. Natuurlijk zijn wij volop bezig met het Sinterklaas project nu. De kinderen hebben vandaag het projectboekje mee naar huis gekregen. De hal is nu klaar om in gespeeld te worden en de winkel wordt een inpakwinkel. De kringtafel is ook helemaal versierd. Vandaag hebben 6 kinderen een stoomboot gemaakt met wasco en ecoline. Juf haar fototoestel doet sinds vanmiddag niks meer dus de foto’s van vandaag houdt u tegoed 😉 Morgen gaan we de schoen zetten in de klas…geeft u morgen een schoentje mee als dit nog niet gelukt is? En nog niet alle ouders hebben hun naam voor de 10 minuten gesprekken op de lijst gezet. Wilt u dit ook nog even doen? Bedankt!

Delen via