Pasen en lente in groep 1/2 A

dinsdag 20 maart 2018

Donderdag 19 april

Wat was het lekker weer vandaag! We konden zelfs ons fruit lekker buiten opeten. We hebben heel erg genoten van het weer tijdens het buiten spelen. Ook hebben we hard gewerkt. We hebben bloesems aan de bomen gemaakt en lekker in de hoeken gespeeld.

Woensdag en donderdag 4 & 5 april

Woensdag was juf Karin bij ons in de klas. Het was een feestdag, want Ayham was jarig. Hij werd 6 jaar. We hebben heel hard voor hem gezongen en hij trakteerde op een heerlijke taart. Ook hadden we het kunstcircuit. We hebben hier hard aan gewerkt. Donderdag hebben we een vlindertuin gemaakt. Met krijt mochten we de vlinders inkleuren.

Donderdag 29 maart

Vandaag vierden we het Paasfeest op school. We hadden allemaal een hardgekookt ei meegenomen, waarmee we “eitje tik” speelden. Sevval was uiteindelijk onze eierkoningin van de klas. Later was de finale in de grote hal. Ook hebben we eieren gezocht in het park. De bovenbouw had ze eerst voor ons verstopt. We hebben alle eieren teruggevonden. Daarna mochten wij de eieren voor de bovenbouw verstoppen. Toen we terug op school waren, kregen we een chocolade ei van de Paashaas. Tijdens de lunch hebben we heerlijk gepicknickt in de hal en het speellokaal. Daarna zijn we nog lekker lang naar buiten geweest. Het was een leuke dag! Allemaal fijne Paasdagen.

Woensdag 28 maart

We hebben deze week weer heerlijk gewerkt en geknutseld over Pasen. We hebben kuikentjes in een ei gemaakt en kuikentjes gestempeld met kurken. We spelen ook in verschillende hoeken over Pasen. In de huishoek bijvoorbeeld zijn we erg druk met het verstoppen van eieren. Soms komt zelfs de paashaas langs. Vandaag hebben we allerlei rekenspelletjes gedaan omdat het de grote rekendag was. Foto’s hiervan komen in een apart album. Morgen hebben we het paasfeest op school. Hier hebben we heel veel zin in!

Woensdag 21 maart

Vandaag hebben we weer fijn gewerkt en gespeeld op school. We hebben de Paastak versierd met allemaal vogeltjes en eieren. Onze klas wordt met de dag mooier.

Dinsdag 20 maart

We zijn begonnen met het thema Pasen – lente. We hebben vandaag een leuke paashaas geknutseld. Gisteren hebben we ons raam mooi versierd met gekleurde bloemen. Ook hebben we het liedje over de tulp, de narcis en de hyacint geleerd, de mooie voorjaarsbloemen. We gaan de rest van de weken nog verder knutselen over Pasen en de lente.

Klik op de foto voor meer leuke foto’s over dit thema.

 

Delen via