Sinterklaas in groep 1/2 A

zaterdag 12 november 2016

dscn9153 Klik op deze foto om meteen het fotoalbum te bekijken !

Klik hier voor de prietpraat.

Klik hier voor het album van de jarigen.

Maandag 5 december: Vandaag was Balinth voor het eerst in onze klas. Hij spreekt Hongaars, dat is even wennen voor de kinderen en de juffen. Wat hadden de kinderen mooie spulletjes meegenomen. Voordat ze ermee konden gaan spelen kwam er een meneer met een mooi sterrenpak aan. ( een acteur die wij al kennen, nl de Modderkoning 😉 ) Hij kwam een wedstrijdje met ons doen en vooraf een leuke paardenrace. De winnaar kreeg alles en de verliezer kreeg niks. De winnaar kreeg een zak spekjes, maar we hebben even besproken hoe het voelt als je niks krijg en hoe het voelt als je alles krijgt. Uiteindelijk hebben we besloten de spekjes samen te delen, want iedereen had zijn best gedaan. Daarna konden ze lekker spelen met hun speelgoed. Ze hebben fijn samen gespeeld. Het opruimen ging super snel en na het eten en drinken hebben we lekker de warme jas aangetrokken en even buiten gespeeld. We gingen op tijd naar binnen, want alle sinterklaas knutselwerkjes moesten nog uitgedeeld worden. De kinderen van 5 jaar hebben lekker gegeten en daarna met juf Jolien nog even buiten gespeeld. Tijdens het kiezen uit de kast konden ze ook eierdozen komen schilderen en er kwamen ook gezellig kinderen van groep 3. We waren samen de eierdoos-verffabriek. Morgen begint ons KERSTPROJECT !!!!!

Vrijdag 2 december: Wat was het vandaag een leuk feest zeg. Er staat een bericht op de homepage , maar in ons fotoalbum staan ook nog foto’s ! Ons optreden ging geweldig !!!! We hadden vandaag een 10 als cijfer van de dag !!!!! En Piet heeft de wasknijper op de thermometer gehangen !!!! Dus bekijk alle foto’s !!! Het zijn er heel veel , maar zeer de moeite waard ! Allemaal een fijn weekend en misschien komt Piet ook nog bij jullie thuis langs 😉 !!!!

Donderdag 1 december: Gelukkig was vandaag niet nog een keer de rommelpiet geweest, maar we vonden wel iets anders : een helm !!!! Met veertjes……dus toch weer van de Piet die brandweerpiet wil worden ? De krukjes voor Piet werden mooi versierd en die staan nu al klaar in de grote hal voor het feest van morgen. We gingen vandaag al voor de kerst aan de gang, we verfden veel eierdozen groen. Wat ze ermee gaan doen ? VERRASSING !!!! Ook kregen we allemaal een pietendiploma omdat we tijdens de pietengym zo goed gewerkt hebben !!! GEFELICITEERD ALLEMAAL !!! Er werd ook nog een mooie boot gebouwd want we hopen dat Piet morgen even in de bouwhoek gaat kijken. We smulden van de heerlijke ananas en proefden ook de kaki en die bleek ook echt heerlijk te smaken !!! Bijna allemaal vonden we het lekker. Morgen hoeft niemand eten en drinken mee te nemen !!!! Nog 1 nachtje slapen en dan is het FEEST !!!!!

Woensdag 30 november: Wat schrokken we vanmorgen toen de deur open ging : de ROMMELPIET was geweest !!!! Gelukkig hielp iedereen meteen en was  .de troep zo weer opgeruimd. GEWELDIG !!!! We zagen op tafel een toren die door Piet gemaakt was en daar lagen heerlijke lolly’s in, dus we smulden tijdens het kijken naar Koekeloere. Op het digibord hing nog wel een raar briefje over Piet die “brandweerpiet” wilde worden maar dat nog steeds niet was.Er moesten nog een paar mutsen gemaakt worden en die zijn nu ook allemaal af. Ook werden er veel verlanglijstjes gemaakt. Voorleesliesbeth las nog voor uit het prachtige grote Sinterklaasboek. En aan het eind van de ochtend keken we naar de dvd van de podeshow. Ze zijn klaar en kunnen opgehaald worden bij de juf. ( €4 ) . Vader van Roan : BEDANKT !!!!

Dinsdag 29 november :  Vandaag in de kring hebben we verhaaltjes gemaakt met plaatjes. Bodine, Ise en Roan hadden geen plaatje en ze moesten de plaatjes in de goede volgorde zetten. Tijdens het kiezen hebben we weer veel mutsen gemaakt. Er werd in de gang ook fijn gespeeld als sinterklaas en zwarte piet. Na het kiezen zaten we in de kring en vonden we wat geks in de klas, een stukje van een tuinslang……wie dat er nou neergelegd heeft?? We hebben ons warm aangekleed en konden zo toch lekker buiten spelen. In de middag hebben we na het buitenspelen nog naar het verhaaltje over de dubbelganger van  sinterklaas geluisterd. Voorlezen vinden we heel fijn. We hadden ook nog tijd om iets uit de kast te pakken en enkele kinderen hebben nog “wat rijmt niet” gedaan met de juf. Tot slot een filmpje gekeken en toen was het tijd om naar huis te gaan.

Maandag 28 november : Wat hebben de kinderen veel gedaan in het weekend. Sinterklaasfeesten, op pad geweest, weekendje weg geweest. Leuk om te horen allemaal. Na de kring hebben we gekozen. We hebben deze week een weektaak met 2 taakjes. Ze maken allemaal een muts voor het sinterklaasfeest en ze maken allemaal het taakje van de week dat over rijmen gaat. Er staan al veel rode (van de rode dag) kruisjes op. Na het werken hebben we in de kring nog gewerkt met (nep)chocoladeletters. Daarna hadden we nog even de tijd om naar buiten te gaan en toen was voor de 4-jarigen de dag alweer om.

Donderdag 24 november: Natuurlijk gingen we vanmorgen meteen ons dansliedje oefenen. Misschien leuk om thuis ook even te oefenen ? En leuk om ook thuis al even te zien : klik hier . Nadat we even een kort zenmoment hadden na het uitkleden, gingen we lekker naar de gymzaal om te oefenen voor ons Pietendiploma. Dat was heel leuk. Juf Annemiek had een toepasselijk knutselwerkje bedacht : de zak van Zwarte Piet. Van de Kapla probeerden we Zwarte Piet te maken en dat lukte prima. Eerst even met wat hulp en daarna ook alleen , knap hoor. Vanmiddag gingen we allerlei onderdelen van Onderbouwd doen : Mollie de mol kwam langs ( piet = 1 klap en Sinterklaas = 3 ) en we gingen met Fred van de rekenflat allerlei houdingen van Piet nadoen. Heel grappig. De Pietjes deden het prima voor. Net voordat we naar huis gingen, kwam Dominique ( groep 8 )ons nog een zelfbedacht verhaaltje voorlezen, leuk hoor ! Nu is het al weekend voor ons, want we hebben een vrije vrijdag ( deze keer alleen de kleuters ) : FIJN WEEKEND ALLEMAAL !!!!

Woensdag 23 november: Nadat we vanmorgen voor de eerste keer ons dansliedje hadden geoefend ( we treden op voor Sinterklaas op 2 december ) keken we naar Koekeloere ( Moffel en Piertje versierden het verkeerde huis : ipv bij huis nummer  15  waren ze bij nummer 51 ! ) . We gingen hard aan het werk, 2 knutselwerkjes zelfs !!!! En laat er nu opeens een Piet voor het raam staan:  De STROOIPIET !!!! Dat was superleuk. Ze lieten vol trots hun knutselwerkjes zien en begonnen spontaan te zingen. Van Piet kregen ze ook een handje pepernoten ( wat jammer dat Fien en Madeleine ziek waren, maar Piet heeft pepernoten voor jullie achtergelaten hoor !!!! ) Foto’s komen in het album te staan op de homepage. Voorleesliesbeth kwam ook en ze liet het prachtige kijkboek van Sinterklaas zien ( het grote boek dat in de boekenkar staat )  Vandaag kregen we een aparte vrucht : een rettich. De meeste kinderen wilden het echt proberen ( heel flink !!!!! )  maar de meesten spuugden het ook weer snel uit. Er waren er 5 die het lekker vonden.

Dinsdag 22 november : We hebben in de kring het kasteel van sinterklaas samen gebouwd met kleine blokjes. Dit ging heel erg goed en iedereen heeft geholpen. Tijdens het kiezen hebben we een boot gemaakt met stroken, touw en watten. Daarna hebben we heerlijk buiten kunnen spelen met de blaadjes.  In de middag na het buitenspelen nog even het boek over de cadeautjespiet voorgelezen en daarna konden we ook nog even een spelletje uit de kast kiezen.

Maandag 21 november: Er waren weer veel sinterklaas verhalen in de kring. Wat hebben ze allemaal leuke dingen gedaan in het weekend. Na de kring ging iedereen rustig aan het werk. Er gingen 10 kinderen huisjes maken voor op de ramen en ze zijn goed gelukt. Gelukkig konden we nog lekker naar buiten en hebben we heerlijk gespeeld.

Vrijdag 18 november: Tijdens de kring waren de hak- en plakapen uit Villa Letterpret aan de beurt. Deze keer maakten ze bijna geen ruzie. We moesten allemaal Sintwoordjes hakken en plakken. Het ging bij sommigen al best goed. Later vandaag was het tijd voor Sinterklaas. Hij werd mooi geverfd. Het wordt weer steeds gezelliger in het lokaal. Sint kwam tijdens het knutselen ook even op bezoek om te kijken of het goed ging. Natuurlijk smulden we ( nou ja , sommigen ) weer van het heerlijke fruit. De meeste oudsten hebben een moeilijk werkblad gemaakt over beginklanken en ook een blad over de huizen waar Piet op bezoek ging, maar voor welk huisnummer stond hij nou toch ?  Isa had gisteren heerlijke pepernoten gebakken en mocht ze uitdelen op school. Het kwam goed uit dat er 3 kinderen uit groep 6/7 een zelfbedacht Sinterklaasverhaal kwamen voorlezen, zodat we lekker konden smikkelen. Bedankt Isa EN bedankt meiden voor het voorlezen. Nu lekker weekend : FIJN WEEKEND ALLEMAAL !

Donderdag 17 november: Vandaag werd Ilana 5 jaar . Gefeliciteerd Ilana ! Ze trakteerde op leuke paddenstoelen. De foto’s staan in het album van de jarigen. Ezmée was er ook weer . We begonnen met een paar spelletjes met de grote parachute. Er moesten nl Pietjes onderdoor lopen, heel spannend. Ook hebben we geteld hoelang we er een pakje op konden houden, zonder dat het eraf viel, wel 30 tellen !!!! We knutselden vandaag het paard van Sinterklaas met juf Annemiek. Ze staan voor een spiegel, dus lijken het er dubbel zoveel. Vanmiddag , nadat we ook nog heerlijk even naar buiten konden, gingen we met juf Annemiek een telspel doen met pepernoten. Er moesten steeds groepjes gemaakt worden met behulp van een touwtje. Wat ging het goed zeg ! Natuurlijk keken we ook nog naar een Sinterklaasfilmpje . Dat hoort in deze periode :-). Morgen gaan de laatste herfstspullen mee , dus denken jullie aan een extra tas ?

Woensdag 16 november: Toen we op school kwamen , zagen we meteen dat onze schoenen gevuld waren ( met een zakje pepernoten en een leuk gummetje ).. Natuurlijk hebben we eerst een liedje gezongen om Piet te bedanken en daarna gingen we, tijdens Koekeloere, heerlijk smullen van de pepernoten. Nadat we de praatplaat van Onderbouwd hadden besproken ( er kwam steeds iets bij ) ging er een aantal een leuk bootje vouwen en opplakken , leuk gedaan hoor. Er werd goed gespeeld in het Pietenhuis en de winkel en ook kwam Sinterklaas ons bezoeken vanuit zijn werkkamer in  de hal.We smulden weer lekker van het fruit ( deze week appels, mandarijnen en bananen) en hebben samen met de andere groep nog een stukje Sinterklaasfilm bekeken. Natuurlijk las de juf weer voor en zongen we enkele Sinterklaasliedjes ( opvallend veel kinderen wilden een zelfbedacht liedje zingen, zo schattig !!!! ).

Dinsdag 15 november: Wat gezellig Ezmée kwam vandaag weer een ochtend wennen. In de kring hebben we Arie wakker gemaakt en samen hebben we de letters van het woordje maan geleerd.  Na de les viel Arie weer in een diepe slaap en hebben we lekker kunnen kiezen. Sinterklaas en zwarte piet waren druk in de weer met pakjes inpakken en pepernoten maken. In de huishoek werden verlanglijstjes gemaakt. Na het buitenspelen en eten hebben we drama in de speelzaal gedaan. Wat was dit leuk. Spelen over de intocht van sinterklaas. Er was daarna niet zoveel tijd meer,  want we hebben ook nog onze schoen gezet en we hebben er mooi bij gezongen. Nu maar afwachten of er morgen iets in de schoenen zit……

Maandag 14 november: In de kring vertelden de kinderen over de sinterklaasintocht en het schoen zetten thuis.  Veel kinderen hadden ook al een schoen meegenomen, want morgen mogen ze de schoen op school zetten. Als knutselwerkje hebben we een cadeautje van vierkantjes geplakt. Er zijn 9 cadeautjes gemaakt. Ze hebben elkaar heel goed geholpen vandaag. Na het werken nog een filmpje van Arie gekeken waarin hij zijn schoen ging zetten, maar hij kreeg er niks in, want de schoen was wel heel erg vies.  Na het eten en drinken hebben we  de jassen aangetrokken en lekker buiten kunnen spelen. Daarna zat voor de 4 jarige kinderen de schooldag er al weer op. Het was een  fijne dag. Tussendoor had juf Agnes nog met enkele kinderen een stergesprek. Nog niet iedereen is aan de beurt gekomen, maar volgende week gaan we weer door. In de hal is inmiddels een werkkamer van Sint ontstaan, waar we morgen in kunnen gaan spelen. Leuk en gezellig.

Delen via