Sinterklaas in groep 1/2 A

dinsdag 21 november 2017

Klik op de foto voor alle foto’s van dit leuke project!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 1 december:
Omdat we iedere dag bespreken welke datum het is, viel het ineens op dat we weer bij 1 begonnen en de maand anders was. Leuk om te zien! En iedere dag tellen we hoeveel nachtjes we nog moeten slapen tot sinterklaas op school komt, spannend, nog maar 4! Tijdens het spelen en werken is er heerlijk gewerkt. Een aantal kinderen wilde nog graag een zak knutselen en al hun wensen er op plakken. Niets leuker dan lekker door het speelgoedboek bladeren en alles kiezen wat je leuk vindt. We hebben ook geoefend voor het dansje die we aan sinterklaas gaan laten zien dinsdag. Het liedje van linkerbeen-rechterbeen gaan wij laten zien. Er staan weer nieuwe foto’s in het album. Mocht er al pakjesavond gevierd worden veel plezier!

Donderdag 30 november:
Vanmorgen was het een grote zooi in school, rommelpiet was langs geweest. Maar ooh wat kunnen de kinderen goed opruimen, fijn zeg! Rommelpiet had tussen de rommel nog wel wat lekkers voor ons achter gelaten, chocolade lolly’s. Tijdens het spelen en werken hebben we Amerigo geknutseld en wat zijn ze leuk geworden! Er hing een heerlijk sfeertje tijdens het spelen en werken dat we ’s morgens en ’s middags gewoon een muziekje aan hadden. Wat gezellig! Kinderen hadden dus zeker een sticker verdiend!

Dinsdag 28 november:
Gisteren en vandaag zijn we druk geweest met het maken van een pietenmuts en een mijter. Deze mutsen gaan we gebruiken op 5 december, de mutsen die klaar zijn hangen we tot die tijd op in de klas. Vandaag heeft de juf veel voorgelezen, we hebben samen met de andere klas weer een klein stukje van een film gekeken. Iedere keer als we naar buiten wilde begon het namelijk te regenen, dan maar binnen blijven. Het cijfer van de dag was een 7, dit omdat veel kinderen een aantal afspraken steeds vergeten. Afgesproken dat we elkaar morgen goed gaan helpen.

Donderdag 23 en vrijdag 24 november:
Op donderdag kwam juf Eline kennis maken in de klas. Zij wordt vanaf januari de nieuwe juf, want dan is juf Malou met zwangerschapsverlof. We hebben op donderdag een praatplaat bekeken over sinterklaas, er kwam steeds iets bij. Soms moesten we echt goed zoeken wat er was veranderd. Tijdens het knutselen zijn er leuke sinterklazen gevouwen. In de inpakhoek wordt ook erg leuk gespeeld. Vandaag (vrijdag) heeft Arie ons een nieuwe letter geleerd, de letter S, van sinterklaas natuurlijk! Tijdens het spelen en werken hebben een aantal kinderen een zak geknipt en er allemaal cadeautjes ingeplakt. Als laatste heeft iedereen zijn naam erop gestempeld. Als Sint nu nog niet weet wat ze graag willen….. 😉 Aan het eind van de ochtend hebben we naar een erg leuke Podeshow van groep 5 gekeken! Fijn weekend allemaal!

Woensdag 22 november:
Wat een verrassing toen we op school kwamen, de schoenen waren gevuld! Iedereen kwam netjes naar de klas en toen iedereen er was zijn we met z’n alle terug gegaan naar de gang. We hebben nog een paar liedjes gezongen en daarna de schoenen gepakt en in de klas de cadeautjes uitgepakt en gesmuld van de pepernoten. Bij de schoen van de juf zat ook een klein sinterklaasboek. Die was helemaal leeg, er zat alleen een briefje bij. Omdat het grote boek in het water is gevallen, moeten de kinderen in dit kleine boekje iets moois tekenen en schrijven. Zo krijgt Sinterklaas weer alle informatie die hij nodig heeft. Tijdens het spelen en werken zijn er stoomboten gemaakt. Beginnen met een kleine strook en steeds een strook iets groter knippen. Dan moet je wel meten, anders weer je niet of die groter is. Ze zijn erg leuk geworden. Schoolfruit is deze week, sinaasappel, peer of radijs.

Dinsdag 21 november:
Vanmorgen hadden we een korte inloop. Daarna gingen we gezellig in de kring zodat iedereen iets kon vertellen over het lange weekend. Veel kinderen hebben de intocht gezien en hebben zelfs al de schoen mogen zetten. Vanaf nu heeft juf geen helpende handjes maar hulp pietjes naast zich, fijn zeg! Tijdens het knutselen zijn er mijters geprikt/geknipt en daaronder hebben we een baard gemaakt van witte stroken. ’s Middags hebben we samen met groep 1/2b een stukje van een sinterklaas film gekeken, dit omdat we maar heel kort naar buiten konden. En we hebben natuurlijk onze schoen gezet, mooie liedjes zijn gezongen. Nu maar hopen dat Sinterklaas het heeft gehoord!

Delen via