Sinterklaas in groep 1/2 B

dinsdag 21 november 2017

Klik op de foto voor alle foto’s van dit gezellige project.

Woensdag 29 november: In de gang stond vanmorgen een huisje, vanaf morgen kunnen de kleuters daarin spelen. Door het huisje hadden ze helemaal niet gezien dat er wat vreemds te zien was in de hal. We zijn met elkaar maar even gaan kijken. Er stonden twee stoelen met pleisters erop en zakjes verband. Hmm, gek. Ilyas bedacht al gauw dat het van 1 Piet moest zijn die zich bezeerd had, en dat een ander hem had geholpen. Of zou het toch Sint geweest zijn? Is er iemand van het dak gevallen ofzo.. we hopen binnenkort antwoord te krijgen. Vandaag konden we gelukkig wel even buiten spelen, maar wat was het koud!
Dinsdag 28 november:
Vandaag zijn we verder gegaan met alle mijters en pietenmutsen voor volgende week, er wordt hard gewerkt! We hebben veel gedanst, want we gaan natuurlijk ook optreden voor Sinterklaas volgende week. We hebben een praatplaat van onderbouwd bekeken over Sinterklaas en samen met groep 1/2 A een Sinterklaas filmpje. Want het regende weer de hele dag!
Maandag 27 november:
Het boek van Sinterklaas was uit de schoen van juf, Sint had een briefje achtergelaten. Hij bedankt de kinderen voor alle hulp. Wat wordt er leuk gespeeld in de inpakhoek. We hebben vandaag ook heel veel liedjes gezongen en we zijn begonnen met het maken van de mutsen voor de intocht. Juf Nathalie vertelde uit het grote Sint boek van Charlotte Dematons. In de middag gingen we rekenen met pepernoten. En hebben de kinderen heel hard gewerkt.

Woensdag 22 november: We waren natuurlijk erg benieuwd of er wat in onze schoentjes zou zitten vanmorgen.. Ja hoor, de schoentjes waren gevuld. En wat lieten de kinderen het eerst keurig staan, dat hadden we ook afgesproken. Toen we er eenmaal allemaal waren gingen we met elkaar kijken en liedjes zingen. In de klas hebben we de cadeautjes opengemaakt en de pepernoten tijdens Koekeloere lekker opgegeten. Ook voor Tess was er een schoentje, Tess was namelijk vandaag voor de eerste keer. Welkom Tess, het ging erg goed!  In de schoen van juf zat het boek van Sinterklaas met een briefje. Hierin gaan we allemaal weetjes van onszelf in schrijven en tekeningen. Spannend hoor.. Kijken wat Sint daar mee wil.. Tijdens het kiezen gingen we zakken knippen en daar ons verlanglijstje opplakken. Het schoolfruit van deze week: radijsjes, peren, en sinaasappels. Er is weer lekker gesmuld.

Dinsdag 21 november: We hadden eerste een korte inloop vanmorgen en daarna zijn we lekker in de kring gaan zitten om over het weekend te vertellen. Veel kinderen hadden de intocht gezien. En ook al hun schoen mogen zetten. We hebben een stoomboot geknutseld en al veel Sinterklaas liedjes gezongen. De klas komt steeds meer in Sinterklaas sfeer. Ook is er in de hal een Pieten inpakwinkel. 4 pietjes waren al heel druk met het rondbrengen van cadeaus. Tussen de middag hebben we even in groep 1/2 A een kort Sinterklaas filmpje samen gekeken omdat het zo regende. Veel kinderen hebben vanmiddag tijdens het kiezen nog een mooie tekening gemaakt voor Sinterklaas, die konden ze in de schoen stoppen. Want we hebben in de gang onze schoen gezet in de hoop dat Sinterklaas of Piet langskomt.. spannend..

Delen via